Berømte hunde

En lang række hunde, fiktive såvel som virkelige, har opnået verdensberømmelse. Blandt de mest kendte er:


En lang række hunde, fiktive såvel som virkelige, har opnået verdensberømmelse. Blandt de mest kendte er:*Beaglen Nuser*, Søren Bruns hund fra verdens mest læste tegneserie, Radiserne, tegnet af Charles M. Schulz, som med tiden er blevet et af verdens mest kendte varemærker.*Collien Lassie*, oprindeligt fra en bog af Eric Knight, men hovedsageligt kendt fra talrige biograffilm og tv-serier.*Grand Danois’en Scooby Doo*, fra verdens længste tegnefilms tv-serie (hvad angår antal afsnit) af samme navn.*Blodhunden Pluto*, Mickey Mouse’s hund, kendt fra Walt Disney’s Silly Symphonies, og talrige senere tegnefilm og tegneserier.*Slædehunden Balto*, som var blandt de hunde, som ledte en ekspedition med medicin frem til byen Nome i Alaska i 1925. Hundeslæderne løb mere end 1.000 kilometer på under en uge. Begivenheden mindes hvert år i verdens største hundeslædevæddeløb, Iditarod-løbet. Balto er senere blevet hovedperson i tre tegnefilm.*Tintins foxterrier Terry*Dalmatinerne "Freckles" og "Maisie"

De to hunde spillede Pongo og Perle i 101 Dalmatinere

Og de spillede Prik og Kulstift i 102 DalmatinereDanmarks mest berømte hund er uden tvivl hønsehunden *Balder*, som tilhørte den populære tv-vært Poul Thomsen, som gennem sin optræden i tv-programmerne ”Dus med Dyrene” (1980-1985), samt i Danmarks Radios julekalender fra 1979, ”Jul i Gammelby”, opnåede at blive kendt og elsket over hele landet. Da Balder døde i 1984, udløste den en landesorg, og efter sigende spørges Poul Thomsen stadig om sin hund, selvom den har været død i mere end 20 år.En anden berømthed er Glathåret Foxterrier *Kvik*, fra Danmarks mest sete tv-serie, ”Matador”.Andre kunne være Eddie fra tv-serien Frasier, Lady og Vagabonden, Blodhunden *Mads* fra Mads og Mikkel, Der er også chihuahua hunden "Bruiser" fra filmene legally blond 1 og 2. Og Futte fra Garfield; Ratata fra Lucky Luke, Walt Disney’s Vaks samt Idefix fra Asterix og Obelix." Beautiful Joe": Hunden der blev reddet fra sin ondskabsfulde ejer og bragt til en god familie. Der eksisterer nu et Beautiful Joe Heritage Society hvor du kan læse om Joe. http://www.beautifuljoe.org/Så er der også Paris Hilton's lille Chihuahua Tinkerbell
Så er der også *HACHIKO*, i filmen med Richard Gere. Der handler om hunden som hver dag går med sin ejer hen til toget. Hunden ligger der og venter til ejeren kommer tilbage fra arbejde. Men da ejeren dør, bliver hunden ved med at ligge det samme sted og vente hver dag. Filmen er sandfærdig.
Er der nogle vi har glemt ? Send dem ind på kontakt@gipote.dk:-)


Vi havde sørme glemt "Jerry" fra filmen Hannibal og Jerry. Tak for hjælpen til Charlotte og hendes datter Signe. Signe vil gerne vide hvilke racer hannibal er en blanding af, er der nogen der kan hjælpe med det, så send en mail til os på kontakt@gipote.dk


 


*Laika* var en sovjetisk rum hund (c. 1954-November 3, 1957). Den blev det første dyr der gik I kredsløb om jorden. Læs om Laika her tak til Morten Fogh for den :)


 


 


*Belka og Strelka* - de første hunde der kom tilbage i god behold efter en rumrejse
Den 19. august 1960 opsendte Sovjetunionen et rumfartøj med de to hunde Belka og Strelka om bord. Næste dag vendte de tilbage til Jorden i god behold som de første dyr, der havde foretaget en rumrejse rundt om Jorden. Belka og Strelka var blevet udvalgt mellem hunde, der ikke var racehunde,, fordi de hurtigere vænnede sig til personalet og fordi de udmærkede sig ved et robust helbred. Begge hunde blev meget gamle og nød stor popularitet. Belka fik hvalpe, og en af disse forærede Nikita Khrusjov til USA's daværende førstedame Jacqueline Kennedy.
Læs mere: http://dk.sputniknews.com/foto/20150819/261085.html#ixzz3utKDRnk9

Har vi glemt andre?  :)"Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com
"`
0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner