Hunde forstår os bedre end chimpanser

Hunde kan finde ud af hvad vi peger på, aber er ligeglade


Det kan godt være at chimpanser er det som kommer tættest på et menneske i mange henseener. Men de forstår os ikke lige så godt som hunde gør.

PLOS ONE har lavet en videnskabelig test, som viser at når mennesker peger på noget de vil have, så reagerer chimpanser slet ikke, de er nærmest ligeglade. Hunde derimod, forstår hurtigt hvad der bliver peget på.

"Vi mener at hunde har en speciel evne, så de forstår menneskets måde at kommunikerer på bedre" Siger Juliane Kaminski fra Institutet for Evolutionær Antropologi. Hun siger også at alt tyder på at hunde har udviklet en evne gennem mange år, til at begå sig bedre i en menneskeverden. En evne aberne ikke har forstået at udvikle. Hun mener ligefrem at hundene er født med den specielle evne til at forstå mennesker. "Hvalpe på 6 uger, helt uden nogle træning, ser ud til at forstå mennekser og den måde vi kommunikerer på" slutter hun.

"SE video: Hunde og mennekser tænker og reagerer på samme måde":http://news.discovery.com/videos/news-dogs-and-humans-think-act-alike.html

*Forskel på abe og hund*
I videnskabsgruppen ville man teste og sammenligne aber og hunde, og hvorhvidt de forstod når et menneske peger på noget.
En person skulle pege på noget i værelset, som personen ikke kunne nå, men som dyrene godt kunne nå. Hvis dyret kom hen med genstanden faldt der øjeblikkeligt en godbid af til dyret.
Chimpanserne var fuldstændige ligeglade med det personen pegede på, men var meget interesseret i maden. Ikke en eneste abe hentede den genstand der blev peget på.
Hundene derimod bestod med top karakterer.

Juliane Kaminski fortæller at de ikke har set nogle andre dyr end hunde, og nogle få katte, der kan forstå den måde at kommunikerer på, altså ved at pege på ting. Selv ulve der er gjort tamme og lever ved mennesker kan ikke gøre det.

Selve det videnskabelige er dog ikke afsluttet endnu, der skal laves mange flere test før man kan konkluderer noget endeligt. Men tendensen er der.

Kilde: www.msnbc.msn.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner