Derfor skal du have hund, og derfor skal du ikke have hund

Læs her hvorfor du skal/skal ikke have hund


Der er mange grunde til at have hund, og der er også mange grunde til at du ikke skal have hund. Bliv klogere her, på om du skal eller ikke skal.

*Derfor skal du have hund*

Der er så mange god grunde til at have hund. For det første får man en livslang ven. En trofast ven der kun vil dig dig det bedste, og elsker dig betingelsesløst. En hund er aldrig sur, den er glad hver eneste dag du kommer hjem. Det eneste den kræver, er at du passer godt på den, elsker den og opfylder de få behov den har.
*Hundeejere lever mere sundt*
`img:386891:300`
Det er videnskabeligt bevist, at hundeejere lever mere sundt. Det hænger sammen med, at man som hundeejer er lever et mere aktivt liv.
For det første får man jo mere motion, for hunden skal jo luftes. En lang god travetur er godt for både sind og krop. Mange træner og leger med sin hund, og dermed får man positiv motion.*Hundeejere er mere sociale*
`img:386890:300`

Endnu et faktum. Folk der ejer hund er bare mere sociale, hvilket er godt for dig. Man møder andre hundeejere og får måske en snak på vejen. Men selv folk uden hund, stopper lige op og skal klappe og snakke. Det er sundt. Bare det at have et dyr i sit hjem, vidner om social adfærd.

*Det er godt for dine børn*
`img:386892:300`
Du skal have hund, fordi at det er godt for dine børn. Børn der er vokset op med hund, udviser et sundt og godt forhold til dyr i det hele taget. Når der er hund i huset, så har børnene altid en at leje med, kramme, gå tur med, og betro sig til.

Børn der vokser op med hund, lærer hvordan man opfører sig når der er dyr i nærheden, og det er ikke den værste egenskab at have. Når børnene bliver lidt større, kan de selv gå tur med hunden, hvilket så også giver børnene noget motion. Børn lærer også hvad det vil sige at have ansvar for et levende væsen.

*Skaber glæde og aktivitet*
`img:386893:300`
Man siger at et hjem uden hund ikke er et hjem, det er bare et hus.
Der er lidt om snakken. Med en hund i huset sker der altid noget.
Hunde laver altid noget sjovt. De vil leje, de vil nusses, de vil snakke med dig. Uden en hund, kan der være tomt i huset.


*Sikkerhed*
Når du har hund i huset, så er chancen for indbrud sat betydelig ned. Ikke mange tyve har lyst til at gå ind i et hus, hvor der står en hund og giver hals. De fleste hunde vil per automatik passe på familien.
*Derfor skal du IKKE have hund*

Der er også mange grunde til at du _ikke_ skal have hund.

*Har du tid?*
`img:386894:300`
Tid er en af de vigtigste grunde. Har du ikke tid, så skal du ikke have hund. Hvis du er i tvivl om du har tiden, så skal du ikke gøre det.
Hunden venter og venter på du kommer hjem. Hvor er du? Arbejder du over, eller sidder du på cafe med dine venner?
Her på Gipote, ser vi rigtig mange annoncer med hunde til salg, fordi ejer ikke har tiden til dem.
Så se på dit liv, har du lange arbejdsdage, tager du ofte et andet sted hen efter arbejde, end hjem? Du skal vide at det kræver meget tid at passe på en hund. Den skal have med, den skal børstes, den skal gå tur, den skal lejes med osv. Se på din hverdag, er du i tvivl, så få ikke hund.*Den sviner, larmer og roder*
`img:386895:300`
Har du et fint hjem, hvor der altid er pineligt rent? Det kan du godt glemme når du får hund. En hund fælder med stride grove hundehård. Du ved du har hund, når du finder hundehår overalt i huset. Du skal også vide, at når det regner, sneer og i det hele taget er uvejr, så kommer du altså hjem med en beskidt hund.
Det kræver tid og tålmodighed at holde sin hund. Har du ikke det, og ved du på forhånd at du vil blive træt af det, så anskaf dig ikke en hund. Hunden gør måske også ind i mellem. Kan du, og dine naboer, leve med det?
*Har du råd?*
`img:386896:300`
Det koster mange penge at have hund. Ja, også små hunde. Alt efter hvilken race og størrelse du får, så skal du overveje hvad det koster i foder, legetøj, dyrlægeregninger, forsikring, udstyr osv. Det løber op i mange tusinde kroner hvert år.*Det er for livet*
`img:386897:300`
Når du får hund, så er det ikke bare lige en weekend, en uge, en måned eller et år. Det er for rigtig mange år du er blevet hundeejer. Også når din hund bliver gammel og grå, og måske lidt sær, og har brug for speciel pleje. Så er det også din, og dit ansvar. Er du klar til at tage ansvar de næste 10 - 15 år?

Har du hund? Hvis ja, hvorfor? Har du ikke hund? Hvis ikke, hvorfor ikke? Skriv din kommentar herunder artiklen.

Gipote.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner