Strandforbud for hunde holder ikke

Blå flag er lige med 0 hunde. Men det holder ikke i virkeligheden.


Det kom som noget af et chok for de fleste, da medierne kunne berette at hunde ikke længere må opholde sig på strande der har blå flag.

Forbuddet bygger på en rapport fra FN, og det er det danske Friluftsråd der var hurtige til at gennemfører det. Men i den virkelige verden kommer det ikke til at holde. På sociale medier som facebook kan man læse, at folk alligevel har tænkt sig at tage hunden med på stranden.

Alene her i pinsen, har rigtig mange taget ders hunde med, bare for at vise deres utilfredshed.

*Harme, og uforstående*
Folk er rasende over forbuddet. Især forstår folk ikke det logiske i det. Forbuddet kommer med den begrundelse, at det er på grund af hygiejne man ikke må tage sin 4-benet ven med. Men der er der ikke forståelse for. En svensk undersøgelse viser, at netop hunde ikke tisser i vandet. Det gør derimod mange mennesker.

*Hvad med alt det andet?*
Folk forstår ikke det forbud. En facebook bruger skriver "Hvad så med folk der har psoriasis, ældre der ikke kan holde på vandet, børn der bevist tisser i vandet, folk der skæller osv osv, må de heller ikke komme på stranden?

Politikere og kendte folk står også i kø for at fordømme forbuddet. Linse Kessler skriver eksempelvis på hendes facebook side "AHVAFFORNOGET ??? Nu må vores hunde ikke hygge på strande med blåt flag? - Nu må "nogen" altså tage at slappe lidt af, med alle disse HUNDEHADEREGLER ! Vores hunde er jo i den grad overhovedet ikke velkomne mere i dette land!"

I sverige bestemmer de enkelte kommuner selv, om de vil have hunde på strande med blå flag eller ikke.


[img:374941:300]*Også turister er ramt*
Flere har været fremme og sige, at det her vil komme til at koste Danmark dyrt, i forma af turister der har hund, vil blive væk. Colin Seymore, turistchef fra varde, anslår at det vil koste 1.2 millioner overnatninger om året.

I det hele taget virker det ikke gennemtænkt. I dag har eksempelvis geder, får, køer, katte og mange andre dyr fri adgang til strande, men altså ikke hunde.

Gipote følger sagen. Du kan komme med din kommentar herunder.

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Zteen skrev d. 16-juni-2014

Som der står på de gamle solure: "Gør som jeg - tæl kun de lyse timer". For at undgå konflikter med de efterhånden mange selvbestaltede "BayWatch betjente", kunne man gøre som følger: Tag roligt dine hunde med på stranden og bind dem i nærheden af det blå flag. Gå derefter i vandet og forret din nødtørft. Du kan nu hente dine hunde, gå de 200-300 meter til zonen uden for det blå flag, og her bade i det "rene" vand med dine hunde uden tilråb. Alt er "lovligt", og du risikerer ikke at du og din hund bliver smittet af den farlige bakterie.

avatar

Per Buch Larsen skrev d. 14-juni-2014

Lad mig lige slå fast, at som lykkelig hundeejer har jeg selvfølgelig undersøgt dette. Der er ikke tale om nogen lov, og Folketinget eller andre myndigheder har på intet tidspunkt udstedt et forbud,der kan sanktioneres. Jeg mener, at det blot er Friluftsrådet, der skriver, at man ikke må lade sin hund bade, men det kan ikke sanktioneres med bøder eller andet. Så hvis du lader din hund bade, vil du højest kunne risikere moralske opstød.

avatar

Riborg Dæhnert skrev d. 13-juni-2014

Og hvad med heste? Her, hvor jeg bor, er det en yndet fornøjelse at ride langs stranden - og også i det lave vand! - For øvrigt har jeg aldrig set mine hunde besørge i vandet!

avatar

Pia skrev d. 13-juni-2014

Ja så bliver jeg nok en af de mange der kommer til at over træde denne lov. For den er hel skør. For der er så mange mennesker der gør det i vandet og jeg hør tit af forælder til børn du kan bare gå ud i vandet og tisse. Mine hunde gør det ikke i vandet men på land og hvis det er stort så samler jeg op som en hver ansvarlig hunde ejer. Jeg holder også mine hunde rene som en ansvarlig hunde ejer.

avatar

Eva skrev d. 13-juni-2014

e-coli bakterier kommer jo med afføring. Personligt kender jeg ingen hunde, som ynder at skide i vand. Det er vist primært noget mennesker kan finde på :-(

avatar

s.steincke skrev d. 11-juni-2014

Begrundelsen for nu ingen hunde på strande med blåt flag : Bakterien : E.coli ! ..... Tja... den bakterie kan forekomme i vores mad - OGSÅ ! - Personligt mener jeg, at en smittebærer med E.Coli kan bade i havet, for : SIKKE MANGE LITER VÆSKE ( HAVVAND) DER TILKOMMER DEN PERSONS E.COLI BAKTERIER. - - De skal nok forsvinde og ikke forurene - ikke på VORES strande !( SElVFØLGELIG en påstand, jeg kommer med. JEG er IKKE biolog - blot sygeplejerske. men er villig til at lade min mening afprøve ). Ikke en satelit vil kunne få øje på bakterien. - Og : HVIOR MANGE HUNDE PR: DAG DREJER DET SIG OM, SOM GÅR I HAVENE LANGS DK´s KYSTER ??? - Personligt vil jeg fremover KUN bade UDEN FOR BLÅT FLAG !! :) :) - Hvad med jer ?? MVH. SST.

avatar

Lotte Kirkegaard skrev d. 10-juni-2014

Jeg er også ked af, at min hund ikke må komme med mig i vandet, men den må jo gerne komme på strandene med blå flag. I skriver, at de ikke må opholde sig på strandene. Det er ikke korrekt. I må gerne tage hunden med ;-) den må bare ikke bade.

avatar

Merete petersen skrev d. 10-juni-2014

Jeg synes den lov er tåbelig og har ikke tænkt mig at holde mine hunde væk fra stranden. Danmark er efterhånden ved at være et kedeligt forbundsbank. Jeg holder mine hunde i snor, hvis der er andre gæster i nærheden og rydder altid op efter dem. Det næste bliver vel at man skal vise en sundhedsassistent for at måtte være i vandet og at små børn forbydes adgang, hvis de ikke har styr på vandet. Tåbeligt

avatar

Daniel skrev d. 10-juni-2014

Jeg er ganske enkelt målløs. Jeg har 2 hunde (schæfer og Berner Sennen). Min Berner tisser i vandet, dog drikker den kun vand og spiser kun sin tørrekost, så udskildning af kolibakterier osv. er minimal I forhold til mig selv som også tisser i vandet, præcis som 80 procent af alle mennesker (voksne og børn). + diverse åer udleder uhørte mængder af gødning og sprøjtemidler fra marker. Man skal som mennesker respektere andre når man har hund med på stranden, da nogle forståeligt er bange for hunde eller bare er trætte af hunde der gør, så derfor søger jeg et altid til et mindre befolket område, men også ligeså meget for hundenes skyld. Hvad gør folk som spiller højt musik og smider diverse skrald på stranden? Og ikke mindst skibe der tømmer toiletter. Jeg mener denne lov er fuldstændig hul i hovedet og som skrevet bare endnu en "hundehaderregel/lov". Jeg er tjenestemand og mine hunde kommer med på stranden og bader blåt flag eller ej.

Log ind for at kommentere og give stjerner