Hunde beskytter mod allergi

Hvis du frygter at dit barn får allergi, så se at få en hund. Ny forskning viser nemlig at hunde virker som en slags vaccination Det skriver www.Eb.dk


Vil du undgå, at dine unger skal plages af astma, høfeber og allergi, så udvid familien med et firbenet medlem. Et nyt stort tysk forskningsprojekt viser nemlig, at en hund i huset kan virke som en slags vaccination på børnene, fordi bakterierne i hundens pels styrker ungernes immunforsvar. Det skriver metroXpress.

9.000 børn er fulgt fra fødslen og seks år frem, og den tyske konklusion kommer bag på Astma-Allergi Forbundet i Danmark. Her vil man gerne se nærmere på undersøgelsens resultater.

- Det lyder rigtig spændende. Et af de første spørgsmål, som forskningen rejser, er, om det virkelig er hunden, som sørger for, at børnene ikke får allergi. Det kan også være, at det er familier uden allergi, som vælger at have hund, siger Betina Hjorth, der er rådgivningschef i Astma-Allergi Forbundet.

Anbefaler ikke pelsdyr
Forbundet anbefaler ligesom Sundhedsstyrelsen, at allergi-disponerede familier ikke har pelsdyr de første leveår af børnenes liv. Forbundet mener ikke, at den nye forskning skal rokke ved deres anbefaling. I hvert fald ikke før der kommer mere forskning, der peger i samme retning.

- Normalt mener man, at børn kan udvikle allergier, hvis de omgiver sig meget med pelsdyr. Det drejer sig kun om børn fra familier, som er disponerede for allergi. Alle andre kan fint anskaffe sig en hund eller kat, siger Betina Hjorth til metroXpress

*Artiklen er fra Ekstra Bladet online. www.Eb.dk"Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com
"`

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner