Vinteren kan være barsk for poterne.

Vinter kan være brutal for vores hundes trædepuder.Salt, is og kemikalier kan være årsag til udtørring, revner og forfrysninger. Her er nogle tips der kan hjælpe med at holde din hunds poter sunde og uden revner om vinteren.

Hvis din hund har langt hår kan du bruge en trimmer for at holde håret mellem trædepuderne kort. Så undgår du at der samles is kugler eller små "snebolde" imellem og omkring trædepuderne. Det er også vigtigt at neglene er klippet, fordi lange negle tvinger poterne til at sprede sig ud og gøre det mere sandsynligt, at sne og is vil samle sig i mellem trædepuderne.

Når din hund har været ude i sneen tørrer du din hunds poter med en varm vaskeklud for at fjerne sne og is.

Kluden skal være varm/lunken, da det er med til at smelte is og sne der sidder klemt imellem trædepuderne. Hvis poterne alligevel bliver ømme, revnede og irriterede, findes der nogle forskellige cremer der kan bruges. Kontakt din lokale dyrlæge for råd og vejledning.

Vær opmærksom på, at salt og andre tømidler kan være barske for vores hundes poter. Prøv at holde din hund væk fra veje og fortove, som har været stærkt behandlet med salt og andre tø midler.

Hunde kan også få forfrysninger ligesom os mennesker, så brug din sunde fornuft om, hvor lang tid dine ture skal være når der er meget sne og is.

Vinter kan være en hård tid for vores hunds poter, men der er også masser af god oplevelser derude i vintervejret, så bare kom ud og få nogle røde kinder og nogle trætte hunde. God vinter til jer alle.

Skriv en kommentar herunder
_Oktober 2012 Gipote.dk_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner