Du bør vide dette, hvis du har hund

Vi har set på nogle af de ting der er godt at vide, som hundeejer.


`img:304968:640`

Denne artikel henvender sig til dig der allerede har hund. Så vi vil ikke skrive om, hvad det koster at have hund, og hvad man skal forberede sig på. For du har den jo allerede :);

Uanset om du lige har fået en hvalp, eller om du har haft din hund i flere år, så er der nogle ting man skal sætte sig ind i.

*Hundeloven.*
Det er naturligvis et must at man kender til hundeloven.
Viste du eksempelvis at det giver en bøde på hele 1000 kr hvis man bliver stoppet med sin hund, og den ikke har hundetegn i halsbåndet?
Læs om chippning og hundetegn "her":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/389-Chipning-oeremaerkning-og-hundetegn
"Køb lovpligtig hundetegn her":http://www.proftag.dk

"Læs hele hundeloven her":https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Forbudte-hunderacer.aspx

*Hunden er et flokdyr*
En hund kan bruges til mange ting. Jagt, vagt, familiehund og servicehund, for bare at nævne nogle. Hvad er formålet med din hund? Uanset, så skal den trænes til det. Der er som udgangspunkt ingen hunde som ikke kan lære og trænes.

Hundes adfærd og hvordan den reagerer på forskellige ting afhænger af dig, og kun af dig. Hunden er et flokdyr og vil altid følge dig og dit eksempel. Får hunden eksempelvis lov til at sidde i sofaen, og sove i sengen, så er den et skridt nærmere toppen i hierakiet i flokken (flokken er så din familie og dig)
Man kan måske tænke at det ikke er noget særligt at den lille hund sidder med i sofaen. Men i nogle tilfælde kan det medføre at hunden tror den kan bestemme lige så meget som eksempelvis børnene i familien, og det kan ende galt. Det er altid en god ide at træne sin hund, uanset alder. lære den hvordan du gerne vil have at den opfører sig.
Du kan læse mere om adfærd og adfærdsproblemer "her":http://www.gipote.dk/hunde-brevkasse/1-Sp-rg-adfaerdsbehandleren

*Kost og mad*
Det er ikke ligemeget hvad din hund spiser. Faktisk er der nogle fødevarer der er direkte skadelige for din hund.
Du er hvad du spiser, det gælder også din hund.
"Læs denne artikel om hunde og mad":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/295-Dins-hunds-kost-er-mere-end-blot-mad-fordi
Hvis du er i tvivl om hvad der er skadelig for din hund, så læs "denne artikel":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/399-Hvad-kan-din-hund-IKKE-taale-at-spise og få et overblik.

*Forsikring*
Det er lovpligtigt at have en forsikring på sin hund. Og ikke særligt dyrt, det ved du som hundeejer. Men det kan være en god ide at have en ekstra sygeforsikring på din hund.
Du bliver nød til, som hundeejer, at spørge dig selv: Hvis din hund skal opereres, og du får af vide at det koster 30.000. Har du så pengene? Læs om det "her":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/473-Vil-du-bruge-200-000-paa-dit-kaeledyr-

Når din hund er blevet syg, så er det ofte svært at finde ud af hvad den fejler, da man jo ikke kan spørge den. Vi har skrevet en artikel om emnet, som du kan læse "her":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/445-Skal-man-vaere-dyrlaege-for-at-have-hund-

I det hele taget er der rigtig mange ting der er værd at vide som hundeejer. Vi anbefaler at man ser vores artikel base igennem "her":http://www.gipote.dk/hunde-artikler - måske står der noget du ikke vidste :);

Hunde er dejlige, og vi ønsker dig alt godt med din :);

Gipote

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner