Juleaften, set fra hunde øjne

Så er det jul igen. Vi skal alle forkæles, men hvad med hunde?


Den 24 december. Familie hygge, alle er hjemme og fejre julen. Børnene går rundt med forventningens glæde i maven. Der er travlhed i køkkenet og disney på TV.

`img:352637:300`

*Men hvad med hunden?*

Hvis man kravler ned i hundehøjde, og ser julen med en hunds øjne, så kan det både være en stressende men også farlig oplevelse.

*Stress:*
Man skal lige have et øje på sin hund. Er den vandt til at huset er på den "anden ende"? For os oser det af hygge og afslapning, men hunden er måske ikke vandt til at alle er oppe at køre, og måske er der også mange gæster i huset. Det sker hele tiden noget i ens hjem juleaften, og juleaftens dag. Børnene er måske lidt oppe at køre, og det meget energi smitter af på hunden, som ikke kan finde ro. Den har måske mest lyst til at ligge i gangen i sin kurv. Den ved jo ikke at det er jul. Det bedste man kan gøre, er at starte dagen med at gå en meget lang tur med sin hund, så den får brugt noget energi, og bedre kan slappe af resten af dagen.

`img:471441:300`

*Fare*
Der er også en del ting der kan være direkte farlige når man kombinerer hund og jul. Har i levende lys stående på eksempelvis et lille bord, så pas på at hunden ikke kommer til at vifte det ned med halen. Har i juletræ med levende lys, så pas på at hunden ikke kommer for tæt på med sin pels. Hvem holder øje med hunden, mens ungerne ser disney, og de voksne er i køkkenet?

Man skal også lige være opmærksom på mad. Hunden er ikke vandt til fed mad, og det kan være en rigtig dårlig ide at give den rester fra julebordet. Fed and og andet kan give hunden dårlig fordøjelse.

`img:352636:300`

Man kan også komme til (især børn) at give hunden lidt mundgodt. _Den skal jo også mærke at det er jul_ - men pas på med især chokolade, som kan være direkte livstruende for en hund at spise.

Se også: "Hunden og nytårsaften":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/434-Er-dit-kaeledyr-klar-til-jul-og-nytaar-

Mange hunde elsker julen. Faktisk er der mange der går med rundt om træet, og selv pakker sine gaver op. Det er fint. Men vær opmærksom på hunden, især hvis det er den første jul du har den. Når i begynder at synge, og alle går rundt om træet, eller når det store gave-ræs starter. Så se på hunden. Går den urolig omkring, ved den ikke helt hvad den skal gøre af sig selv? Så er det måske bedst at lukke den ud af stuen. Men elsker den det, så er der jo ingen grund til at den ikke skal deltage.

Læs også: Det kan din hund *ikke* "tåle at spise":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/399-Hvad-kan-din-hund-IKKE-taale-at-spise

Køb det lovpligtige "hundetegn her":http://www.proftag.dk


Når man har spist, så har alle godt af at komme ud og gå lidt. Det er også en fin ide at hunden lige kommer ud en tur, væk fra den stearinlys varme stue og ud i den friske luft.

Men når alt det her er sagt, så er der ingen som helst grund til, at du og din hund ikke kan få en fantastisk jul, man skal bare lige være opmærksom på hundens signaler, og tage hensyn til dem.

Rigtig glædelig jul fra Gipote.dk

_Gipote.dk - December 2013_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner