15 tips og fakta om hunde

15 gode råd, og fakta til dig med hund


Vi har samlet 15 punkter, som kan være gode at vide når man er hundeejer.

*1.* Du skal ikke bruge stål drikke skåle udenfor. Når det er vinter, kan din hunds tunge simpelthen fryse fast på det kolde stål. Når det er sommer og varmt, kan stålet brænde din hunds tunge.

*2.* Hvis din hund (eller især hvalp) kommer til at tisse på dit gulvtæppe, så sug det op med køkkenrulle, og bagefter bruger du bicarbonate/baking soda som vil fjerne det sidste, og lugten.

`img:358123:300`

*3.* Overlad aldrig din hund alene med et halsbånd der kan spænde sig selv. Din hund kan ende med at kvæle sig selv.

*4.* Hvis din hund løber væk fra dig, så må du aldrig skælde den ud når den endelig kommer tilbage. Så tror den at den får ballade for at komme hen til dig. Næste gang du kalder på den, kommer den så med garanti ikke.

*5.* Efterlad aldrig din hund i en bil når det er vamrt. Heller ikke selvom du lader vinduet stå åben. En hund i en varm bil på en sommerdag er dødsensfarligt.

`img:358124:300`

*.6* Lad ikke din hund gå på varmt asfalt. Poterne er kke lavet af stål. Hvis det er for varmt for dig at gå barfodet på asfalt, så er det også for din hund.

*7.* Når din hvalp får tænder, så klør det, og den vil gerne bide i din sofa, og alt muligt andet. Køb nogle billige vaskeklude, put dem i fryseren. Når de er frossen, så giv dem til din hund, og vis at det er ok at bide i dem.

*8.* Aktiver din hund, også når du ikke er hjemme. I dag kan man købe legetøj til hunde med små huller i. Put små godbidder i hullerne, så har du en hund der er optaget i en rum tid. På en varm sommerdag, kan du tage nogle godbidder og hælde vand over. I fryseren med det. Bagefter har du undreholdning til hunden, + at du ved den får væske.

`img:358125:300`

*9.* Efterlad ikke din hund (og især ikke din hvalp) alene hjemme et sted hvor der er ledninger den kan tygge i. De elektriske ledninger kan slå din hund ihjel.

*10.* Pas på hvad du bruger i haven. Tjek om du sprøjter med noget hunde ikke kan tåle.

*11.* Graver din hund uønsket huller i haven? Prøv at ligge cayenne pepper der hvor du ikke vil have den graver.

*12.* Tisser din hund på dit græs i haven, og er der bare udbrændte pletter i græsset efter det? Prøv at hælde lidt tomat juice i din hunds mad, eller lad den drikke lidt hver dag. Det skulle løse det.

*13.* Fælder din hund? Det kan faktisk lade sig gøre at støvsuge den. Når hunden har vænnet sig til det, kan den faktisk lide det.

*14.* Lav hundedates. Du er sikkert ikke den eneste i dit kvarter med hund. Læg seddeler i postkasserne i dit kvarter, at du og din hund er på den store græsplæne eksempelvis hver torsdag kl. 19.00 - snart vil der være en masse hunde der kan mødes og socialisere.

*15.* Behandel din hund med den respekt du selv vil behandles med.

_Gipote.dk - Januar 2014._

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner