Din hund skal være motiveret

Når du træner din hund, er det vigtigt at den ikke keder sig. Få gode tips her


`img:247589:300`

Det er ikke altid nemt at bibeholde hundens opmærksomhed når der skal trænes. Hvis hunden begynder at kede sig, så er træningen faktisk overstået. Hunden bliver nemt distraheret og er så slet ikke opmærksom på dig.
Men hvis du vil have en sund, glad og socialiseret hund, så er det vigtigt at du griber træningen rigtigt an.

*Fastholde hunden*
Du bør give hunden positiv stimulation igennem hele dagen, for at den fastholder opmærksomheden på dig. Det kan være ros eller en lille godbid hver gang den gør noget rigtigt, men sørg for at det er forskellige former for belønning.
Aktiver din hund på de rigtige måder. I stedet for at gå en tur ned langs blokken, så tag den med en tur i parken eller skoven, hvor den kan få mulighed for at møde andre hunde og dyr. Det er vigtigt at hunden får forskellige indtryk som den skal fordøje. Det kan også være en køretur i bilen, eller en tur i hunde-svømmehal.

Hvis du træner din hund i at komme når du kalder, så sørg altid for at du belønner den. Når den kommer og har sat sig ned foran dig, så find snoren frem, og giv den evt en af ovenstående oplevelser, eller noget du selv finder på. Det vil gøre at hunden finder dig spændene, og vil have en fortsat interesse i at komme når du kalder.

*Undgå at hunden bliver distraheret*
Når du træner din hund, eksempelvis i parken eller ved hundetræning sammen med andre hunde, så er kunsten at hunden ikke bliver distraheret af andre mennesker, dyr eller lyde. Hvordan gør man så det?
Igen, tag din hund med i parken, eller et sted hen hvor du ved der kommer andre hunde den kan lege med. Når du kalder på hunden, og den kommer, så er det med at give masser af ros, gode godbidder, klap og kærlighed. Lad så huden løbe tilbage og lege med sine venner. Gentag det flere gange. Efterhånden vil hunden finde ud af, at det er en dejlig oplevelse lige at komme hjem til mor eller far når der bliver kaldet. Den finder også ud af at man nødvendigvis ikke skal hjem bare fordi der bliver kaldt.

På den måde er større chance for succes næste gang du virkelig har brug for at kalde din hund til dig.

Denne såkaldte distraktion træning er en af de sværeste du kan lave med din hund. Det er fordi at hunde er flokdyr, og det er svært for den at forlade "flokken" der leger, for at komme hen til dig.

Men hvis du er stædig og holder ved i din træning, så får du til gengæld en stimuleret og glad hund, som du altid kan kalde til dig.

God træning :);

_Gipote.dk 2012_
0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner