Fakta om "Danske Hundeejeres Landsforening"

Bliv klogere på DHL her


DHL er en landsdækkende kynologisk organisation, der så dagens lys i august 1979, og blev dannet med det formål at fremme avlen af og interessen for racehunde i Danmark, da stifterne og deres medlemmer ikke mente at kunne finde tilfredsstillelse for dette i de 2 allerede eksisterende foreninger.

*Stambog*
DHL fører egen stambog og indregistrerer kennel & opdrættermærker.

`img:366632:300`

DHL stambogsfører kun for medlemmer og stambogsfører med stor rabat for opdrættere, med indregistreret kennel /opdrættermærke.DHL anviser hvalpe og rådgiver gerne vores medlemmer, både hvalpekøbere og opdrættere i køb / salgs spørgsmål eller problemer omkring samme, og rådgiver gerne opdrættere i DHL, i pæn etik overfor hvalpekøbere, men DHL blander sig ikke i tvister mellem køber og sælger, da DHL mener, at man som hundeforening ikke bør sætte sig som hverken udøvende eller dømmende magt, det har vi den danske lovgivning til at tage sig af._DHL bestræber sig ikke på at blive den største forening, men til gengæld bestræber vi os på at være den mest seriøse indenfor racehunde avl._


*Avlskåring og udstilling*
DHL kræver "avlskåring", af alle hunde før de må benyttes til avl også selvom der kun er et lille antal af racen repræsenteret i Danmark skal disse avlskåres.


En avlskåring er ikke en dyrlægeudtalelse, men en ”eksteriør-bedømmelse” af standard og ”fylde” for den pågældende hunds race.DHL har valgt denne strategi, fordi man skal huske at en flot udstillingshund meget ofte ikke er den bedst egnede til avl, derfor er en præmiering med 1. eller 2. præmie i almindelig udstillingsklasse fuldstændig irrelevant for om hunden er egnet til at indgå i avlen.


*Rabat*
DHL har kollektiv Hundeansvarsforsikring med stor rabat til medlemmerne. Ligeså til medlemmer af dens samarbejdende specialklubber.*Samarbejde*
DHL samarbejder gerne med danske hundeorganisationer med samme etiske moral vedrørende "hundehandel", og med samme visioner for opdræt af racehunde i Danmark.DHL er medlem af A.C.W. (Alianz Canine Worldwide), og samarbejder med udenlandske hundeorganisationer fra hele verden, der deler DHL's holdninger til avl af racehunde. A.C.W. Er en åben organisation, der har samlet mange af de små UCI'er i et fælles samarbejde, for at vise verden at der findes alternativer til det "gamle" FCI og her mener man at man via udbredelsen og et større samarbejde verden over, kan fremme avlen af hunderacerne.


*Udstillinger*
DHL afholder internationale udstillinger under medvirken af internationale dommere.DHL afholder nationale udstillinger under medvirken af nationale dommere.DHL dommere, dømmer efter de af FCI (Federation Cynologie International) skrevne standarder for de hunderacer, hvor en sådan foreligger, ved hunderacer der ikke er anerkendt af FCI, dømmes efter skrevne UCI-standarder.


*Medlemsblad*
DHL udgiver medlemsbladet DHL NYT. Bladet udkommer 6 gange årligt på årets lige måneder.


Læs mere på "hjemmesiden":http://www.dhl-hund.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner