Hundejeruddannelsen - hvad er det?

Læs her hvad det går ud på, og hvordan du tager den


`img:308608:450`

Camilla Fjeldsø fra Hundeadfærdsskolen Fyn har længe gået med en drøm om at lave en Hundejeruddannelse. Vi har spurgt hende hvad det hele går ud på.

*Gipote.dk*: Hvordan fik du ideen?

*Camilla:*
jeg har længe gået i tankerne om at starte en adfærdsuddannelse op, men som med alt andet, så starter jeg kun noget op, når jeg er 100% klar til det og kan stå inde for, at det er kvalitet. Derfor har tankerne været der i flere år men det er først kommet ud nu. Nu er jeg klar og jeg glæder mig rigtig meget fordi jeg elsker at undervise. Jeg elsker at dele ud af min viden og erfaring omkring hunde og deres adfærd.

Jeg synes naturligvis at det er det mest interessante man kan beskæftige sig med. Min kollega Mai-Britt fra Hund & Harmoni er enig i dette og hende har jeg udviklet konceptet sammen med.

Og så synes jeg, at alle hunde har krav på en ejer der gider sætte dig ind i netop den hund de har anskaffet sig, samt almindelig hundeadfærd i det hele taget.

*Gipote.dk:* Hvad får man ud af at deltage?

*Camilla*:
Med hundejeruddannelsen bliver hundeejeren rustet til at træne basale øvelser med sin hund - dog anbefales det at man går til træning med sin hund, da uddannelsen primært fokuserer på adfærd.
Det vigtigste med hundeejeruddannelsen er altså, at hundeejeren bliver i stand til at forebygge langt de fleste adfærdsproblemer og hvis der alligevel dukker problemer op vil de være i stand til at håndtere disse på en fornuftig måde, dvs. at de vil være oplyste om hvilke hjælpemidler de skal gribe til i første omgang samt hvilke fagpersoner de derefter skal have fat i for at få løst problemet.

Hundejeren vil kunne tage forbehold for og takle udfordringerne i hverdagen på en fornuftig måde så familien undgår konflikter, idet denne vil have lært uddybende om hundesprog, relation til hunden,stress og meget mere.

På den måde når vi mit personlige ultimative mål: At familiehunden får en familie der forstår den og tager vare på den ud fra dette. Altså at vi får øget livskvaliteten hos vores firbenede familiemedlemmer.

Det er stadig utroligt udbredt at folk både opdrager og træner ud fra gammeldags metoder, der benytter sig af straf frem for positiv forstærkning, og de aller fleste blander disse to, samtidig med at de så tror at de opdrager/ træner ud fra positive metoder. Målet med denne uddannelse er, at få udbredt til hundeejere, at man ikke kan blande de to ting med succes og lære hundeejerne hvordan de kan opdrage og træne deres hunde på en positiv måde og herved opnå hurtigere, bedre og mere stabile resultater, hvilket vil give en meget bedre dagligdag for både hunden og hele familien i det hele taget.

Så alt i alt: Hundeejeruddannelsen gør dig til din hunds bedste ven! :) Og jeg synes jo, at det er hvad man skal tilstræbe, når hunden jo kun har sin ejer og da den derfor ikke har andet valg end at ejeren er dens bedste ven.
Idet uddannelsen er primært online, så er den relevant for hundeejere, før hundeejere, veterinærsygeplejersker, internat personale, hundepension personale, dyrehandlere, hundefrisører og opdrættere i hele landet! Og da den er adgangsgivende for overbygningen til instruktør, så kan man vælge at tage den først uden at være bundet til at gennemføre hele instruktøren, hvis fx livet viser en andre veje undervejs.

*Fakta om Hundeejeruddannelsen*
Som noget helt nyt i Danmark tilbyder vi nu en primært online hundeejeruddannelse. Uddannelsen kræver kun personligt fremmøde to hele weekender på et uddannelsesforløb over 11 måneder.

Er du en nysgerrig hundeejer eller arbejder du på anden måde meget med hunde, er dette helt sikkert noget for dig. På uddannelsen vil du blive ført grundigt igennem følgende emner:

 Hensigtsmæssig aktivering af familiehunden

 Indlæringspsykologi

 Hundens unikke sprog

 Hvalpen og unghundens udviklingsfaser

 Fra ulv til tamhund

 Den gode hund/menneske relation

 Racekendskab

 Hundens zoner

 Forebyggelse og håndtering af stress

 Mental og fysisk førstehjælp

 Hundemassage til husbehov

 Praktisk træning – med eller uden klikker (valgfrit);

Det første hold starter i weekenden den 17. til 18. august 2013.


Hundeejeruddannelsen er adgangsgivende til overbygningen: Hundeadfærdsinstruktør hos Hundeadfærdsskolen Fyn (Odense og Vestfyn) og Klikkeradfærdsinstruktør hos Hund & Harmoni (Nordsjælland).


*For mere info:*
Camilla Fjeldsø
Specialist i hundeadfærd

Hundeadfærdsskolen Fyn
Skræppedalsvej 23
5592 Ejby
Mobil 51 92 11 96
camilla@hasf.dk
www.hasf.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner