Hundefoder.

Hvad skal man vælge - hvad er godt?


Det kan være en jungle. Skal man betale 800 kr for en sæk foder nede ved dyrlægen, eller 80 kr for en sæk henne i netto?

Der er slet ikke noget tvivl om at der er godt foder, og der er skidt foder. Ligesom med menneskemad. Men hvad skal man så vælge?

*Se lige på din hund*
Uanset hvilket foder du bruger lige nu, så tag et godt kig på din hund. Har den klare øjne? Er pelsen fin og blank? Hvordan med afføring, er det fast og som det skal være, eller er det noget splat?

`img:357158:300`

Mange gange kan man blive klogere på, om foderet er godt, bare ved at se på hunden.

*Hvad er der i pakken?*
Når du køber foder, så vend lige pakken om, og se hvad det egentligt er du køber. Store flotte bogstaver på forsiden, hvor der står "Kylling" - men hvor meget kylling er det så i? 10 % eller 80 % ?

Hundefoder bør indeholde proteinindhold på 20% og fetdt på ca. 10%.

Husk også at E-vitaminer er yderst gavnlige.

Læs bagpå pakken hvad du egengligt giver din hund, og om der næringsmæssigt er nok, i forhold til det din hund skal have. Er du i tvivl om hvad din hund skal have, så spørg nogle der har forstand på ernæring.

*Din dyrlæge*
Tjek med din dyrelæge hvad din hund har brug for. Undersøg markedet, nu er der jo barf fordring og mange andre nye tiltag.
Du behøver ikke købe dit foder ved dyrlægen, men det kan være en god ide at tage en snak om hvad din hund skal have for at få dækket sine behov.

*Andres erfaringer*
Gå gerne på "forums":http://www.gipote.dk/hunde-forum, og spørg hvad andre har succes med.
Spørg spørg spørg :) Man kan kun blive klogere.

*Undersøg markedet*
Tjek hvad der findes af hundefoder, for der er virkeligt meget forskelligt. Tjek også priser, for de er ikke de samme overalt.


_Gipote.dk - Januar 2014_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner