hunde skambid loven er ændret

Mere tryghed for hundeejere


I dag har folketinget, med et stort flertal, besluttet at ændre nogle ting i hundeloven.

*Man må ikke skyde en hund*
I den gamle lov, har man haft lov til at skyde en hund der strejfer rundt på ens grund. Det er nu ulovligt. Til gengæld, kan en hunde ejer få en bøde op til 2000 kr. hvis en hund gentagende gange løber rundt på en andens grund.

*Skambid loven*
Den meget udskældte lov, der siger at en hund der bider en anden hund, så den skal syes, skal aflives er ændret

Hvis en hund i dag leger med en anden hund, og kommer til at bide den anden hund, så den skal syes, så skal den aflives. I fremtiden vil hundejere have krav på en hundesagkyndigs vurdering.
Dan Jørgensen forklarer. "Den nye hundelov byder også på ændringer af den såkaldte skambidsparagraf. I fremtiden vil hundejere have krav på en hundesagkyndigs vurdering.

- Hunde skal selvsagt ikke bide og der skal være mulighed for klare sanktioner, hvis de sker. Men situationer hvor hunde aflives, fordi de fx i leg kommer til at bide en anden hund, må aldrig opstå igen.

"*Vi har køberne til din hvalpe - opret annonce her*":http://www.gipote.dk/annonce2/new

- Samlet set har jeg forsøgt at lytte til de mange hundeejere, som har været utrygge for at deres kæledyr måske en dag blev skudt eller aflivet, fordi de var løbet væk eller kommet op at toppes med en anden hund. Den nye lov giver mere tryghed for hundeejere", siger Dan Jørgensen

Dermed er alle protester i hele landet blevet hørt, og vi kan nu se frem til en mere retfærdig vurdering.

Begge love træder i kraft den 1 juli 2014.

Dan Jørgensen udtaler sig i dag "Mange spørger til verserende hundesager. Jeg har i dag via sørget for at samtlige skambidssager stilles i bero, så de kan blive behandlet efter de nye regler. Det samme gælder de sager, hvor der allerede er faldet afgørelse, men hvor hunden endnu ikke er aflivet - Herunder sagen om "Charlie" som mange af jer har skrevet til mig om.".

Skriv din kommentar herunder.

"Se de flotte selvklæbende poter her. Kan klæbe på computer, bilen, vinduer osv":http://www.proftag.dk/hundetegn/400-smarte-selvklaebende-poter-i-metal-look-pakke-med-2-stk
"[img:375053:200]":http://www.proftag.dk/hundetegn/400-smarte-selvklaebende-poter-i-metal-look-pakke-med-2-stk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Lone skrev d. 05-maj-2015

Er der nogen der kender reglerne for overgangsordning ml. ny og gl. lov? Kender en dejlig og glad familiehund, som ved en fejl fik lavet et sår i en dames arm (lang historie). Det skete før vedtagelsen af ændringsloven. Ejers advokat mener det skal vurderes efter den gl. lov, politiet mener det skal vurderes efter den nye. Et almindeligt retsprincip i DK er at man aldrig kan stilles dårligere end den lov der var gældende på tidspunktet for begivenheden. Men jeg kan ikke finde noget om det i relation til hundeloven???

avatar

Jeanette skrev d. 18-juni-2014

Jeg vil meget gerne høre jeres mening om, hvad der skal ske med en schæfer hund som bider et barn på 5 år i ansigtet og som efterfølgende bliver syet med 30 sting! hunden er en del af familien ( pigens onkel ) hunden stod og drak vand og pigen ligger hånden på ryggen af hunden for at klappe den hvor den vender sig og bider hende i ansigtet! Skal sådan en hund aflives?

avatar

Birgit skrev d. 12-juni-2014

Mange af jer stiller spørgsmål som i kan få svar på i artiklen... mange spørger til/om Charlie og mange spørger om de hunde der sidder på " Dødsgangen ".. Havde i læst artiklen havde i også læst at Dan Jørgensen siger dette... Dan Jørgensen udtaler sig i dag "Mange spørger til verserende hundesager. Jeg har i dag via sørget for at samtlige skambidssager stilles i bero, så de kan blive behandlet efter de nye regler. Det samme gælder de sager, hvor der allerede er faldet afgørelse, men hvor hunden endnu ikke er aflivet – Herunder sagen om “Charlie” som mange af jer har skrevet til mig om.".

avatar

Pia Yven skrev d. 11-juni-2014

HVAD med de stakkels hunde der venter på "dødsgangene" som efter sigende ikke engang får MAD??? Jeg har TO hunde, der slås for sjov- indimellem går det over i alvor, begge er blevet bidt af hinanden- Vi taler om to Dansk/Svensk gårdhunde! Og sådan ER hunde, nu engang! Bagefter er de lige gode venner af den griúnd! Det kaldes instinkter!

avatar

Dyrevennen skrev d. 11-juni-2014

Danmark er blevet et fucking hundefjensk land! Hvad fanden er der lige sket siden den skide hundelov blev lavet. Det er sgu ikke hundene der er noget galt med, men folk. Jeg er den lykkelige ejer af to dejlige labradorer, og jeg ved ikke hvor mange gange de er blevet kaldt KAMPHUNDE, fordi folk ikke fatter en skid. Det eneste mine hunde kan finde på er, at slikke nogen til døde ;) jeg synes det er et lille bitte skridt på vejen, men den vej er grusom lang, og raceforbuddet burde stryges helt. Mine hunde leger med alle slags racer, og er lykkelige bare de er sammen med deres venner. Nogle gange er der 15-18 hunde der bare leger sammen og det er lykken at kigge på og være med til! Socialisering socialisering socialisering er den eneste rigtige vej frem. Fuck de hundeejere som kun går med deres hund i snor og hvor hunden ikke må snakke med andre hunde, det er sgu da lige præcis derfor, at hundene bliver skøre oveni hovedet og så er det præcis at man kan komme ud for, at de slås. Og ja, når der er mange hunde samlet et sted, så kan der opstå lidt konflikter, og så handler det jo bare om at bryde ind og stoppe det. Det kan selvfølgelig give nogle sår eller skrammer, men så renser man det og så er den skid slået. Hvad er det folk er så bange for??!! SLAP DOG LIGE LIDT AF og tag tingene lidt lettere! Så kunne det måske igen være fedt at være hundeejer! For lige nu tør man jo næsten ikke lukke sin hund ud eller slippe den fri, for enten bliver man råbt af eller folk forsøger at skyde hunden osv. Og hvad sker der lige for at en hund ikke må bade mere! I guder altså! Se hellere på de folk der sviner strandene til, DE skulle fandme også have en bøde! I guder hvor er vi blevet smålige og selvfede i DK! Hundekørekort! JA TAK!

avatar

MadMan skrev d. 11-juni-2014

Dejligt at høre at nu er det tilladt at BIDE, super, bare det foregår i leg... Det skal jeg huske... Når jeg slår/bider en anden person...sorry det var bare for sjov. Næste gang jeg voldtager din datter... det var bare for sjov.. FUCK hundeloven

avatar

Thomas Rexen skrev d. 11-juni-2014

Jeg synes slet ikke det er nok at lave de små ting om på hundeloven. Jeg synes ikke det kan være sandt at store hunde bliver aflivet fordi de har bidt fra sig hvis en anden lille hun kom hen og forsvaret sig selv .. Men nej nej Tilføjelige skal den store hund da aflivet kun fordi den er støre..... Det giver virkelige igen mening hvorfor laver man forskel på hundes støerlser... Det skal da være sådan at man ikke bliver bange for at gå ude i skoven og der kommer en lille hund hen og ham der har den store hund har enlige hans i snore men den lille går til angrib på den store og så for den hele skylden..... Folk bliver sgu da bange for at gå ud andre steder ind der hjemme....

avatar

Connie skrev d. 11-juni-2014

Det glæder mig, at der nu er lavet om på hundeloven, det var på tide

avatar

Lillian Harboe skrev d. 11-juni-2014

ENDELIG, Det glæder mig at i endelig er kommet lidt til fornuft (Undskyld). Men hvad med hvis en hund forsvare sig selv eller sin ejer, hvad så?? Tænker bl.a. på sagen vdr. Gina der blev overfalet og bider i forsvar, og hvad så hvis modparten trækker sin "klage" tilbage?? Hvad sker der så ?? Og sidst men ikke mindst, hvad med listen om de er født "ukorrekt"?? Hvad med racelisten om forbudte hunderacer?? Den mangler da også info!!!! Det er ikke selve kerne der er blevet gjort noget ved, det er "skroget" for at få lidt "styr" på menneskemængden er jeg bange for!!! :(

avatar

Stina skrev d. 11-juni-2014

Hvad med alle de forbudte hunderacer ?? Hvorfor står der intet om dem ?

avatar

Bente skrev d. 11-juni-2014

Hvad så med den hund der er blevet overfaldet og bider den anden i selvforsvar, det er jo de situationer der har været problemer med, hunde og andre kan da sagtens komme til skade i leg, det er vel ikke der problemerne er. Jeg syntes det lyder som en meget lille ændring og meget kringlet.

avatar

bettina skrev d. 11-juni-2014

endelig endelig, bliver så glad for at læse det her.....

avatar

inga skrev d. 11-juni-2014

Jeg er så bare spændt på hvem de hundesagkyndige er ???for der er ikke nogen af dem der indtil nu har haft med det at gøre,vi kan stole på !! Og hvordan har i tænkt jer at nå frem til et retfærdigt forløb,??jeg syntes det stiller flere spørgsmål end svar ,med denne udmelding.Det er en ommer,det er ikke godt nok !!!

avatar

Naja Lyberth Nielsen skrev d. 11-juni-2014

Endelig blev vi hørt! Men jeg mangler altså klare linier for de situationer, hvor en løs hund overfalder en anden hund i snor, og bliver bidt i forsvar. Bøder til idioten med en løse hund, tak, og ingen konsekvenser for hunden i snor! Og stryg lige Forbudt-listen også, ikke? Det er mennesker, der handler hunde dårligt, der skaber farlige hunde, uanset størrelse/race.

avatar

Karen Brock skrev d. 11-juni-2014

Jeg læste på facebook i går, at Charlie allerede er blevet aflivet !!! ?? MEN jeg vil også sige, at det er et KÆMPE skridt i den rigtige retning det Dan Jørgensen har opnået. Fra mig skal han have STOR TAK :-)

avatar

Lone Hansen skrev d. 11-juni-2014

Endelig. :-):-):-):-). Hvor ER jeg lettet. Og sender samtidig alle mine tanker til de mange hunde der allerede har mistet livet til den forfærdelige lov. Der er stadig plads til forbedringer for at jeg ikke vil Være skamfuld over at Være menneske - en race der dominerer verden for hårdt og uden forståelse og respekt for andre dyrearter. Men Dan - thumbs up for dig at du havde modet til at ændre denne lov som har ødelagt så mange hundeejeres liv og taget så mange dejlige hundes liv. Jeg håber der kommer en opfølger som ALDRIG giver hunden skylden og lader den tage ansvaret for ejerens fejl. Og så skal alle racer have lov til at leve under samme betingelser som alle andre hunde.

avatar

Tanja skrev d. 11-juni-2014

Charlie's sag er udsat til 1 juli!!

avatar

Nathja skrev d. 11-juni-2014

Synes ikke denne lov er ændret.. Hvis politiet mener at hunden ska aflives så blir det gjort, så der er ingen ændring !! Selvfølgelig er jeg enig i der ska være nogle regler.. Men ikke dem der er nu hvor at politiet kan sige de ska aflives for et godt ord... Og så synes jeg man ska kigge på ejeren af hunden også...

avatar

merete skrev d. 11-juni-2014

Sikke en forbrydelse ikke at vedtage loven med tilbage virkende kraft / dispensation for alle de hunde der sidder på politiets dødsgang - herunder GINA og CHARLIE. Gina er nu kidnappet og ude af landet men Charlie SKULLE HAVE VÆRET AFLIVET kl. 12. Hvis vi skal tro på Dan Jørgensen .... "aldrig mere".... så burde alle disse drab på hundene indstilles og alle sager REVURDERES NU og i en vis fart så vi kan få nogle andre afgørelser. For GINA buirde politiet revurdere selv om hun er ude af landet for det eneste rigtige er at GINA kommer tilbage til sine mennesker og Charlie og alle de andre det samme. Derudover burde samtllige raceforbud i Danmark ophæves .... så det er der kampen står nu - for kæmper det bliver VI ved med.

avatar

linda Alstrøm skrev d. 11-juni-2014

Det bare pakket ind med andre ord ....:( sidste ende er det politiet der bestemmer ....hvad så når folk ik har deres hunde i snor ...hvor der er skilte om hunde i snor ...har selv en lille hund den ene dag jeg var ude at gå.kom en stor hund løbene uden snor ...jeg skyndte mig at tage min lille hund op ..han blev bange og skældte ud ...manden til den anden hund sagde intet ...jeg bad ham tage sin hund i snor ...står der meget tydeligt ..han virkede ligeglad ...hans hund virkede ik til at styre ...må indrømme blev bange ...for der ville ske min hund noget ......så tænker jeg hvis nu politiet havde kommet hvad så var det så begge hunde ..det ville gå udover ....kan ik bruge den hundelov til noget ......:(

avatar

Ekaterina skrev d. 11-juni-2014

Ja sådan skal det være!

avatar

Susanne Raagaard skrev d. 11-juni-2014

Hundesagkyndigs vurdering, hallo det kan man ikke bruge til noget når skaden er sket, det MÅ ikke ske ! Et hunde certifikat ville løse mange uenigheder om lov og misforståelser !!!

avatar

Janet Jespersen skrev d. 11-juni-2014

Hvor er det godt- tak til Borgen og Dan - og alle der har kæmpet for, at få loven ændret- godt kæmpet ! Også stor tak for Thors redningsmand, som aldrig gav op !

avatar

Hanne E. skrev d. 11-juni-2014

Hvad angår skambidning, er det så godt som den samme lov som tidligere, blot med en anden formulering. Selve definitionen på skambid bør ændres, og med hensyn til mentaltest, burde BEGGE de involverede hunde testes. Det er (endnu engang) en "ommer".

avatar

Henriette skrev d. 11-juni-2014

Jeg tror desværre ikke denne mindre ændring er nok, til at forhindre uretfærdig aflivningen. Et hunde kørekort ville måske løse mere! Danmark er desværre et land hvor en hund ikke må være en hund.

avatar

Herta skrev d. 11-juni-2014

Hvor ville det klæde Gipote, hvis teksten ikke var så spækket med stave- og grammatikfejl! Pinsomt. Til ændringerne - de er små og dårligt et skridt i den rette retning! Hunde bliver fortsat betragtet som et objekt. Politiets indblanding og dominans er slet ikke kommenteret, ej heller hvad der skal ske med en hund, der er under "mistanke" for at have skambidt eller lign. sager, i den mellemliggende tid indtil en hundesagkyndig kommer på sagen. Hvem er så den hundesagkyndige? Hvem udvælger denne? Er det politiet igen igen? For mig at se, stryger politikerne folket med hårene uden at ændre noget nævneværdigt og formuleringerne er da også temmelig vage.

avatar

Leif Dam skrev d. 11-juni-2014

Hundeloven er stadigvæk forkert. For hvis en hund bliver angrebet og den forsvare sig mod angriberen og laver en skade på denne så den skal syes så er det stadig den hund som forsvarer sig der skal aflives, så de ændringer de har lavet er jo ikke ændringer det er bare en anden måde de formulerer sig på Så i bund og grund så forsøger de bare at tage røven på os med hunde Føj for satan siger jeg bare

avatar

Lone Adamsen skrev d. 11-juni-2014

Jeg synes Randi Plejer har meget ret i, at det er jo hundeejerne der skal lære hvordan man har hund, der burde være et lovpligtige kursus. Kamphund er ikke farligere end andre, det er dem der ejer dem, der bruger dem forkert. Jeg har en han-samojede som ikke kan tåle andre hanhunde, så må han bare ALTID være i snor, sådan er det. (En gang er han sluttet ud af vores have og overfaldt en andenhandhund, det kostede 4000 kr i bøde, så efter den nye lov, må den takst da være sat ned??

avatar

Karina skrev d. 11-juni-2014

Undskyld mig men dette er en ordentligt gang lort.. hvem bestemmer om en hund bider i leg eller selvforsvar!! dette er bare for at prøve at få lidt ro i disse hundesager.. og for at dem med de arrige små sataner, kan føle sig trykke med deres tæppetissere, også må og med store bladingshunde bøde for når deres lort angriber vores hunde.. Hvis man kigger på alle andre dyr, kan man se at jo mindre dyret/racen er i forhold til de andre dyr/racer. jo mere besværlig/utilregnelige er de.. som parrallel, kan man se på hesten.. sjetlænderen er og bliver aldrig en børnehest, ligeså vel som en gravhunde ikke bliver andet end en rævehund..

avatar

Pia Palmblad skrev d. 11-juni-2014

Er glad for, at det med at blive truet med at én hundehader vil skyde ens hund er forbudt - modsat mangler der stadig en del ting at få klarlagt, men det fremgår måske et andet sted ?

avatar

Pia Martinussen skrev d. 11-juni-2014

Ja Dejligt Og hurtig få reddet Charlie

avatar

Min hunds ejer skrev d. 11-juni-2014

Et lille skridt på vejen, så må det næste skridt være at få forbudslisten fjernet, så USKYLDIGE hunde IKKE skal straffes for noget de IKKE har gjort

avatar

Heinrich Max Tedsen skrev d. 11-juni-2014

Jeg synes stadig ikke loven er gennemtænkt, men dog en vis form for imødekommenhed.

avatar

Irene skrev d. 11-juni-2014

Hunde som bider fra sig i forsvar vil stadig komme i klemme, som jeg læser det. Hvem skal i øvrigt vurdere om et bid var i "leg"?

avatar

Helle skrev d. 11-juni-2014

Og hvad med Charlie og hans familie ? Han står til aflivning i dag ....!!?? Skal de ikke have en chance ? Se fair dog's hjemmeside vedr. Charlie.

avatar

Per Alling-Dam skrev d. 11-juni-2014

"Dermed er alle protester i hele landet blevet hørt, og vi kan nu se frem til en mere retfærdig vurdering" Mon dog. Jeg tror ikke, alle protester er blevet hørt. Er det virkelig sådan en mikroskopisk justering, ministre, Folketinget og dets udvalg har brugt oceaner af tid på og snakket op og ned ad stolper om? Meget utilfredsstillende, men slet ikke overraskende.

avatar

marlene skyt skrev d. 11-juni-2014

ikke godt nok... mit ene "barnebarn " er stadig i fare pga listen og hun ville ALDRIG skambide nogen ikke engang i selvforsvar

avatar

Lennart Bech Nielsen skrev d. 11-juni-2014

Så langt, så godt! - Få nu lige fin pudset den så hunde listen bliver afskaffet og det kommer til at handle om ejeren i steddet for! Lennart Bech Nielsen.

avatar

Kimmie skrev d. 11-juni-2014

Det der er kort sagt bare ikke nok!!!! Det simpelthen usmageligt at i kan sove om natten med så mange døde på samvittigheden!! I har ikke lavet noget som helst om på den hundelov... Så kom dog ind i kampen og lav det om som faktisk giver mening!! Stakkels hunde! Jeg syntes at vi borgere skulle have lov til at fyre jer hvis i laver rod i den! Men i får sku stadig lov til at blive..... Desværre!!!

avatar

Stine skrev d. 11-juni-2014

Vi mangler stadig at få afskaffet listen! Og synes stadig det er uretfærdigt at hunde stadig har en chance for at blive aflivet! Hvad med os mennesker? Skal vi også slås ihjel hvis vi slår en? Efter min mening er det, det samme! Og stadig husk på at det er mennesket der opdrager sin hund!

avatar

kia balle skrev d. 11-juni-2014

der er da ikke ændret en skid kun fine ord for at få folk til at holde kæft

avatar

jørgen skrev d. 11-juni-2014

Hvad med os som har en af de forbyttet hunde skal vi stadig var bange for at miste den

avatar

Marianne Charpentier skrev d. 11-juni-2014

Ikke tilfredsstillende . Hvad med bid i selvforsvar ?? Uanset hundens størrelse, SKAL den kunne forsvare sig selv. Hunde på dødsgangen, skal staffen ændres.

avatar

Mette skrev d. 11-juni-2014

1 Juli er ikke godt nok. Det skal være fra dags dato.! Og det med der skal en hundesagkyndig på hvis en af hundene kommer til at bide så det skal sys. Det er langt ude... Og det er ikke kun de racer der er på listen som kan finde på at bide. Min GD blev overfaldet og bidt på hele kroppen af en Golden retriever.. Og en anden gang var det en stor Collie.. Så den liste kan de smide langt væk...

avatar

Lykke skrev d. 11-juni-2014

Happy:)

avatar

skrev d. 11-juni-2014

i praksis kommer der ikke nogen ændringer. Politiet har det sidste ord, uanset hvad den adfærdskyndige måtte mene. Gir ikke en dyt for den ændring.

avatar

Jeanett skrev d. 11-juni-2014

Dette er slet ikke godt nok !

avatar

Jill skrev d. 11-juni-2014

tror ikke en skid på det det er bare en måde at sløre det til og få ro på så jeg protesterer vildt ennå på de skide love... for de har ikke endret en skid for det er politiet i sidste ende der bestemmer hvem der får lov og leve eller ej...

avatar

Maibritt skrev d. 11-juni-2014

Sanne @ Gina går fri fra aflivning :-) læste det i avisen her til morges :-) har dsv.ikke hørt noget til med hunden Charlie :-( men mon ikke den også går fri når Gina gør det !! Vi kan kun håbe på det bedste :-)

avatar

skrev d. 11-juni-2014

Jeg tror ikke dette ændrer ret meget. Jeg mener, at det er afgørende, at man bliver ved med at protestere. Det her handler ikke kun om skambidsparagraffen. Det handler også om de forbudte hunderacer. Det handler i det hele taget om, at loven skal gøre os, som hundeejere, 100 % ansvarlige. Og vedtage en lov om hunde-holder uddannelse. Så hvis man har en hund, skal man også have en hunde-holder uddannelse. Den kan passende udvikles af DKK og DcH i samråd, udbydes til en meget rimelig pris, så alle kan betale, og munde ud i en gennemført test. Jo mere vi informerer, uddanner mv. jo færre problemer får vi. Som træner kender jeg adskillige hunde, der ikke er i den forbudte race-zone, som er ligeså farlige for deres omgivelser, fordi de bor hos mennesker, der simpelthen ikke aner hvad de har mellem hænderne.

avatar

jan jensen skrev d. 11-juni-2014

hvad så med de store hunde som bider fra sig hvis små hidsige hunde springer på dem ? giver ikke meget for den ændring der er lavet af loven

avatar

Karina skrev d. 11-juni-2014

fed og lækker læsning.. det bliver man glad af at læse..

avatar

Charlotte skrev d. 11-juni-2014

Jeg kan ikke have ondt af de mennesker som har hun og vælger at lade den strejfe gentagene gange! Selvfølgelig kan det smutte men så man som hunde ejer få enten sin grund hegnet ind eller gå med snor!!! Og bøden burde være Højer! Så kan ikke forstå de mennesker er så bange for at deres hund blive skudt hvis i holder af jeres hund SÅ LAD DOG JERES HUND BLIVE HJEMME OG PAS PÅ DEN!! Men det er dejligt de endelig har fået lavet nogel ting om ved loven.

avatar

Dan skrev d. 11-juni-2014

Det var godt nok på tide!!!

avatar

Sigrid Hounisen skrev d. 11-juni-2014

Endelig

avatar

Susanne Carlsen skrev d. 11-juni-2014

Der er jo ikke ændret noget, rigspolitiet har stadig det sidste ord, det er bare pakket bedre ind og så regner de med at kritikken forstummer sørgeligt så mange er hoppet på deres spin.

avatar

sanne skrev d. 11-juni-2014

1. juli 2014 .. hva så med de hunde som faktiskt sidder på "dødgangen" nu og venter, blot fordi de er røget i klammeri, altså ikke agresiv adfærd ... bliver de redet af denne lov ?!? jeg tænker på Gina (redningshunden) og så den lille Charlie (fransk bulldog) ... det er jo ikke til at bære, at du bliver aflivet hvis det viser sig, at de ikke skulle ha været det ...

avatar

Pia Hansen skrev d. 11-juni-2014

ENDELIG

Log ind for at kommentere og give stjerner