22 ting du IKKE vidste om hunde

Vi ved meget om hunde - men vidste du det her?


Her er 22 ting du måske ikke vidste om hunde..

1) Har du en Labrador? Du er ikke den eneste. Viste du at Labrador er den mest populærer hunderace i hele verden?`2) Når hunde drikker vand, så slubrer de det ikke bare i sig. Vidste du at de faktisk danner en lille ske/skål med deres tunge, som de samler vandet op med?
`


3) Vi ved at hunde stammer fra ulven. Men viste du, at din hunds tidligste forfader er Miacis, et lille væsel-lignende væsen, som levede for 40 millioner år siden. Hunde deler denne forfader med ulve, vaskebjørne, og bjørne.

4) Hvis din hund bliver lidt urolig, så kan det være at der er en storm eller andet uvejr på vej. Viste du at en hund kan høre, lugte, fornemme og føle når vejret ændrer sig, lang tid før mennesker kan?
`


5) Vi ved at en hund har en stærk næse, stærke tænder og god hørelse. Men vidste du at når en hvalp bliver født, så er den blind, døv og har ingen tænder?6) Til trods for at hunden har så mange sanser, vidste du så, at det første den udvikler er berøring?


7) Selvom det første de udvikler er berøring, så bryder de sig faktisk ikke om et godt kram. I hundeverden betyder det dominans, hvis en hund ligger det ene ben over den anden.

8) At en hund kan bevæge ørene ved vi. Men vidste du at hunden via en lille muskel, kan bevæge ørene i forskellige retninger, uafhænige af hinanden?
`9) Hunde med flade hoveder,(som eksempelvis boxer)kan høre subsoniske lyde, bedre end hunde med smalle hoveder (ligesom spaniels).

10) Vidste du, at små hunde kan høre høje lyde bedre, end store hunde?

11) Vi mennesker har unikke fingeraftryk, men vidste du at hunde har unikke snuder?
12) Vidste du, at din hunds våde næse, hjælper den med at opdage dufte, ved at absorbere vanddråberne, der bærer lugt.

13) Du har sikkert set din hund grave som en besat, efter den har lavet høm høm. Men vidste du, at den ikke prøver at begrave sin afførring? Den prøver sprede sit territorium via dufte fra sine poter.

14) Vidste du at servicehunde kan besørge på kommando?

15) Du har sikkert set at hanhunde løfter benet når de tisser. Men vidste du at de gør det, for at være dominante?

16)Hunde urin er stærkt. Men vidste du at det ligefrem er ætsende? Faktisk har en del gadelygter måtte lade sig skifte, fordi for mange hunde har tisset op ad dem, og de dermed er gået i stykker.

17) Vidste du at pekingeser´en oprindelig var designet, til at kunne passe i en dametaske?

18) Vidste du at Border Collies og Pudler anses for at være nogle af de mest intelligente racer i verden?19) Vidste du, at Afganeren anses som en af de hunde som er mindst intelligente?

20) Vidste du at en Beagel er den mest nysgerrig hund i verden?

21) Vidste du at en Akita hund, er en af de sværeste hunde i verden at opdrage?

22) *Vidste du, at Gipote.dk er Danmarks bedste hundeside :)*0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner