Besøgshunde i tre nye kommuner

Besøgshunde er en succes - nu skal der udviddes.


[img:264076:300]

Frivillige hundeejere sender nu deres 4 benet venner ud på plejehjem i Bornholm samt i Ringkøbing-Skjern og Skanderborg.
I alt der nu 9 kommuner med i ordningen som TrygFonden står bag.
Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden siger at det er gået over alt forventning siden man startede op for 2 år siden. De ældre har stor glæde af hundene, og der har været fint opbakning fra hundeejere, som gør det frivilligt, ulønnet og i deres fritid.
Erfaring viser at de ældre liver op, og har noget at tale om, også efter at hundene er taget hjem igen.

*Søger frivillige*
TrygFonden søger nu frivillige til de 3 nye kommuner. Som sagt er det en frivillig ordning, og man skal naturligvis have en hund der er godt socialiseret og elsker at blive nusset og klappet.

Du kan se meget mere om konceptet på "besogshunde.dk":http://www.besogshunde.dk hvor du også kan se video af en hund der er ude og besøge de ældre. På siden kan du også se mere om hvordan du, og din hund, bliver besøgs ven på et ældrecenter.

Med de tre nye kommuner deltager i alt 91 plejecentre i besøgsordningen, og planen er, at tilbuddet på sigt skal udbredes.


*FAKTA*
_Bliv en del af TrygFonden Besøgshunde_
Interesserede hundeejere, der bor på Bornholm, i Skanderborg eller Ringkøbing-Skjern Kommune kan melde sig til TrygFonden Besøgshunde frem til den 10. august 2012 på besøgshunde.dk. I efteråret vil egnede hunde blive indkaldt til en lokal session, hvor deres fysiske og mentale tilstand vil blive undersøgt af en dyrlæge og en hundeadfærdsinstruktør, inden de bliver endeligt optaget i TrygFonden Besøgshunde. De første besøg forventes at finde sted fra primo 2013.

"[img:265098:620]":http://www.proftag.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner