Det skal du ikke bestemme !!

Alle har en mening om hvordan en hund skal opdrages


Der er lige så mange meninger om hvordan man skal opdrage en hund, som der er hunde.

I følge adfærdsbehandlere, så er der en lang række ting man kan gøre forkert. Blandt andet er det en dårlig ide at lade hunden komme op i sofaen/sengen, da den så tror at den er lige så højt oppe i hierarkiet som du er.

Vi har talt med en række hundeejere, som ikke opdrager deres hunde efter det som mange mener er det rigtige.

*Camilla, 26 år vejle. Ejer Smilla som er en chiuaua på 4 år.*
Jeg giver min hund tøj på. I starten var det om vinteren, simpelhen fordi at den frøs når det var koldt. Men det begyndte at blive oftere, og nu har hun altid tøj på.
`img:388686:200`
Mange er forarget over det, og siger ting som "Dyr skal ikke have tøj på, det er da helt forkert."
Men jeg kender min hund bedre end andre gør, og jeg ved at hun nyder det. Når hun ikke har tøj på, så står hun tit hende i tøj-kassen og tager tøj op. Jeg har trøjer, jakker ja selv sko til hende. Dem har hun på hvis der er meget sne, eller frost. Men hun kan også sagtens have en trøje på selvom vi bare er herhjemme. Jeg er sikker på at hun nyder det, og i alt fald ikke tager skade af det. Til dem der synes at det er latterligt, vil jeg bare sige - det skal du ikke bestemme. Man ser naboer hvis børn bliver mishandlet, uden nogle griber ind, men giver du din hund tøj på, så er fanden løs.
_Modelfoto_

*Claus, 31 år, Kolding. Ejer Chas, en Boxer på godt 7 år.*
Min boxer er en halvstor hund. Siden han var hvalp har han lagt i sofaen. Vi har et tæppe liggende for enden af sofaen, og der må han ligge. Vi har venner der siger "Ej, det kan man da ikke.
`img:388687:200`
Den skal være på gulvet. I får hår i sofaen, og hunde skal også holdes nede, så de ikke tror de er mennesker" - Vi har aldrig haft problemer med Chas. Han er en rolig og godmodig hund. Der er ikke andre end mig der skal bestemme om han må ligge i sofaen, slutter Claus.
(Modelfoto);
*Jesper og Rikke, Silkborg. Ejer af Coco, en 7 årige spaniel.*
Jesper: Coco har altid sovet i vores seng. Lige siden hun var en lille hvalp. Hun ligger i fodenden det meste af natten, men hvis det bliver for varmt, så hopper hun ned på gulvet og sover.
`img:388688:200`
Vores venner forstår os ikke. De siger at den er helt gal. De siger også at det kan ødelægge hunden. Vi kan nu ikke se problemet, Coco er en sund og fornuftig hund der kan med alle. Så lang tid det ikke går ud over hendes helbred, og psyke, så kan jeg ikke se noget problem i det. Men det er som om at andre gerne vil bestemme det for os.
_(Model foto)_
*Susanne, 51 år, Århus. Ejer en 9 årige labrador*
Min hund er lidt overvægtigt. Han vejer 4 kilo for meget siger min dyrlæge. Han får lidt for mange godbidder, og okay, jeg kunne nok motionerer ham lidt mere. Men helt ærligt, 4 kilo? Hvor mange mennesker vejer ikke 4 kilo for meget? Min dyrlæge siger at han ikke dør af det, men ville have godt af at tabe sig lidt.
`img:388689:200`
Det værste er mine venner, de siger at det er dyreplageri, og at jeg ikke skulle have hund. Men jeg knuselsker min hund, og jeg er sikker på at han ikke lider, eller har taget skade. Han vejer bare lidt for meget fordi han nyder livet, ligesom jeg selv gør. Er det dyreplageri??
_(Model foto)_

Har du en hund som du opdrager lidt uden for normerne? Eller tager du imod alle gode råd fra eksperterne med kyshånd, og overholder dem? Kommenterer du andre hundeejere hvis de gør noget du mener ikke er i orden?
Skriv om din hund herunder i kommentarfeltet.


0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner