Må vi præsenterer: Kromfuhrlander

Kennel Mejsen fortæller om denne dejlige race


Kennel Mejsen arbejder med racen Kromfuhrlander, og fortæler ders historie her.

Vi er en familie på 3 tobenede og 4 firbenede i det midtjyske. Vi bor i en lille landsby 25 km vest for Århus. Thorleif dyrker agility på konkurrence plan og er agilityinstruktør samt formand for DKK Viby – en klub under Dansk Kennel Klub.

Jeg (Gitte) er hvalpe- og unghundeinstruktør i samme klub. Jeg udstiller vores hunde. Jeg har udstillet og været instruktør i 22 år samt været aktiv i DKK i mange forskellige sammenhæng.

*Kennel i 18 år*
Vi har haft kennelmærke i 18 år, men kun lavet 6 kuld hvalpe, dels fordi, det bare er så ulykkeligt, når hvalpene rejser, og dels fordi vi mener, at tæverne kun skal have 2 kuld og samtidig skal være mental og fysisk sunde. Vi lægger stor vægt på temperament og sygdomme. Vores hvalpe opvokser i stuen, og de vil blive præget på alle tænkelige ting. De vil få forskellige redskaber, så deres kroppe kan udvikle balance og kropsbevidsthed.

Vi opdrætter "kromfuhrlander":http://www.gipote.dk/racehunde/147-Kromfohrl-nder, velpræget og sunde.
Vi går meget op i sundhed, derfor er vores avlstæve, ud at opfylde dkks anbefalinger også øjenlyst og testet for hyperkeatose. Alle hvalpe bliver øjenlyst og sundhedsundersøgt inden afrejse.


*Race beskrivelse:*

Kromfohrländeren er en af de nyeste tyske hunderacer og er siden 1955 internationalt anerkendt. Racens første opdrætter, fru Ilse Schleifenbaum, boede ved Siegen i Nordrhein-Westfalen, nær området ”krom Fohr”, som på moderne tysk betyder ”krumme Furche”. Deraf opstod navnet ”Kromfohrländer”. Den har sit venlige væsen, temperament og sin karakter efter stam-forældrene, Ruhåret Fox Terrier og Grand Griffon Vendéen.
`img:388783:300`
Kromfohrlander som i daglig tale kaldes krummi. Det er en race under gruppen små selskabshunde.

Mellem højde som ligger mellem 38 og 43 cm, med en vægt på 10/12 kg.

Det er en meget venlig hund, undersøger ting inden den springer ud i det, tæt knyttet til dens familie, den er med på alt, ro når det ønskes og fuld af krudt når det ønskes.
Racen er velegnet til agility, rally, spor og lydighed.

Du kan se mere på "kennel-mejsen.dk":http://kennel-mejsen.dk/

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner