Få gode råd hvis din hund skal passes - privat.

Mange vælger at få deres hunde passet privat når de skal på ferie - men er det en god ide?


`img:247878:300`

Nogle hundeejere er utrygge ved at lade en hundepension passe deres hund mens de er på ferie. Mange spørgsmål presser sig på, behandler de min hund ordentligt, er det for dyrt, ligger det for langt væk osv. Der er naturligvis rigtig mange gode pensioner hvor forholdene er i orden, men især op til ferier kan det være svært overhovedet at finde en pension der har plads til hunden. Derfor vælger mange at få passet hunden ved venner eller familie.

*Privat pasning - hvad skal man være opmærksom på*
Først og fremmest skal man være opmærksom på, om ens venner eller familie virkelig har lyst til at have en hund gennem flere dage. Der er jo en del forpligtelser der følger med. Det er en god ide at få en ordentlig snak om det først. Hunden skal jo luftes flere gange om dagen, den skal have mad, leges med og måske også trænes med. Det er en god portion tid dine venner eller familie skal afse. Hunden fælder måske også, og der skal gøres rent og støvsuges mere end de er vandt til.

Når dine venner eller familie går med til at passe din hund, så er det vigtigt at du afleverer den på en god måde. Sørg for at hunden er ren, ny-børstet, luftet og mæt. Det er også en god ide lige at tjekke at den ikke har lopper eller andet utøj. Ingen ønsker at overtage en hund der ikke er ren.
Så skal du medbringe hundes egne ting. Kurv, tæpper, vand og mad skåle, tæpper, legeting og foder. Gør plejefamilien opmærksom på at den ikke må få mad fra bordet, kun det mad du medbringer og kun i de portioner den plejer. Du vil ikke have en hund tilbage der tigger ved dit spisebord, og som har tage på i vægt.

_Læs også_: "hund i pension":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/405-Om-at-have-sin-hund-i-pension

*Hvis ulykken er ude*
Det er et must at i får talt om hvad der skal ske hvis ulykken er ude. Hvis hunden løber væk og bliver kørt ned af en bil. Skal hunden for en hver pris opereres, også hvis det koster mange tusinde kroner? Hvem skal betale? Hvem har ansvaret? Hvad hvis hunden ødelægger noget i plejefamiliens hjem, hvem skal betale. Få det på plads inden i rejser. Oplys plejefamilien om hvem der er din dyrelæge.
Hvad med det hundetegn hunden har på. Det har som regel ejeres telefonnummer, skal der laves et nye med plejefamiliens nummer, hvis den nu løber væk? Dem der finder den kan måske ikke få fat på dig, nu du er på ferie.

"`img:247877:640`":http://www.proftag.dk

Kort sagt, så skal i forstille jer alle mulige ting der kan ske, og få det talt igennem inden i rejser, så plejefamilien ved hvad de skal gøre.

"*Hund eller hvalpe til salg? Opret din egen salgs annonce her*":http://www.gipote.dk/annonce2/new

*Plan B*
Det er også nødvendigt at have en plan b for hunden. Hvis plejefamilien kommer ud for eksempelvis sygdom eller andet, og de pludselig ikke kan have hunden mere, hvem skal så passe den. Det er en god ide at have en reserve passer klar til at tage over.

Hvis du og plejefamilien har planlagt det hele godt, så kan du tage på ferie med god samvittighed, og plejefamilien ved præcis hvad de går ind til.

Skriv din kommentar herunder.

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner