Derfor skal du have hund, og derfor skal du ikke have hund

Læs her hvorfor du skal/skal ikke have hund


Der er mange grunde til at have hund, og der er også mange grunde til at du ikke skal have hund. Bliv klogere her, på om du skal eller ikke skal.

*Derfor skal du have hund*

Der er så mange god grunde til at have hund. For det første får man en livslang ven. En trofast ven der kun vil dig dig det bedste, og elsker dig betingelsesløst. En hund er aldrig sur, den er glad hver eneste dag du kommer hjem. Det eneste den kræver, er at du passer godt på den, elsker den og opfylder de få behov den har.
*Hundeejere lever mere sundt*
[img:386891:300]
Det er videnskabeligt bevist, at hundeejere lever mere sundt. Det hænger sammen med, at man som hundeejer er lever et mere aktivt liv.
For det første får man jo mere motion, for hunden skal jo luftes. En lang god travetur er godt for både sind og krop. Mange træner og leger med sin hund, og dermed får man positiv motion.*Hundeejere er mere sociale*
[img:386890:300]

Endnu et faktum. Folk der ejer hund er bare mere sociale, hvilket er godt for dig. Man møder andre hundeejere og får måske en snak på vejen. Men selv folk uden hund, stopper lige op og skal klappe og snakke. Det er sundt. Bare det at have et dyr i sit hjem, vidner om social adfærd.

*Det er godt for dine børn*
[img:386892:300]
Du skal have hund, fordi at det er godt for dine børn. Børn der er vokset op med hund, udviser et sundt og godt forhold til dyr i det hele taget. Når der er hund i huset, så har børnene altid en at leje med, kramme, gå tur med, og betro sig til.

Børn der vokser op med hund, lærer hvordan man opfører sig når der er dyr i nærheden, og det er ikke den værste egenskab at have. Når børnene bliver lidt større, kan de selv gå tur med hunden, hvilket så også giver børnene noget motion. Børn lærer også hvad det vil sige at have ansvar for et levende væsen.

*Skaber glæde og aktivitet*
[img:386893:300]
Man siger at et hjem uden hund ikke er et hjem, det er bare et hus.
Der er lidt om snakken. Med en hund i huset sker der altid noget.
Hunde laver altid noget sjovt. De vil leje, de vil nusses, de vil snakke med dig. Uden en hund, kan der være tomt i huset.


*Sikkerhed*
Når du har hund i huset, så er chancen for indbrud sat betydelig ned. Ikke mange tyve har lyst til at gå ind i et hus, hvor der står en hund og giver hals. De fleste hunde vil per automatik passe på familien.
*Derfor skal du IKKE have hund*

Der er også mange grunde til at du _ikke_ skal have hund.

*Har du tid?*
[img:386894:300]
Tid er en af de vigtigste grunde. Har du ikke tid, så skal du ikke have hund. Hvis du er i tvivl om du har tiden, så skal du ikke gøre det.
Hunden venter og venter på du kommer hjem. Hvor er du? Arbejder du over, eller sidder du på cafe med dine venner?
Her på Gipote, ser vi rigtig mange annoncer med hunde til salg, fordi ejer ikke har tiden til dem.
Så se på dit liv, har du lange arbejdsdage, tager du ofte et andet sted hen efter arbejde, end hjem? Du skal vide at det kræver meget tid at passe på en hund. Den skal have med, den skal børstes, den skal gå tur, den skal lejes med osv. Se på din hverdag, er du i tvivl, så få ikke hund.*Den sviner, larmer og roder*
[img:386895:300]
Har du et fint hjem, hvor der altid er pineligt rent? Det kan du godt glemme når du får hund. En hund fælder med stride grove hundehård. Du ved du har hund, når du finder hundehår overalt i huset. Du skal også vide, at når det regner, sneer og i det hele taget er uvejr, så kommer du altså hjem med en beskidt hund.
Det kræver tid og tålmodighed at holde sin hund. Har du ikke det, og ved du på forhånd at du vil blive træt af det, så anskaf dig ikke en hund. Hunden gør måske også ind i mellem. Kan du, og dine naboer, leve med det?
*Har du råd?*
[img:386896:300]
Det koster mange penge at have hund. Ja, også små hunde. Alt efter hvilken race og størrelse du får, så skal du overveje hvad det koster i foder, legetøj, dyrlægeregninger, forsikring, udstyr osv. Det løber op i mange tusinde kroner hvert år.*Det er for livet*
[img:386897:300]
Når du får hund, så er det ikke bare lige en weekend, en uge, en måned eller et år. Det er for rigtig mange år du er blevet hundeejer. Også når din hund bliver gammel og grå, og måske lidt sær, og har brug for speciel pleje. Så er det også din, og dit ansvar. Er du klar til at tage ansvar de næste 10 - 15 år?

Har du hund? Hvis ja, hvorfor? Har du ikke hund? Hvis ikke, hvorfor ikke? Skriv din kommentar herunder artiklen.

Gipote.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Isabel Jakobsen skrev d. 18-april-2015

Jeg vil gerne have en hund men jeg må ikke få en for mine forældre fordi vi har ikke et hus som passer til en hund, vi har heller ikke tiden, fordi vi er en håndbold familie så vi er ikke så tit hjemme :(

avatar

lisbet R Andersen skrev d. 25-september-2014

Det er tredie hund jeg har (en skøn lille Chihuahua dame) på 6 år. Det var forfærdeligt da jeg skulle af med de 2 forhendværende og overvejede da også om jeg skulle have en igen, men kan simpelthen ikke undvære hund I mit liv. Hun er med alle de steder jeg overhovedet kan have hende med. Har lige været med på ferie I Østrig og det gør ferine endnu bedre :) Engang hund altid hund Hurra for de firbenede

avatar

Kristina skrev d. 24-september-2014

Jeg har lige fået hund for 2 måneder siden.. Jeg overvejede for og imod med hensyn til om jeg skulle købe en hvalp eller en voksen hund.. Mit valg blev på en super skøn dame på 5 år, hun var elsket, men familien havde ikke længere den tid der skulle til.. Jeg har jeg overhovedet ikke fortrudt. Jeg er på en førtidspension og har derfor masser af tid, Diva vil så gerne lære og hun vil så gerne lystre mig. Men jeg fornemmer også at hun er så taknemmelig for at jeg er hos hende så meget, for at der er tid til lufteturerne (her mener jeg tid for at hun kan snuse når hun gerne vil), hun får lov at sove i sengen (- havde en kat i forvejen som elsker at ligge i sengen, så nogle hundehår kunne ikke skramme mig), vi kører til en hundeskov ca. 1 gang om ugen.. Mine bekymringer ang. med at anskaffe sig en voksen hund er uden grund. Man skal blot tjekke hundens hjem og den/de tidligere ejer ud når de er sammen. Du kan få en rigtig god hund hvis du køber den som voksen (tag ud og besøg familien og følg dine mavefornemmelser), og måske er man også med til at redde et hundeliv.

avatar

Dorthe skrev d. 24-september-2014

Jeg har en gammel hund på snart 15 år, og ved at tiden nærmer sig, hvor vi skal sige farvel. Han er vores 3. hund, men bliver bestemt ikke den sidste, kan slet ikke forestille mig at gå mine daglige lufteture uden hund.

avatar

sonja skrev d. 24-september-2014

Jeg har 2 dansk svenske gårdhunde som er far og søn på 8 og 4 år. Det er bare det bedste jeg har. Hver morgen inden vi skal ud og gå kalder jeg på dem inde i soveværelset og så mysser vi god morgen alle 3 og så går vi :-). Det er bare så dejligt og ja de er altid glade så man kan kun selv være glad.

avatar

Lene Bøgh skrev d. 24-september-2014

et liv uden hund..........næ tak, der har været mange hunde igennem mit liv (57år)og det bliver der ved med lige til jeg ikke kan passe dem forsvarligt længere...

avatar

Riborg Dæhnert skrev d. 24-september-2014

Vi har haft hunde i næsten 40 år - de første år med tibetanske terriere - mest til hygge og for vore børns skyld, så ca. 20 år med border collier fordi vi havde får. - For 4 år siden døde vores sidste border! Vi tænkte først, at vi ikke skulle have flere hunde - vi er trods alt omkring de 70! 3/4 år gik der med at prøve på at vænne sig til et liv uden hund(e) - det kunne vi ikke. Huset var så tomt, og gåturene blev så kedelige. Godt nok har vi katte - men de stiller ikke helt krav på samme måde! De lever i høj grad deres eget liv - selv om de selvfølgelig gerne vil dele dyner med os om natten :-) - Det endte med, at vi 'faldt i' og anskaffede os en hvalp af islandshunderacen. Nu kom der sandelig liv i huset! Og i mine aktiviteter uden for huset! Af sted til træning mindst 2 gange om ugen i over 2 år - og lange gåture til stranden og i skoven. (Vi bor 400 m fra havet). For næsten et år siden fik vi en omplaceringshund - en islandsk tæve på 8 år. Så nu er her liv og glade dage :-) Så tager vi hundehår, sand på gulvet og kradsepor på trægulvene med ;-)

avatar

Joane skrev d. 24-september-2014

Vi kan ikke få tobenede børn, så vi har to firbenede af slagsen ;) de er vores børn/hunde og vi elsker dem over alt. De giver os så meget glæde, så meget kærlighed og så mange gode grin, og så meget frisk luft..... det er rigtigt, et hjem uden hund(e) er bare et hus!

avatar

Preben Lykke skrev d. 24-september-2014

Hellere et lidt snavset paradis ( med hund) end Et rent helvede ( uden hund)

avatar

Eva Thyssen skrev d. 24-september-2014

Hej jeg har haft to hunde som har betydet rigtig meget , men detsværre de er borte. Det gøre forbitret ond ,når tiden er inde eller de er uhelbredelig syg . Man skal tage stilling til og tage beslutning til at sige farvel. Og det gøre ond det skal jeg love har prøvet x2. Men jeg kan ikke undvære en hund ! Min ny hund er kærlig ,sød , sjovet, og dejlig. Han er min bedste ven -:)-:)

avatar

Lis Dall skrev d. 24-september-2014

Mine hunde er mit et og alt, mine børn er voksne så mine hunde har overtaget pladsen og de kommer i forreste række i alt.

avatar

Hjørdis Tanggaard skrev d. 24-september-2014

Har haft hund hele livet men har nu en kærste som jeg bor hos og der må jeg ikke have en hund desværre så ingen hund .men en mand der elsker mig.

Log ind for at kommentere og give stjerner