Guide: Sådan introducerer du en ny hvalp til din hund

Få det store overblik, hvordan præsenterer man en ny hund, til sin gamle hund.


At introducerer en ny hvalp til din nuværende hund, kan godt være en udfordring.

Når du indfører en ny hvalp til din nuværende hund, er der ikke garanti for, at den synes den nye er helt så yndig som du gør - i hvert fald ikke med det samme!

Afhængigt af alder og personlighed, kan den nyankomne blive budt velkommen til familien med glade slik og logrende hale.. Men det er lige så sandsynligt, at han vil behandle den med mistænksomhed og måske et strejf af jalousi til at begynde med.




`img:388650:450`




Men hvis begge hunde har helt normal adfærd, så er chancerne gode, for at de bliver bedste venner.

*Hvor godt passer din hund, og den nye sammen?*

Når du skal vælge en ny hvalp, så er det nemt at vælge en ud fra hvor nuttet og sød den er.
Men hvis du ønsker at maksimere potentialet for et harmonisk forhold mellem din hund og den nytilkomne, betaler det sig at tænke tingene igennem først.

Her er et par ting, der kan hjælpe:

En hvalp af det _modsatte køn_, er mere tilbøjelige til at blive accepteret uden alt for meget ståhej - og der er mindre chance for alvorlige sammenstød senere, når hvalpen når ungdomsårene.

*Få ikke en ny voksen hund*
En ældre hund vil være mindre truet af en hvalp, end det vil af en anden voksen hund. En hvalp eller teenager vil den sandsynligvis acceptere.

Tænk over størrelse og racens egenskaber. Hvis din hund er stor og rolig, så er det måske ikke en god ide at få en hvalp af en race, der har krudt i numsen.

*Passer racerne sammen?*
Hvis du eksempelvis har en terrierracer, så er en jo avlet til at jage skadedyr i forskellige størrelser og typer. Så er det måske ikke en god ide, at få en lille, chihuahua, for din terrier ville måske jage den konstant.

*Store vs små*
Store og gigantiske hunderacer er ofte føjelige og har lav energi som voksne, men de kan såre en meget lille hvalp ved et uheld. At vælge en mere robust eller større racen i stedet for en miniature kunne være en god ide.
Selvfølgelig er der forskel på hunde, og du kan jo have en stor hund som er meget forsigtig og rolig. Så kan det godt lade sig gøre med store/små.

Du kender din egen hund bedst, så vælg din nye familiemedlem ved hjælp af forståelse og viden, man se også, hvordan han / hun er tilbøjelige til at opføre opdragelse til den nye, baseret på tidligere erfaringer og observation.

Uanset alder, størrelse eller race af både din gammel hund, og din nye, skal de indledende introduktioner ske under tæt overvågning, og helst med mere end ét menneske til stede.

Du bør altid lade dem mødes i dit hjem, hvor din gammel hund føler sig sikker.

`img:388651:450`

Generelt vil den gamle hund holde den nye i kort snor, og knurre, snappe, i de tilfælde den nye går over grænsen. Men det er bare opdragelse.

Denne form for opførsel er helt normalt, og det er bedst at lade hundene finde ud af det selv, for der skal være en naturlig rangorden. Naturligvis skal din gamle hund ikke tyrannisere den nye, men du må forvente en del opdragelse fra den gamle.

Hvalpe er så søde og sårbare, så man har et tendens til at beskytte dem. Men husk på, at det var den ældre hund der var der først, og den skal have lov til at bestemme.

*Flokdyr*
Hunde er flokdyr, og deres samfund fungerer på et temmelig streng, hiraki system.
Den ældre, mere moden, og stærkere hund, vil være den dominerende hund, mens den nye, mindre og svagere vil være lavere ned af stigen. Hvis du hele tiden krammer og klapper den nye, på bekostning af den ældre, vil du forstyrrer denne naturlige balance.

I stedet skal du sørge for at fodre, kæle og anerkende den gamle hund FØR hvalpen. Dette styrker deres naturlige 'hakkeorden' og gør konflikterne mindre.

*Ud at gå tur*
Prøv at gå parallelt med hinanden, men et par meter fra hinanden, til at begynde med. Deres naturlige nysgerrighed får dem til at undersøge hinanden. Og når de føler sig mere komfortable med tilstedeværelsen af ​​den anden, de vil undersøge hinanden. Logerne haler og snuse til hinanden er gode tegn.

Vær sikker på at have en anden voksen til stede i tilfælde af, tingene ikke går glat. Når i kommer hjem, så husk at få snorene af hundene. Hvis begge hunde er i snor indenfor, _kan_ det fører til konflikter.

Når du kommer hjem med en ny hvalp, så sørg altid for at du har nok af legetøj, mad, senge, skåle, godbidder mv til begge.

*Konflikter*
En konflikt mellem to hunde kan være ganske harmløs, navnlig når den ene part er en ny ung, uerfarne hvalp. Du skal ikke blive skræmt af, at der er lidt små skænderier mellem de 2.

Knurren, og endda et snuptag er ikke usædvanligt, hvalpen vil forstå det, og endda accepterer at den ældre irettesætter den.

De fleste gange vil hvalpen vise underdanig adfærd Ligge sig på ryggen og kigge væk vil vise at den underkaster sig den gamle, og så vil der være ro igen.

`img:388652:450`

Hvis den nye hund er en teenager eller moden voksen, kan det være en smule mere kompliceret. I de fleste tilfælde, på trods af væsentligt mere knurren og snak, vil hundene finde ud af det alligevel.
Indblanding fra deres mennesker vil give bagslag og mere end sandsynligt gøre tingene værre. Naturligvis skal man blande sig hvis det går over gevind, eller ligefrem ender i slagsmål.

Hvis de slåsser, så hold dem adskilt, og lad dem kun tale sammen når der er eksempelvis et børnegitter mellem dem.

Efter et stykke tid kan de slappe af og blive mere accepterende over for hinanden, men hvis dette ikke sker, kan du nødt til seriøst at overveje at finde et andet hjem til den nyeste ankomst.

*Erfaringer*
Lær altid af andre, læs forums, spørg dyrlægen og andre der har været det igennem.

Men husk, der er tusindevis andre der har gennemført det med succes før dig :);

Held og lykke med din hund nr. 2 - og husk ikke at glemme den gamle :);

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner