Ugens race: Coton de tuléar.

Læs med her om bomuldshunden.


Den lille hvide race stammer oprindelig fra havnebyen Tulear i Madagaskar. Det var piraterne der brugte hunden på skibene.
Man bruger ofte beskrivelsen "Bomuldshund" om den. Det skyldes den hvide floffy pels, som minder om uld.

`img:356541:300`

Coton de tuléar, eller bare Coton´en er en såkaldt allergivenlig hund. Betegnelsen har den fået, fordi den ikke fælder og fordi den ikke har noget underuld. Uden underuld danner den ikke skæl, og det er ofte skæld der er skyld i allergi.
En anden ting kan også være,at hundens pels, skæl og hud osv, har en anden struktur end på de fleste andre hunde, og at det er derfor, Coton de tuléar i mange tilfælde ikke fremkalder allergi. Det er dog aldrig videnskabeligt bevist at den ikke fremkalder allergi.

"Husk det lovpligtige hundetegn. Klik her":http://www.proftag.dk

Coton de tuléar er med årene blevet voldsomt populær i danmark, og med rette. Det er en glad og venlig familiehund, som er lærenem. Man kan med fordel træne den i eksempelvis agility. Grundet den lærenemme adfærd, kan man også ofte se racen i eksempelvis cirkus. Efterhånden som racen er blevet mere populær, er den også steget betragtligt i pris.
"Se Coton de tuléar hunde og hvalpe til salg her":http://www.gipote.dk/racehunde/72-Coton-de-tuléar#race_ads

`img:356539:300`

Cotonen er en lille hygge hund. Den vil helst være med i alt hvad familien laver, og hvis du giver den lov, så vil den gerne ligge i sofaen og i sengen med dig. Den er god omkring børn, voksne og andre hunde.

*Motion*
Det er en lille race, som ikke kommer over 32 cm for hanner, og lidt mindre for hunner. Men selvom det er en lille race, betyder det ikke at den ikke kan gå langt. En sund og rask Coton kan nemt gå 10 km ture med dig. Men det er normalt at man giver dem fra en time til to, motion om dagen, fordelt over nogle gåture.

*Pels*
Det er her man skal være opmærksom. Racen kræver meget pelspleje. Den skal børstes, og et ugentligt bad, eller i alt fald hver 14. dag, vil hjælpe til med at pelsen ikke filtre sammen.

`img:356542:300`

Man falder nemt for dette lille charmerende væsen, men gør op med dig selv inden anskaffelse, om du har tiden, og lysten til pelspleje (og økonomi hvis du skal have en hunde frisør til det)
Men når det er sagt, så finder man næsten ikke en mere nem race, som vil passe perfekt ind i de fleste familier.

"Læs mere om racen her:":http://www.gipote.dk/racehunde/72-Coton-de-tuléar

_Gipote.dk - Coton de tuléar - januar 2014_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner