Nu må du snart ikke mere skyde en hund..

Ny lov ændring på vej.


Der har i mange år været sådan i Danmark, at hvis en hund løber ind på en andens grund, så må ejer af grunden, efter advarsel, have lov til at skyde hunden.

Nu er der stillet forslag til at ændre den lov.

Dyrenes Beskyttelse, der er Danmarks største dyreværnsorganisation med cirka 75.000 medlemmer, glæder sig over forslaget.

"Vi er meget tilfredse. Det er fuldstændig tåbeligt, at man i 2013 kan skyde andre folks familiedyr, og ændringsforslaget har længe stået øverst på vores ønskeliste. Derfor er det glædeligt at se, at der nu også er politisk opbakning til at få gennemført ændringer i loven," siger kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse, Tina Engberg, til Jyllands-Posten.dk.

*Politiet får nyt redskab*.
Der stilles også forslag til, at politiet må tage omstrejfende hunde og køre dem på Internat. Ejer af hunden skal så betale bøde + omkostningerne ved sagen.

Det sidste punkt i ændringsforslaget er, at retten til optagelsespenge skal ophæves, og at reglerne om hunde skal fjernes helt fra Mark- og vejfredsloven og i stedet samles i hundeloven. Det skriver "JP":http://jyllands-posten.dk/indland/ECE5636511/nu-ma-du-snart-ikke-skyde-naboens-irriterende-hund/

Der er høring i folketinget til den 9 August. Hertil kan andre stille spørgsmål og komme med indvendinger.

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner