Muskelhunde bliver også angrebet

Man læser ofte de forfærdelige overskrifter. Kamphund dræber lille hund, muskelhund angriber andre hunde osv.. Men sker det også den anden vej rundt?
Debatten om kamp og muskelhunde har raseret i de danske medier i rigtig lang tid. På den ene side har vi skræmte folk, ofre for hundebid og politikere der har prøvet at lovgive sig ud af problemet, med en ny hundelov der har kastet voldsom kritik af sig.

På den anden side har vi mange tusinde mennesker der ejer en af de såkaldte kamphunde, eller måske mere korrekt, en muskelhund. Ejere som argumenterer med at det ikke er hundene der er noget galt med, men personen i den anden ende af linen.

Ofte er det de forfærdelige artikler vi læser, om en muskelhund der har angrebet, og der er sat et arkiv billede ind af en vild hund med fråde om munden. Men er det en særlig nuanceret debat? Det er ikke ofte at ejerne af disse hunde får spalteplads i medierne.

Vi har sat os for at finde ud af hvad der er op og ned, og om muskelhunde også er ofre.

*Er det i den anden ende det er galt?*
Hvis påstanden skal holde vand, om at det er ejerne den er galt med, ikke hundene, så må der også findes tilfælde hvor "almindelige" hunde angriber muskelhunde. Vi har spurgt ejere af muskelhunde om deres oplevelser. Her er et lille udpluk.

Lasse Bøgvad fra Fuglebjerg fortæller:
`img:249590:300`
"Min tidligere amstaff Gucci, er blevet angrebet flere gange uden at forsvare sig.
Hun er bl.a blevet overfaldet af en ældre dame's puddelhund som var i flexline. Gucci reagerede ved at vende bagdelen til den hidsige puddel som snappede hende flere gange, og sætte sig på den. Derudover har hun haft 2 forskellige schæfere hængende fast i sig, En beagle har haft tænderne i hende. Og aldrig har hun brugt tænderne. Hun var tidligere besøgsven på et plejehjem, samt terapihund for hunde der havde været blevet overfaldet af andre hunde. Men da loven blev ændret til at hun skulle bære mundkurv, og dermed miste en meget stor del af sit sociale liv, visnede hun fuldstændigt hen og blev aldrig sigselv igen, Så vi valgte at give hende fred d.7/7-11, og da der så var en demonstration imod hundeloven i December 2011 valgte vi så at strø hendes aske inde foran Christiansborg i et stort hjerte af lys"

*Ejer havde ikke styr på Schæferhund*
Louise Valentin fra Fredensborg har også oplevet at hendes muskelhund blev angrebet.
Louise fortæller:

Jeg har en såkaldt muskelhund, og vi har oplevet at den er blevet overfaldet af en "almindelig" hund.
Vores hund er en amstaff tæve på 4 år som hedder Amy.

For et års tid siden var vi ude og gå en aften tur i de tidlige aftentimer, så det var blevet lidt mørkt. Vi gik på en sti omkring nogle grønne områder i nærheden af vores daværende bopæl. Vi går stille og fredeligt op langs stien som går en smule op af bakke og som fører op forbi en lokal folkeskole. Da vi kommer gående kan vi godt skelne at der på toppen ved den næstsidste lygtepæl står/går en mand med en stor hund. Da vi så kommer tættere på viser det sig at være en stor schæferhund som er meget hidsig, den knurrer i hvertfald meget voldsomt og begynder at få "fråde" om munden.

Vi kan se at manden kæmper med den og til sidst prøver at lænke den fast til en lygtepæl. Det lykkedes desværre bare ikke, så den farer lige i flæsket på vores lille amstaff som er ca halv størrelse af schæferen. Men heldigvis får min kæreste stillet sig mellem vores hund og shæfferhunden og begynder at råbe meget højt. Det gør heldigvis at schæferhunden bliver noget overrasket og derfor stopper kort op og manden når at få fat i den igen.
Det viser sig så, at den Schæferhund havde overfaldt to andre hunde fra det lejligheds kompleks som vi boede i.
Det endte i politi anmeldelser.

*Læs også*: "SF: 'Hundeloven er noget makværk'":http://ekstrabladet.dk/kup/kaeledyr/article1657530.ece


*Utal af episoder*
Vi har her på redaktionen modtaget et hav af henvendelser fra muskelhunde ejere som har oplevet angreb fra deres ejere.

Helle Jørgensen Nordby:
Min nu afdøde muskel hund, blev angrebet af den lokale politi mands tjenestehund.

Aino Sandell Bredtved, København:
Min Muskelhund kan med stort set alle hunde, selvom hun er blevet angrebet. Første gang af en labrador, herefter af collieblanding og til sidst af en flatcoated retriever.

Læs også: "Nye hunderacer er blevet populære efter ny hundelov":http://ekstrabladet.dk/kup/kaeledyr/article1587839.ece

Debatten er i gang på "Facebook gruppen Gipote.dk":http://www.facebook.com/Gipote.dk

Tanja Christoffersen, Fredericia, skriver,
Min hund (mastff bla. på 40kg.) er blevet overfaldet af en golden Retiver, og for nyligt blev hun overfaldet af en lille mops. Min mors hund som er en bla. af rottweiler/dobermann er flere gange blevet overfaldet af den samme lille puddel, det skal lige siges at ingen af vores hunde gjorde modstand

En anden skriver "Min Bullmastiff har været bidt af en labrador da jeg var ude og gå med hende! Syntes ikke det er fair min skal have mundkurv på og kan ikke forsvare sig selv"
0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner