Sko til hunde - en god ide

Læs om sko til hunde, og bliv klogere på hvad de skal bruges til


Sko til hunde
Vores erfaring er at der mangler information om dette emne, så derfor har vi lavet denne artikel til dig og din Hund.
`img:240026:300`
*Ikke mode*
Sko til hunde er ikke nødvendigvis et modefænomen. Det er derimod et udtryk for at man passer godt på sin hund.
Typiske gode grunde til at overveje køb af hundesko følger her:

Hundens poter er sprukne og revnede.
Hunden slikker og gnaver i sine poter efter gåtur i f.eks. salt eller tidsler.
Hunden har skåret en pote.
Hunden har særligt sarte poter.
Hunden skal med på en krævende tur i hårdt terræn som f.eks. is, sne, klipper eller grus.

Fælles for ovennævnte er at hunden vil få problemer med poterne, eller vil få en forringelse i sin livskvalitet i form af mindre motion, og knap så sjove gåture, såfremt du ikke gør noget ved problemet.

*Hvilken slags hundesko?*
Der findes flere typer af hundesko til forskellige formål. Det er vigtigt at du vælger den korrekte type for at få mest mulig glæde og økonomi udaf dine hundesko
Potesokker - Bedst til kort tids brug f.eks. ved revne eller sår på poten

Ruffwear Bark'n Boots - "Trekking/udendørs sko til hunden":http://www.dogcity.dk/pleje-46/poter-70/ruffwear-barkn-boots-grip-trex-868.html

Ruffwear Boot Liners - "Tynde vandresokker":http://www.dogcity.dk/pleje-46/poter-70/ruffwear-barkn-boot-liners-sokker-til-hundesko-1875.html til at komme indeni hundeskoen - mindsker risiko for gnavesår.

Ruffwear Skyliner Boots - "Trekking/udendørs":http://www.dogcity.dk/pleje-46/poter-70/ruffwear-barkn-boots-grip-trex-868.html sko til hunde
Pawz hundesko - "Gummiovertræk til poterne":http://www.dogcity.dk/paa-tur-461/potesokker-og-sko-til-hunde-161/pawz-hundesko-7569.html. 100% vandtætte

*Opmåling af poten*
Det der er vigtigt at måle er potens bredde. Det er det mål der er ens for alle hundesko.

1) Find et stykke papir og en blyant
2)Bed hunden stå op
3)Placer papiret under det ene forben, så hunden står midt på papiret
4)Løft det tilsvarende parallelle ben. F.eks. står hunden på højre forben, løfter du venstre bagben. Vægten lægges på denne måde over på forbenet.
5)Tegn omkring poten på papiret
6)Lad hunden gå, og mål bredden på den tegnede pote på det bredeste sted. Dette mål skal svare til bredden på skoen. Der må gerne være 1-2 mm ekstra plads i skoen.
Længden på skoen bør max. være lidt under den øverste trædepude (der hvor tommel eller ulvekloen oftest sidder), og minimum et stykke over de nederste 5 trædepuder.

*Tilpasning af hundens sko*
Når du får hundeskoene hjem, skal de prøves indenfor. Hvis de ikke passer, skal de kunne returneres til forhandleren, og det kan du kun hvis hunden ikke har brugt dem udendørs, og de ikke bærer præg af slid eller brug.
Giv hunden skoene på, og lad den gå et par skridt med skoen. Det er godt hvis du kan beskæftige hunden med godbidder imens, da den ellers vil forsøge at få skoene af. Hunden går lidt sjovt i starten, men den glemmer skoene såsnart der sker noget sjovt, som f.eks. træning eller senere en gåtur.
Stram nu skoene efter. De er faldet på plads på foden, nu hunden har bevæget sig lidt, så nu skal de efterspændes. Stram ikke hårdere til end at blodet stadig kan cirkulere i benet.
Prøv nu at gå lidt rundt med hunden. Skoene må ikke dreje rundt. I så fald er de for store, og skal byttes, eller du skal have en sok i. Spørg din forhandler. Hunden må heller ikke kunne sparke skoene af når den går. Du vil hurtigt kunne se om skoen er for stor, idet det så virker som om hunden har 'klovnefusser' på. De flapper når hunden går, og det ser helt forkert ud.
En korrekt sko bliver siddende når hunden bevæger sig, uden at rutsje rundt. Den sidder over den bageste trædepude og under den øverste (tommel) trædepude oppe på benet, uden at berøre denne.
Sidder skoen korrekt er det bare ud og nyde gåturene. God fornøjelse !

Hundesko og strømper forhandles af "Dogcity.dk":http://www.dogcity.dk


Kilde: Dogcity.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner