Vinterklipning

De fleste hundeejere til de små langhårede racer (Bomuldshund, Shih Tzu, Havaneser, Lhasa Apso m.fl.) synes at det er synd at få hunden klippet nu hvor det er blevet så koldt. De udskyder derfor klipningen og det ender med at blive en endnu koldere fornøj


Der går ca. tre måneder mellem hver klipning af mange små langhårede hunde. Det passer med at pelsen efter tre måneder når en længde hvor den begynder at filtre, hvis den ikke bliver klippet.

Derfor er hundeejerne heller ikke vant til at børste dem hver eneste dag, og dermed ikke klar over hvor hurtigt de går i filt, hvis klipningen ikke foretages til tiden.

`img:357648:300`

Hundeejerne vælger på grund af den bidende kulde i januar at udskyde klipningen. Men det er jo meget koldt længe, og da hundene også bliver våde af sne og regn, så filtrer pelsen endnu mere. Det resulterer i at hundene en måneds tid senere, midt i februar, er helt filtrede og skal klippes helt ind til huden, fordi filten gør ondt på dem.

"Se brevkassen med hundeklipning":http://www.gipote.dk/hunde-brevkasse.

Det er en frygtelig kold fornøjelse for en lille hund at komme ud i kulden helt uden pels, og det er synd for dem. Det sker hvert år at jeg midt på vinteren må klippe mange hunde helt kort på grund af filt.

Et godt råd er at det er vigtigt at overholde klipningen og være omhyggelig med børstning så filt ikke opstår.

_Skrevet af_
"Lapdog":http://www.Lapdog.dk
V/ Sarah Lykke
Mossøvej 2
8240 Risskov
Tlf: 28602530

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner