Gal - eller genial?

Video af mand der går tur med hunde, har fået masser af ros, og kritik.


De senseste dage er der blevet delt en video på de sociale medier, blandt andet på Gipote´s "facebook side":https://www.facebook.com/Gipote.dk?ref=bookmarks

Videon viser en mand, der er går en tur gennem byen med sine 5 "Schæferhunde":http://www.gipote.dk/racehunde/208-Schæferhund.

*Magt - eller træning?*
Hundene er ikke i snor. De følger manden slavisk, og ænser ikke andre personer eller biler omkring dem. Mange har rost manden for at have total styr på sine hunde, og for at have trænet dem godt. Andre mener at det er uansvarligt at gå med så mange hunde uden snor.

Den mest alvorlige kritik går på, at hundene enten er blevet trænet med "stød halsbånd":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/125-Vil-have-et-total-forbud-for-baade-koeb-og-salg-af-el-halsbaand eller er blevet slået og underkuet.

Du kan se videoen ved at klikke på billedet herunder. Skriv din kommentar under artiklen her - hvad mener du?

"[img:385720:400]":http://www.youtube.com/watch?v=-d8EYyveK_E#t=237
"Husk det lovpligtige hundetegn - klik her":http://www.proftag.dk

Skriv din kommentar herunder

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Randi skrev d. 12-september-2014

Prøv at se, hvordan de hygger sig her. https://www.youtube.com/watch?v=DTcqnF-LtNs

avatar

tine skrev d. 11-september-2014

Mine fire går på samme måde ..tre labrador og en lille pekingeserbla. De ved at ved kommandoen vent skal de være bag mine knæ..de er aldrig bliver trænet med hårdhed..det er utrolig sjældent jeg oplever folk som virkelig ser konsekvens konstant ...kærlighed ..og ærlighed som hundens bedste grænse.. Det er så trist når folk straks taler om hårdhed... De stoler på han er deres leder .

avatar

Tina skrev d. 11-september-2014

Hvor er det ærgerligt at der straks tales om magt og ondskab når en hundeejer har total kontrol over sin hund. Har selv haft rottweiler der var på samme måde uden vold. Nu en lille griffon som aldrig er i snor men lige ved mit ben. Lad nu vær med at mistænke folk prøv i stedet at se det flotte arbejde og kontakt der er mellem hund og menneske.

avatar

Anita Roager fra Kennel Roager skrev d. 10-september-2014

jeg ser det sådan her: 5 hunde der følger deres leder - det ville de ikke gøre, hvis han ikke opfører sig som en værdig leder. Vist dem, at han er den dygtigste, klogeste, stærkeste og den der sørger for at alt fungerer. Sørger for mad, ro i flokken, sjove aktiviteter osv. alt sammen uden at skade nogen af flokkens medlemmer, dvs. være så god, at der ikke behøves udøves vold. Der er ikke nogen af disse hunde som på nogen måde ser kuede ud, de går så tæt på deres leder, som han har lært dem at de skal i bytrafik, for at færdsel er sikker og de er helt afslappede, fordi de ikke har noget at skulle bekymre sig om, men lige nu sandsynligvis bare er på vej et sted hen, hvor der skal foregå noget mere spændende.

avatar

Birgitte Blumensaath Andersen skrev d. 10-september-2014

Der er ingen tvivl om at manden er Overhunden/førerhunden, i gruppen. Alle 5 Schæfere går med lav haleføring og har, alt efter deres indbyrdes rang, grupperet sig, enten bagved ham eller ved hans side, lidt tilbagetrukket. Jeg forudsætter at videoen er lavet, som "show off" og at hundene naturligvis har adgang til "fri leg" og at "tis og prut", som andre har kommenteret at hundene IKKE gør, i denne video. Meningen med denne video er sikkert ikke at vise hunde, der besørger - men hunde, der er under kontrol. Jeg er dybt imponeret, af hvad jeg ser. Jeg håber ikke at hundene er blevet BANKET på rad og række og ind i geled, men jeg har haft hunde, længe nok, til at vide, at hunde IKKE er mennesker, IKKE skal behandles som mennesker og at førerhunden i enhver ulve/hundeflok IKKE sætter vand over til the og forsøger, i plenum, at nå koncensus. Der er kontant afregning/afretning! Kontant = prompte! IKKE vedvarende afstrafning. Så snart medlemmet har vist at den har forstået budskabet og underkastet sig overmagten, stopper afretningen!! Jeg taler ikke om at gennembanke. NEJ! Aldrig! Men jeg taler om fysisk at fortælle, hvem der har kommandoen.

avatar

Christina Elgaard skrev d. 10-september-2014

Jeg har blandet følser ! Virklig flot trænet , men syntes bare ikke de får så meget ud af den tur mening med at komme ud er vel også at tisse og prut ! De hunde virker nærmest i trance godt ? Skidt ? Hvis det er arbejdshunde , ville det jo heller ik være godt hunden ikke kan tænke selv ! Håber de er trænet positivt og med kærlighed og forståelse for hver og en af de hunde

avatar

Kamilla skrev d. 10-september-2014

Min hund har lært det samme - og hun er ALDRIG blevet dårligt behandlet! Hvis du har god kontakt med en lærevillig hund, så læser den dit kropssprog og med masser af ros/belønning så er det ikke raketvidenskab at få din hund til at gøre hvad du ønsker.

avatar

Anne-Marie skrev d. 10-september-2014

Med målrettet og konsekvent træning kan man få sin hund eller hunde til at følge en på den måde, hvis man ved, hvordan man skal gøre eller får god hjælp af en træner, men når man ser det færdige resultat er det jo aldrig til at vide, hvordan træning er foregået - ved positiv eller negativ forstærkning. Men flot og harmonisk ser det færdige resultat ud og må da være en inspiration for alle de hundeejere, som ikke går op i, hvordan deres hunde går i snor - de fleste hunde trækkende, halsende og gøende foran deres ejere.

avatar

Susanne skrev d. 10-september-2014

Flot, uanset om i kalder det magt, så har han styr på sine hunde. Og så 5 hunde. Han skulle have en medalje.

Log ind for at kommentere og give stjerner