Katastrofe i Bangkok

Hundrevis af hunde og katte kæmper for at overleve


`img:233428:300`

The Soi Dog Foundation/Thaihunde.dk, WFFT, TREAT, SCAD, EFT, og mange andre arbejder i disse uger 24 timer i døgnet for at redde så mange dyr som muligt fra oversvømmelserne i Bangkok.

Bangkok er hovedstaden i Thailand. Byen der ligger på østsiden af floden Chao Phraya har over 7 millioner indbyggere og er en af de hurtigst voksende byer i verden.
Byen uden provinser ligger på 1500 km2 land – mod Københavns bare 550.000 indbyggere og 88 km2 land. Det giver et indtryk af, hvor kæmpestort katestrofe området er, og hvor mange tusinde hjælpearbejdere der er brug for.

`img:233425:300`
_*"Hvad er der sket i min verden?"*_
Udseendet på denne hunds ansigt siger det hele. Han har aldrig oplevet noget lignende og kan ikke finde ud af hvad der er sket. Denne hund er nu reddet, men strandet på en bro dybt inde i en oversvømmelse zone med 100 andre hunde. Han bliver fodret hver dag af frivillige, der rejser flere timer for at nå ham.

*Evakuering af mennesker der må efterlade deres kæledyr*
En storstilet evakuering af mennesker finder i øjeblikket sted i de værst ramte områder i Bangkok-området. Mennesker, der bliver evakueret får typisk ikke lov til at tage deres kæledyr med og disse hunde og katte samt tusindvis af hjemløse hunde/katte der er efterladt, har brug for din hjælp nu.

Soi Dog arbejder med grupper i Bangkok-området for at redde disse dyr. Disse grupper arbejder døgnet rundt for at redde hunde og katte, før det er for sent. Tiden er ved at rinde ud, og de har brug for din hjælp.

The Soi Dog Foundation/Thaihunde.dk har lejet/lånt store lastbiler for opsamling af dyr og til videre transport ud til tørre områder hvor vi har bygget midlertidige internater.

De har fået lov at arbejde med udenlandske dyrlæger der opererer på stederne. (dyrlæge er et beskyttet job i Thailand og udenlandske dyrlæger må normalt ikke arbejde der). Der er mange tilskadekomne dyr. De redder især hunde og katte, men også duer, aber, kaniner osv.

Dette arbejde er et kæmpe logistisk arbejde, der er utrolig mange helte og frivillige der arbejder og sætter deres eget liv på spil for at redde dyrene. Dag og nat.

Med tusindvis af dyr, der stadig mangler at blive reddet er SDF’s behov for at rejse midler store, vi skal ud i bådene og transportere i lastbiler i mindst 12 uger fra 1 November 2011.

`img:233426:300`
_Denne hundemor redder hendes hvalp fra at drukne_

*Dyrlæger uden grænser hjælper.*
I løbet af oktober 2011 havde Bangkok en af de værste oversvømmelser i historien. Vandet fortsætter med at vælte ind i byen i mange uger endnu.
Tusindvis af hunde er ved at blive reddet af Soi Dog Foundation og andre organisationer.
Der er ansigter på tragedien. Hver eneste dag ser vi druknede dyr, hver eneste dag ser vi fortvivlede dyrs ansigter der tigger om hjælp.

Et eksempel på, hvordan folks donationer bliver brugt, er WFFT teltby internat, som nu er bygget og i stand til at huse mere end 600 hunde. Tallene af reddede dyr stiger dog støt og der er stadig desperat brug for flere penge.

`img:233427:300`

Hvis du vil læse mere om katestrofen, og se hvordan du kan hjælpe. Så er der mere information på
http://soidog.org/en/flood-relief/ eller www.thaihunde.dk

*Gipote.dk - November 2011*


0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner