Det skal du ikke bestemme !!

Alle har en mening om hvordan en hund skal opdrages


Der er lige så mange meninger om hvordan man skal opdrage en hund, som der er hunde.

I følge adfærdsbehandlere, så er der en lang række ting man kan gøre forkert. Blandt andet er det en dårlig ide at lade hunden komme op i sofaen/sengen, da den så tror at den er lige så højt oppe i hierarkiet som du er.

Vi har talt med en række hundeejere, som ikke opdrager deres hunde efter det som mange mener er det rigtige.

*Camilla, 26 år vejle. Ejer Smilla som er en chiuaua på 4 år.*
Jeg giver min hund tøj på. I starten var det om vinteren, simpelhen fordi at den frøs når det var koldt. Men det begyndte at blive oftere, og nu har hun altid tøj på.
[img:388686:200]
Mange er forarget over det, og siger ting som "Dyr skal ikke have tøj på, det er da helt forkert."
Men jeg kender min hund bedre end andre gør, og jeg ved at hun nyder det. Når hun ikke har tøj på, så står hun tit hende i tøj-kassen og tager tøj op. Jeg har trøjer, jakker ja selv sko til hende. Dem har hun på hvis der er meget sne, eller frost. Men hun kan også sagtens have en trøje på selvom vi bare er herhjemme. Jeg er sikker på at hun nyder det, og i alt fald ikke tager skade af det. Til dem der synes at det er latterligt, vil jeg bare sige - det skal du ikke bestemme. Man ser naboer hvis børn bliver mishandlet, uden nogle griber ind, men giver du din hund tøj på, så er fanden løs.
_Modelfoto_

*Claus, 31 år, Kolding. Ejer Chas, en Boxer på godt 7 år.*
Min boxer er en halvstor hund. Siden han var hvalp har han lagt i sofaen. Vi har et tæppe liggende for enden af sofaen, og der må han ligge. Vi har venner der siger "Ej, det kan man da ikke.
[img:388687:200]
Den skal være på gulvet. I får hår i sofaen, og hunde skal også holdes nede, så de ikke tror de er mennesker" - Vi har aldrig haft problemer med Chas. Han er en rolig og godmodig hund. Der er ikke andre end mig der skal bestemme om han må ligge i sofaen, slutter Claus.
(Modelfoto)
*Jesper og Rikke, Silkborg. Ejer af Coco, en 7 årige spaniel.*
Jesper: Coco har altid sovet i vores seng. Lige siden hun var en lille hvalp. Hun ligger i fodenden det meste af natten, men hvis det bliver for varmt, så hopper hun ned på gulvet og sover.
[img:388688:200]
Vores venner forstår os ikke. De siger at den er helt gal. De siger også at det kan ødelægge hunden. Vi kan nu ikke se problemet, Coco er en sund og fornuftig hund der kan med alle. Så lang tid det ikke går ud over hendes helbred, og psyke, så kan jeg ikke se noget problem i det. Men det er som om at andre gerne vil bestemme det for os.
_(Model foto)_
*Susanne, 51 år, Århus. Ejer en 9 årige labrador*
Min hund er lidt overvægtigt. Han vejer 4 kilo for meget siger min dyrlæge. Han får lidt for mange godbidder, og okay, jeg kunne nok motionerer ham lidt mere. Men helt ærligt, 4 kilo? Hvor mange mennesker vejer ikke 4 kilo for meget? Min dyrlæge siger at han ikke dør af det, men ville have godt af at tabe sig lidt.
[img:388689:200]
Det værste er mine venner, de siger at det er dyreplageri, og at jeg ikke skulle have hund. Men jeg knuselsker min hund, og jeg er sikker på at han ikke lider, eller har taget skade. Han vejer bare lidt for meget fordi han nyder livet, ligesom jeg selv gør. Er det dyreplageri??
_(Model foto)_

Har du en hund som du opdrager lidt uden for normerne? Eller tager du imod alle gode råd fra eksperterne med kyshånd, og overholder dem? Kommenterer du andre hundeejere hvis de gør noget du mener ikke er i orden?
Skriv om din hund herunder i kommentarfeltet.


0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Birgit Jespersen skrev d. 21-oktober-2014

Jeg har også læst alle kommentarerne her, og synes heller ikke at andre skal bestemme hvordan jeg opdragen min dejlige Dansk/Svensk gårdhund. Hun får også lov til selv at bestemme hvor hun vil ligge,(helst på skødet af mig) det får hun så lov til. Det med mad er ikke altid lige sjovt, men så må jeg jo også håndfodre, så går det bedre, og tørkost skal helst kastes så man enten skal lede efter det eller bare gribe det i munden, men pyt så gør vi sådan. Hun er jo en del af familien så hun også skal have det godt.

avatar

Jan Smith skrev d. 11-oktober-2014

Har læst alle jeres spændende beretninger om hunde,nej selfølgelig skal andre ikke blande sig i opdragelse,når bare den ikke bliver opdraget til at bide. Jeg har en Chesapeake faktisk flere,den er døbt om til fotomodel,den har det som andre har beskrevet det her,lyst til at blive klædt ud,det startede med at den var i løbetid,og blødte,så fik den trusser og ble på,og det syntes den om,når så der var en anden hund der skulle låne dem,så skyndte den at snuppe dem fra denne hund,Hov det er mine,og sådan begyndte det med at den fik tøj på,og til tider lånte mine briller,når den går så går den lige som når pigerne går catwork halen lige vejret og det ene ben ind foran det andet,se her kommer jeg. det vigtigeste er vel at hunden eller hvilket dyr man har, har det godt,og ikke hvad andre syntes.

avatar

tina holm lrsen skrev d. 11-oktober-2014

min chihuahua får da også en vinterjakke på i den kolde tid. Når efteråret nærmer sig nøjes vi med en dejlig trøje. tina

avatar

skrev d. 10-oktober-2014

Her er Joey også hvor han har lyst, seng, sofa, gulv, eller i måske en af 5 hundekurve det bestemmer han da selv. Han får det mad han vil spise. Og han kender altså forskel på om han er hjemme eller i byen for er Joey med andre steder så kikker han op på mig før han hopper i sofaen og får han nej ja så ligger han sig på gulvet

avatar

Birgitte Magic skrev d. 10-oktober-2014

Jeg har en schæfer hvalp på 8 mdr., han er både i sofaen og i senge ( dog ikke ret meget, da han får det for varmt), Selvfølgelig skal han have en vis opdragelse, men jeg er ikke konkurrence menneske, ej heller særlig konsekvent. Får jeg is, så deler vi, spiser jeg lakrids, så smager han da selvfølgelig også. Kæmper lidt med hans spisevaner. Han gider ikke - og har aldrig gidet spise sin tørkost/BARF, men hvis jeg håndfodre ham eller blander blendet lever i ryger det ned. HOLD DA op, det giver rama skrig.... SULT ham til han lærer at spise det der bliver serveret. GU´vil jeg da ej. Om jeg så skal håndfodre ham, resten af livet, så gør jeg det!

avatar

Riborg Dæhnert skrev d. 10-oktober-2014

PS: Vi HAR sommetider fået skovflåter på os! Det tager vi med ;-)

avatar

Riborg Dæhnert skrev d. 10-oktober-2014

Jeg ville have forsvoret, at jeg nogensinde skulle få en hund i sengen - mest af praktiske grunde - det er ikke rart med jord og skovflåter i lagnerne - og så fylder border collier jo en del! Men så fik jeg en omplaceringshund - en islandsk tæve, som var vant til at sove i seng hos forrige ejer! Den første nat, hun sov hos os, listede hun lige så stille op i sengen til os - og vi nænnede altså ikke at smide hende ned! Så nu har vi en islandsk han, som sover UNDER sengen - for det havde vi jo vænnet ham til - og en tæve I sengen :-) Og det går fint!

avatar

Troels skrev d. 10-oktober-2014

Vi har haft Boxere, Yorkshire Terrier og nu en Fransk Bulldog. De har alle været i møblerne- jeg skal vel ikke sidde på gulvet for at hygge med min hund. Det er os hundeejere der bestemmer hvor vores hunde skal være i vort eget hjem

avatar

Lise Thrane skrev d. 09-oktober-2014

Vores franske bulldog må og gør alt, undtagen at sidde på bordene. Han sover selvfølgelig i sengen, han er jo en del af "flokken". Han bestemmer selv hvor han vil ligge - på gulvet foran brændeovnen eller i sofaen med eller uden tæppe. Han hygger med os og vi hygger os med ham. Sådan har vi altid haft hunde (rottweilere og nu en fransk bulldog) Ingen er dog i tvivl om, hvem der bestemmer - det gør hunden :-)

avatar

Tatiana skrev d. 09-oktober-2014

Jeg syntes det er fuldstændig uhørt at folk skal blande sig i hvad man gør med sine hunde. Så længe de ikke mishandles. Jeg har to kinesiske hårløse, hvoraf den ene er helt hårløs. Han skal have tøj på året rundt, for ellers fryser han. Og jo mere han fryser, jo mere er hans krop på over arbejde, hvilket vil give ham et kortere liv(dyrelæges udtalelse) Vi mennesker har fremelsket mange forskellige racer, som hver har sine behov, og det må vi jo bare acceptere. Mine hundes behov for at have tøj på, er lige så store som en border collie har brug for at bruge dens hjerne hver dag. Mine hunde er også i sofa og sengen. Og de ved udemærket godt at jeg er alfa "hannen". Men jeg forstår godt at folk kan blive irriteret, for der er mange der behandler deres hunde som børn, eller legetøj, og dét er forkert. Men at efterkomme deres behov for varme og tryghed, kan jeg ikke se problemer med

avatar

Charlotte Mønster skrev d. 09-oktober-2014

Man skal selvfølgelig altid tænke på at hunden er et dyr og ikke et menneske.derfor skal man behandle sin hund med den respekt og de behov den enkelte hund har...vores hund som er en cocker spaniel er en hund som har brug for dagligt at komme ud at bruge sin næse...og det får hun rig mulighed for da vi bor på landet...lige op af skoven hvor der er mange fantastiske lugte for en hund.jeg gir min hund dækken på om vinteren men det er kun så den ikke fryser...hele tiden er det udfra hundens behov...det mener jeg er det rigtige at gøre.Men det bestemmer man jo helt selv...

Log ind for at kommentere og give stjerner