Hvad er en Politihund?

Hvordan bliver en hund til en Politihund?


Allerede I starten af det forrige århundrede (1907) begyndte det danske Politi at bruge hunde til at løse forskellige opgaver og lige siden har de været en fast del af det danske Politi når der skal søges efter personer der er forsvundet eller når der skal søges efter spor når der er begået noget kriminelt, eller når en gerningsmand/kvinde skal fanges under flugt fra et gerningssted. Desuden er der andre hunde der bliver trænet til at finde narko og andre euforiserende stoffer i bla. Lufthavne.

Der stilles meget høje krav til en hund der skal gøre tjeneste I Politiet så det er ikke noget der tilfalder alle hunde.

Det tager lang lang tid at gøre en hund klar til at påtage sig opgaven som politihund. Det første der skal ske er naturligvis at hundeføreren selv udvælger sin hundehvalp.
For det første skal de vælge hvilken race de synes er mest velegnet. Den mest brugte race er en Schæferhund men der er også racer som Rottweiler og Dobermann bliver brugt. For det andet er egenskaber som meget energisk, aktiv og nysgerrig gode kriterier for at finde den rigtige hund.

Når hvalpen er valgt ligger der et langt og grundigt træningsarbejde foran hundeføreren. Til det har hundeføren en lang række træningsøvelser han eller hun udøver hver dag. Når hunden er tidligst 6 måneder gammel skal den mentaltestes for at se om den klare en række stress påvirkninger. Gennemgår den testen med et godt resultat bliver den erklæret egnet. Hvis ikke bliver den erklæret uegnet. Bliver hunden erklæret uegnet er det ikke nogen grund til at træne den længere og I de fleste tilfælde vil de blive til almindelige familiehunde hos en anden familie end hundeførens. Han eller hun skal nu ud og finde en ny hund med bedre kvalifikationer.

Hvis hunden bliver erklæret egnet intensiveres træningen og når hunden bliver 1 år gammel kan den kommet til den sidste test der skal afgøre om den kan godkendes som Politihund eller ikke kan. Dette er naturligvis en meget vigtig test og den test som de fleste hundeførere ser frem til med ærefrygt. Hvis hunden ikke består den endelige test har den mulighed for at få én chance mere til en senere test. Hvis den består er den klar til at udføre opgaver for Politiet og vil være hundeførerens makker i mange år frem. Og det er de hunde du møder ude I dagens Danmark når Politiet udfører deres arbejde og holder gaderne sikre og opklarer forbrydelser.

_Gipote Nov 2014_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner