Kendte kæledyr

Berømte katte, hunde og deres ejere.


`img:239824:300`

Vi møder ofte kæledyr i medierne. Det kan være at et kæledyr er blevet eksponeret i en tv serie, i en Disneyfilm, i virkelighedens helteroller og mange andre steder. Læs artiklen herunder og se om du kender figurerne eller om der skulle være nogle vi har glemt

En lang række katte og hunde, fiktive såvel som virkelige, har opnået verdenberømmelse.

*Blandt de fiktive katte og hunde kan nævnes:*
Garfield, den fede dovne hankat :-);

Tom, fra Tom & Jerry, walt disneys klassiker.

"Beaglen":http://www.gipote.dk/racehunde/27-Beagle Nuser, Søren Bruns hund fra verdens mest læste tegneserie, Radiserne, tegnet af Charles M. Schulz, som med tiden er blevet et af verdens mest kendte varemærker

"Collien":http://www.gipote.dk/racehunde/70-Collie-langhåret Lassie, oprindeligt fra en bog af Eric Knight, men hovedsageligt kendt fra talrige biograffilm og tv-serier.

"Grand Danois’en":http://www.gipote.dk/racehunde/106-Grand-danois Scooby Doo, fra verdens længste tegnefilms tv-serie (hvad angår antal afsnit) af samme navn.

"Blodhunden":http://www.gipote.dk/racehunde/39-Blodhund Pluto, Mickey Mouse’s hund, kendt fra Walt Disney’s Silly Symphonies, og talrige senere tegnefilm og tegneserier.

Tintins "foxterrier":http://www.gipote.dk/racehunde/99-Foxterrier-glathåret Terry

"Dalmatinerne":http://www.gipote.dk/racehunde/74-Dalmatiner "Freckles" og "Maisie"
De to hunde spillede Pongo og Perle i 101 Dalmatinere
Og de spillede Prik og Kulstift i 102 Dalmatinere

En anden berømthed er "Glathåret Foxterrier":http://www.gipote.dk/racehunde/99-Foxterrier-glathåret Kvik, fra Danmarks mest sete tv-serie, ”Matador”. En hund som mange fejlagtigt tror er en "Dansk Svensk gårdhund":http://www.gipote.dk/racehunde/76-Dansk-svensk-gårdhund.

Andre kunne være Eddie fra tv-serien Frasier, Lady og Vagabonden, "Blodhunden":http://www.gipote.dk/racehunde/39-Blodhund Mads fra Mads og Mikkel, Der er også "chihuahua":http://www.gipote.dk/racehunde/63-Chihuahua-langhåret hunden "Bruiser" fra filmene legally blond 1 og 2

"Jerry" fra filmen Hannibal og Jerry

*Af de virkelige hunde kan nævnes:*
"Beautiful Joe": Hunden der blev reddet fra sin ondskabsfulde ejer og bragt til en god familie. Der eksisterer nu et Beautiful Joe Heritage Society hvor du kan læse om Joe. http://www.beautifuljoe.org/

Så er der også Paris Hilton’s lille "Chihuahua":http://www.gipote.dk/racehunde/62-Chihuahua-korthåret Tinkerbell

Laika var en sovjetisk rum hund (c. 1954-November 3, 1957). Den blev det første dyr der gik I kredsløb om jorden.

Slædehunden Balto, som var blandt de hunde, som ledte en ekspedition med medicin frem til byen Nome i Alaska i 1925. Hundeslæderne løb mere end 1.000 kilometer på under en uge. Begivenheden mindes hvert år i verdens største hundeslædevæddeløb, Iditarod-løbet. Balto er senere blevet hovedperson i tre tegnefilm.

Danmarks mest berømte hund er uden tvivl "hønsehunden":http://www.gipote.dk/racehunde/123-Hønsehund-korthåret Balder, som tilhørte den populære tv-vært Poul Thomsen, som gennem sin optræden i tv-programmerne ”Dus med Dyrene” (1980-1985), samt i Danmarks Radios julekalender fra 1979, ”Jul i Gammelby”, opnåede at blive kendt og elsket over hele landet. Da Balder døde i 1984, udløste den en landesorg, og efter sigende spørges Poul Thomsen stadig om sin hund, selvom den har været død i mere end 20 år.


*Af kendte katte ejere kan nævnes:*
Freddie Mercury elskede sine katte som hed: Tom, Jerry, Oscar, Tiffany, Delilah, Goliath, Miko, Romeo og Lily.

Ernest Hemingway ejede hele 30 katte.

Sir Winston Churchills, orange kat hed Jock. Jock var fast inventar i Sir Winstons seng, og var ligeledes med ved alle møder. Katten blev sågar nævnt i hans testamente. Derudover var han ejere af flere andre katte.

John Lennon havde sågar en kat der hed Elvis.

Charles de Gaulles kat hed Gris-Gris (Gris er fransk for grå);

F. Scott Fitzgeralds kat opkaldte han efter Chopin.

Kardinal Richelieu var ligeledes en stor katteelsker, som ved sin død efterlod sig mange katte. Han havde sågar en kulsort kat, der hed Lucifer.

Marilyn Monroe havde selvfølgelig en hvid kat, der hed Mitsou.

T. S. Eliots elskede kat hed Noilly Prat, og han skrev endda en hel bog med digte om katte.

Jean Michel Jarres kat hedder Woody.

Kim Basinger krævede "forældremyndigheden" over sine katte, da hun skulle skilles.

Forfatteren H.P. Lovecraft var en stor katteelsker, og katte blev tit brugt som symboler i hans bøger.

H.G. Wells kat hed Mr. Peter Wells.

Vi er altid på udkig efter berømte kæledyr så skulle der være nogle vi har glemt er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@gipote.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner