Ny bog er en godbid for hundevenner

Bettina Hvidemose har skrevet en bog, der får os til at forstå hunden bedre, og guider os udenom de mest almindelige konflikter med de firbenede


_Af Helle Møller Riis_

`img:233920:300`

KLIK her og læs mere om bogen. Du kan også købe den her

Mangler du at finde den rigtige julegave til en hundeven eller hundeejer?
Så køb Bettina Hvidemoses nye bog "Hundeforståelse - i teori og praksis", der en god og brugbar guide til, hvordan man får et godt samliv med hunden.
På 120 sider kommer bogen rundt om de mest almindelige konflikter, der kan opstå mellem hund og menneske. Du kan læse om, hvordan man vælger den rigtige hvalp, hvorfor det er vigtigt at stimulere hunden, og om hvordan du forebygger angst og aggressivitet hos din firbendede ven.
Bogen er let læst, og er enkel at forstå, og det er helt bevidst:
- Jeg oplever tit en stor forvirring over alle de hundebøger, der er på markedet. Det er blevet en sand jungle for hundeejere at finde rundt i. Min mission har været at samle og give noget af det nyeste viden om hundens adfærd og indlæringspsykologi videre på en let forståelig måde, siger Bettina Hvidemose.

KLIK her og læs mere om bogen. Du kan også købe den her

*Stimuler din hund*
Og forfatteren ved, hvad hun taler om. Hun er uddannet dyreadfærdsterapeut og heste- og hundeinstruktør. Hun har siden 2002 arbejdet med træning af hunde, heste og pattedyr.
Bettina Hvidemose rådgiver i sit daglige arbejde i Center for Dyreterapi hundeejere, ligesom hun holder hunde og hvalpe-kurser, og uddanner dyreadfærdsterapeuter.
En af hendes vigtigste pointer er, at det er nødvendigt at kende teorien og indlæringspsykologien hos hunden, før man kaster sig ud i arbejdet i praksis:
- Det er vigtigt, at forstå hvordan hunden tænker og reagerer, inden man begynder at træne den. Et af de største problemer, som jeg oplever blandt hunde og mennesker er understimulering - at hunden simpelthen ikke bliver udfordret nok, og at vi som mennesker kommunikerer med den på en alt for menneskelig måde. Hunde har brug for, at vi kombinerer vores kommandoer med kropsprog, siger Bettina, der i sin bog illustrerer med billeder og ord, hvordan man eksempelvis får hunden til at dække, sitte og komme på plads.

*Opgør med myterne*
Bogens gør også op med nogle af de myter og misforståelser, der hersker om hunde:
En af af de mest sejlivede er, at man skal dominere hunden, og tage lederskab for at få et dygtigt og velopdragent eksemplar. Det er slet ikke tilfældet:
- Hunden ser sig ikke som en del af menneskeflokken, og prøver ikke at kravle op ad rangstigen i familien ved sin adfærd. Opfører hunden sig anderledes eller problematisk, er der ofte et eller andet i vejen, siger Bettina, der i bogen giver nogle gode og konkrete bud på, hvad et godt samliv mellem hund og menneske kan indeholde.
"Hundeforståelse - I teori og praksis" er udgivet på forlaget Books on Demand.

KLIK her og læs mere om bogen. Du kan også købe den her

*Fakta*

*Det handler "Hundeforståelse - I teori og praksis" blandt andet om:*

Hvalpetræning og hvalpevalg
Almindelige trænings-øvelser: sit, dæk, plads
Hundens adfærd
Indlæringsmetoder
Alene-hjemme-problemer
Angst og aggressivitet

Bogen er rigt illustreret med forklarende fotos og indeholder mange øvelser

*Om forfatteren: *
Bettina Hvidemose er uddannet dyreadfærdsterapeut og heste- og hundeinstruktør fra Etologisk Institut, og har løbende uddannet sig indenfor massage, kranio sakralterapi og akupunktur.
Hun har siden 2006 ejet og drevet Center for Dyreterapi i Hirtshals. Hun tilbyder individuel hjælp til dyreejere i form af rådgivning, træning, adfærdsterapi og massage, ligesom hun holder foredrag, kurser og uddanner dyreadfærdsterapeuter.
Hun har tidligere udgivet bogen "Indlæringspsykologi for hest og rytter"

KLIK her og læs mere om bogen. Du kan også købe den her

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner