Ugens Racehund: Amerikansk cocker spaniel

Bliv klogere på racen, læs alt om den her


Denne uges race er den smukke Amerikansk cocker spaniel.
`img:348324:300`

*Historie*
Racen er i familie med den mere almindelige kendte "cocker spaniel":http://www.gipote.dk/racehunde/69-Cocker-spaniel. Cockeren kom til USA i 1880′erne, men amerikanerne ville gerne have en lidt mindre hund, og med mere pels, end det vi kender fra den almindelige cocker.

"Se annoncer med Amerikanske Cocker Spaniel hvalpe til salg her.
":http://www.gipote.dk/racehunde/10-Amerikansk-cocker-spaniel#race_ads

Derfor begynte de i USA at fremavle de små cockere, og dem med meget pels. Det endte med racen Amerikansk Cocker Spaniel, som meget hurtigt blev populær, også uden for USA. Racen er den dag i dag stadig en af de mest brugte hunde i guds eget land. Faktisk er det den mest talrige af alle racer i USA.

Man skulle helt frem til år 1965 før vi så den første Amerikanske Cocker her i Danmark. Til gengældt faldte danskerne helt for racen, og den er nu i utallige danske hjem. I 1979 stiftedes Amerikanerklubben -
Specialklubben for
Amerikanske Cocker Spaniels i Danmark, og allerede året efter kom racen ind på top tyve listen over de mest registrerede hunderacer herhjemme.

*Sind og personlighed.*
Racen er den mindste i gruppen af jagthunde, men dens jagt instinkt skal ikke pirres meget, før "Jagthunden" kommer op i den.
Racen knytter sig stærkt til sin ejer og familie. Den har det bedst med at være tæt på sin ejer. Racen fremtræder harmonisk, glad og i balance. Det er en fantastisk familiehund, og bruges sjældent til jagt mere.
Racen er meget lærnem, og skal opdrages med ros og positivitet.

*Udseende og pels*`img:348326:200`
Racen blev tidligere halekuperet, men det er ikke længere lovligt at gøre i Danmark. Den kræver en del pelspleje, og man skal regne med at tage på hundesalon op til 4 gange om året.
Hvis man holder pelsen kort, er den dog noget nemmere at have med at gøre.
De lange øre er fuldstændige umulige at stå for, det giver hunden en ekstra charme.
"Har du Amerikanske Cocker Spaniel hvalpe til salg? Klik her og opret salgs annonce":http://www.gipote.dk/annonce2/new

Store smukke øjne præger det harmoniske hoved, og størrelsen gør hunden nem at have med overalt.
Som voksen vil den veje mellem 12-14 kilo, og bliver ikke meget højre end 38 cm over skuldrene.

*Kender du racen?*
Har du erfaring med racen? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Vi vil gerne høre om du har noget ekstra bonus viden om denne race, eller om andre racer. Alt info er velkommen. "Klik her":http://www.gipote.dk/racehunde/10-Amerikansk-cocker-spaniel og læs den korte racebeskrivelse. Under den, der kan du komme med kommentar på racen. Du er også velkommen til at skrive til os på kontakt@gipote.dk*Bonus info:*
`img:348325:200`
_Hunden Lady, fra "Lady og vagabonden" er en Amerikansk Cocker Spaniel._*Se billeder af racen*
"Klik her":http://www.gipote.dk/hunde-gallerier/search?utf8=✓&race_id=10, og se billeder af Amerikanske Cocker Spaniels, som ejere af racen har sendt ind i Gipote galleriet.

Har du selv en smuk Amerikansk Cocker Spaniel, så kan du gratis oprette et billede galleri med den her på siden. "Klik her for at oprette galleri":http://www.gipote.dk/hunde-gallerier/new


_Gipote.dk November 2013_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner