Hundetræning og forskellige arrangementer i Aalborg og omegn

Nordjysk hundeadfærd informerer: Læs med her, og se hvilke arrangementer DIN hund kan deltage i


`img:248828:600`

Nordjysk hundeadfærd har træning i Aalborg, nærmere betegnet ude ved Aabs baner. Grundlæggende træner vi ud fra, at alle hunde skal gå derfra med en positiv oplevelse, da det styrker indlæringen samt samarbejdet mellem ejer og hund. Samarbejde er en forudsætning for at få en glad og velafbalanceret familiehund. Hos Nordjysk hundeadfærd får du forskellige redskaber til almen lydighed, men også andre sjov og spændende aktiviteter til din hund. Vi træner udelukkende med positive træningsmetoder, hvilket er beskrevet nærmere på vores "hjemmeside"http://www.nordjysk-hundeadfaerd.dk/index.php/hvem-er-jeg/traeningsmetoder. :

Træningen er bygget op på en sådan måde at der maksimum er 8 deltagere på hvert hold, så træningen dermed kan tage udgangspunkt i de enkelte deltagere og hunde. Det oplever vi har stor betydning for både deltagerne og deres hunde.


`img:248829:600`
*Hvalpehold*
_for hvalpe fra alderen 9 uger og op efter eller ungehunde, som ikke har haft træning før_


På dette hold vil der blive taget udgangspunkt i hvalpens behov. Behovene er primært socialisering, miljøtræning samt relationen mellem hund og ejer. Hvalpens socialiseringsperiode (en periode, hvor hunde skal lære, hvordan de begår sig blandt andre hunde og individer) ligger primært i denne periode af hvalpens liv. Socialisering sker både igennem leg med andre hunde også igennem træning i snor. Miljøtræning er også en væsentlig faktor, da de skal tilvænnes forskellige ting, for at blive en balanceret hund. Relationen mellem hund og ejer styrkes igennem gode oplevelser, almene lydighedsøvelser, sjove øvelser og ikke mindst en større forståelse af ens hund. Lydighedsøvelserne vil eksempelvis være ”sit, ”dæk”, ”nej" samt nogle sjove øvelser.


På et sådan hold vil der eksempelvis være en træning, hvor der er lagt forskellige ting ud på banen, som hundene skal lave øvelser ved siden af og på. Det handler rigtig meget om, at hundene tror på sig selv, de får positive oplevelser med fremmede ting, men også positive oplevelser med deres ejer, så tilliden bliver større. Nogle af træningsgangen vil også tage udgangspunkt i forstyrrelser, hvor statister kommer ud og larmer, har dragter på mm., men selvfølgelig altid med et fokus på, at hundene skal gå derfra med mestring og succes!

*Unghundeholdet*
_for hunde, som har deltaget på hvalpeholdet hos Nordjyske hundeadfærd eller hunde, som har gennemgået et hvalpetræningsforløb et andet sted_

På dette hold vil der blive taget udgangspunkt i hundens selvkontrol. Da hormonerne farer rundt, er det vigtigt som hundeejer, at træne sin hund i selvkontrol. Når hvalpen bliver unghund, kan det nemlig virke som om, at den har glemt, hvad den har lært. Det er derfor også vigtigt, ikke at stille for høje krav til hunden. Med fokus på dette vil jeg primært tage udgangspunkt i forskellige måder at aktivere sin unghund på, som er stimulerende for den. Mental-stimulation er en god måde, at gøre sin hund afbalanceret på. Vi kommer også til at træne gå pænt i snor samt lidt almen lydighed, da dette ofte er noget ejer med unghunde finder nødvendigt. Udover dette vil der være fokus på tilliden mellem hund og ejer, da dette er afgørende for et godt samspil med hunden. Tilliden kommer når forståelsen for ens hunde bliver større. Jeg vil undervejs selvfølgelig også introducere andre almene, relevante, men også sjove øvelser, som kan tage udgangspunkt i kropskontrol.

På vores unghundehold handler det meget om at tilpasse træningen til hundene med lave krav, da de ofte ikke kan koncentrere sig i længere tid af gangen. Derfor kan en træningsgang eksempelvis bestå af en gå-tur i området, hvor vi kombinerer med indkald, sit, dæk, bliv, men hvor vi også har et stort fokus på selvkontrol. Der kan også være en træningsgang, hvor vi træner spor, søge-øvelser og problemløsende aktiviteter. Alt er selvfølgelig med et fokus på, at hundene skal gå derfra med mestring og succes!

*Familiehundetræningen*
_for voksne hunde, som har gået på unghundeholdet hos Nordjysk hundeadfærd eller har gået til træning minimum et år et andet sted_


Når en hund er nået op over de 3 år, så er hunden ved at være det man kan kalde mental voksen. En tommelfingerregel siger, at små hunde er mentalt voksne når de er omkring 2 år, hvor de store hunde først er det omkring de 3 år. Dette kan selvfølgelig variere meget fra hund til hund.
På dette hold vil der indgå øvelser, som vil tage udgangspunkt i at have en familiehund i balance. Derfor vil der indgå lidt anderledes øvelser, såsom miljøtræning, altså træning, hvor vi træner forskellige steder fra gang til gang (i Aalborg og omegn). Der indgår lydighedsøvelser, øvelser med fokus på kropskontrol samt øvelser som går på, at styrke tillid mellem ejer og hund med sjove aktiviteter. Vi vil også øve, at hunden skal gå pænt i snor. Øvelserne og kravene vil blive udvidet i takt med ejer og hunde bliver bedre.


"Tilmelding sker her":http://www.nordjysk-hundeadfaerd.dk/index.php/formularer

*Arrangementer*
_Foredrag i Hjørring og Aalborg_.

Nordjysk hundeadfærd holder sammen med Happy Hund et foredrag ”Forstå din hund!” i Hjørring d.31. marts kl.11-13 på Hjørring bibliotek. Vi kommer ind omkring hundens adfærd og sprog samt tips til god hverdag sammen. Det er et 2 timers foredrag og du kommer til at gå derfra med en helt anden forståelse og viden omkring din hund! Prisen er 100 kr pr. person, hvor børn under 16 år kan medbringes gratis. Tilmelding kan ske på tlf 40 38 28 36 eller på mail mn@happy-hund.dk.

Den 7. april holder vi workshop for dem, der var til foredraget og har lyst til at prøve og træne med sin egen hund. Vi træner de ting vi har snakket om og får set de forskellige ting i praksis. Workshoppen vil vare i ca. 2 timer, hvor prisen er 50 kr pr. hund og du kan medbringe hele familien. Workshoppen foregår på Happy-hunds træningsplads.

Søndag d. 29. april kl. 10.30-12.30 vil foredraget blive hold i Aalborg, på Vejgaard bibliotek samt workshop nogle weekender efter. Tilmelding kan ske på tlf 21 86 24 41 eller mail louisemalinsky@gmail.com

Løbende vil Nordjysk hundeadfærd holde forskellige arrangementer, som er relevante for familier med familiehunde. ”Synes godt” om Nordjysk Hundeadfærd på Facebook og bliv opdateret.

Husk, det er jer der har ansvaret for, at jeres hund har det godt!
Læs mere om Nordjysk hundeadfærd på: "www.nordjysk-hundeadfærd.dk":http://www.nordjysk-hundeadfærd.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner