hunde skambid loven er ændret

Mere tryghed for hundeejere


I dag har folketinget, med et stort flertal, besluttet at ændre nogle ting i hundeloven.

*Man må ikke skyde en hund*
I den gamle lov, har man haft lov til at skyde en hund der strejfer rundt på ens grund. Det er nu ulovligt. Til gengæld, kan en hunde ejer få en bøde op til 2000 kr. hvis en hund gentagende gange løber rundt på en andens grund.

*Skambid loven*
Den meget udskældte lov, der siger at en hund der bider en anden hund, så den skal syes, skal aflives er ændret

Hvis en hund i dag leger med en anden hund, og kommer til at bide den anden hund, så den skal syes, så skal den aflives. I fremtiden vil hundejere have krav på en hundesagkyndigs vurdering.
Dan Jørgensen forklarer. "Den nye hundelov byder også på ændringer af den såkaldte skambidsparagraf. I fremtiden vil hundejere have krav på en hundesagkyndigs vurdering.

- Hunde skal selvsagt ikke bide og der skal være mulighed for klare sanktioner, hvis de sker. Men situationer hvor hunde aflives, fordi de fx i leg kommer til at bide en anden hund, må aldrig opstå igen.

"*Vi har køberne til din hvalpe - opret annonce her*":http://www.gipote.dk/annonce2/new

- Samlet set har jeg forsøgt at lytte til de mange hundeejere, som har været utrygge for at deres kæledyr måske en dag blev skudt eller aflivet, fordi de var løbet væk eller kommet op at toppes med en anden hund. Den nye lov giver mere tryghed for hundeejere", siger Dan Jørgensen

Dermed er alle protester i hele landet blevet hørt, og vi kan nu se frem til en mere retfærdig vurdering.

Begge love træder i kraft den 1 juli 2014.

Dan Jørgensen udtaler sig i dag "Mange spørger til verserende hundesager. Jeg har i dag via sørget for at samtlige skambidssager stilles i bero, så de kan blive behandlet efter de nye regler. Det samme gælder de sager, hvor der allerede er faldet afgørelse, men hvor hunden endnu ikke er aflivet - Herunder sagen om "Charlie" som mange af jer har skrevet til mig om.".

Skriv din kommentar herunder.

"Se de flotte selvklæbende poter her. Kan klæbe på computer, bilen, vinduer osv":http://www.proftag.dk/hundetegn/400-smarte-selvklaebende-poter-i-metal-look-pakke-med-2-stk
"`img:375053:200`":http://www.proftag.dk/hundetegn/400-smarte-selvklaebende-poter-i-metal-look-pakke-med-2-stk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner