Disse 10 hunde har den bedste næse

Se hvilke hunde der bruger deres næse bedst


Hvilke hunde bruger egentligt deres næse bedst. Vi ved at jagthunde er gode til at lugte. Men hvem er bedst?

*På 10 pladsen*
[>img:385540:100]
Her finder vi "Pointer":http://www.gipote.dk/racehunde/183-Pointer
Jægere beundre Pointer for dens evne til at finde fugle. Den har et langt, dybt næseparti, med vidt åbne næsebor, som den bruger til at opsøge fuglene.


*På 9 pladsen*
[>img:385551:100]
Her finder vi den "Ruhåret hønsehund":http://www.gipote.dk/racehunde/291-ruhåret-hønsehund. Den er ekspert i at arbejde med snuden langs jorden, og finder sit bytte stort set hver gang.
*På 8 pladsen*
[>img:385562:100]
"Cocker spaniel":http://www.gipote.dk/racehunde/69-Cocker-spaniel - Måske den mest brugte hund blandt jægere. Ekspert i at bringe vildt hjem


*På 7 pladsen*
[>img:385553:100]
"Engelsk springer spaniel":http://www.gipote.dk/racehunde/88-Engelsk-springer-spaniel. Hunden har mange evner. Ud over at kunne opsnuse dyr, så kan den faktisk også bruges til at finde mennesker.


*På 6 pladsen*
[>img:385554:100]
"Belgisk Hyrdehund":http://www.gipote.dk/racehunde/33-Belgisk-Hyrdehund-Malinois: Malinois. En fantastisk sporhund, som er brugt til redningsarbejde.
På 5 pladsen
[>img:385555:100]
"Labrador retriever":http://www.gipote.dk/racehunde/148-Labrador-retriever Denne utrolige hund trives lige godt som familiehund, som den gør som jagthund. Ud over at den er fremragende med næsen, så har den det ekstra plus, at den er en habil svømmer.


*På 4 pladsen*
[>img:385557:100]
"Schæferhund":http://www.gipote.dk/racehunde/208-Schæferhund. Denne race har så fin en næse, at politiet i mange forskellige lande bruger den til mangfoldige opgaver, hvor der skal snuses.


*På 3 pladsen*
[>img:385560:100]
"Beagle":http://www.gipote.dk/racehunde/27-Beagle
Man finder næsten ikke en finere næse end den der sidder på en Beagle. Den kan dufte hele 225 millioner forskellige dufte - og selv skille dem ad.


På 2 plasen.
[>img:385561:100]
"Basset hound":http://www.gipote.dk/racehunde/25-Basset-hound
Urørlig når det kommer til jagt og markøvelser. Hunden kan finde en knappenål i en høstak.


*PÅ 1 PLADSEN*
[>img:385552:100]
Har har vi den dejlige "Blodhund":http://www.gipote.dk/racehunde/39-Blodhund.
Man siger at Blodhunden både kan arbejde med kold og varm næse. Det betyder at den både kan finde friske varme spor, men også kolde gamle spor.

"*Hund eller hvalpe til salg? Opret din egen salgs annonce her*":http://www.gipote.dk/annonce2/new

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Henrik Appel skrev d. 11-september-2014

Øhh hvilken plads kommer en Dansk/Svensk gårdhund?? Min hund 14 uger gammel kan uden problemer spore de godbider jeg har lagt ud i haven hi hi.

avatar

Claus skrev d. 10-september-2014

Kim.... (y)

avatar

Lilian Madsen skrev d. 10-september-2014

Vores Cavalier King Charles er en fantastisk sporhund. Så I skulle nok have valgt de bedste snuder på 20 eller flere, hunderacer istedet for 10 ..

avatar

kim skrev d. 10-september-2014

Dem som tror at man kan opstille hunderacer som ovenfor, hvor man inddeler dem med en 1. plads, 2. plads osv., har tydelig vis ikke arbejdet med sporarbejde, eller noget hvor hunden skal opnå resultater med deres næse. Det er ikke kun er næsen som er afgørende for at en hunde kan finde/følge en fært. Du opnår bedre resultater med en hund med en lidt "dårligere" lugtesans, men som mentalt er kernesund, end med en hund med en super god lugtesans, men som er mentalt usund. Du kan have en hunderace med "verdens bedste lugtesans", men hvis den ikke kan koncentrere sig om opgaven hvor den skal bruge næsen, er den gode lugtesans ubrugelig. Derudover er hunde ikke født med en super veludviklet lugtesans. Hvalpen kan selvfølgelig lugte sig frem til dievorterne umiddelbart efter fødslen, men derfra skal lugtesansen dag for dag udvikles. Her spiller førerens/ejerens træningsmetode, ihærdighed og evner ind, hvis han/hun skal kunne udvikle en hunds lugtesans optimalt, efter hunden er leveret som 8 ugers hvalp. Evner og talent skal udvikles. Vi kan alle være enige om at brødrene Laudrup har et enestående talent for at kunne spille fodbold, men havde man ikke udviklet talentet gennem mange år i fodboldklubben, var Laudrup brødrene jo aldrig kommet på Landsholdet. Denne talent udvikling kan direkte overføres til træningen af hunde med det særlige nedarvet talent for at bruge sin næse. Politiet har bestemt ikke erstattet schæferen med en labrador eller springerspaniel, fordi de er bedre til at finde narkotiske stoffer en schæferen. Årsagen er den simple at da mange forbinder schæferen med forsvarshunde, bliver mange bange når schæferen skal eftersøge narko i rum med mennesker, hvilket hunden kan lugte, og dette kan forvirre schæferen. Derudover er eks. en springer spaniel betydelig nemmere at løfte op i armene, når tolderen eller politimanden skal lede efter stoffer, 2 meter oppe i lokalet, end hvis det var en schæfer han skulle løfte. Tingene er ikke sort eller hvidt, hvorfor man ikke kan bruge gradueringen på listen til noget som helst. Skulle man lave en form for graduering, skulle man eks. tage 10-15 hunderacer i gruppe 1, hvilket vil sige hunde som normalt har god lugtesans. Herefter gruppe 2, med en nogenlunde god lugtesans, og til sidst en gruppe 3 men en ikke eksisterende lugtesans, direkte ødelagt af avlen på disse hunderacer.

avatar

Gitte Møller skrev d. 09-september-2014

absolut ikke enig i at Cocker spaniel ikke er blandt de 3 bedste... den bliver i dag brugt til eftersøgning af mennesker og dyr. Derudover bruger forsvaret den til at søge efter nakotika, miner ect...

avatar

Claus skrev d. 08-september-2014

Bayerisch gebirgschweisshund bliver svær at overgå mht lugtesans. Medmindre selvfølgelig, at den slet ikke er med i konkurrencen..... ;-) Jeg har selv en af slagsen "Freja"

avatar

marck hansen skrev d. 08-september-2014

Gad vide hvad grand danois har af lugte sans

avatar

Kirsten Jensen skrev d. 08-september-2014

Jeg har en chiba inu , den er helt fantastisk til sporarbejde.

avatar

Karina Wilkinson skrev d. 08-september-2014

http://dogtime.com/10-dog-breeds-with-the-best-sense-of-smell.html

Log ind for at kommentere og give stjerner