Kemisk kastration af hanhund i op til 12 måneder

Virbac Danmark A/S lancerer et nyt Suprelorin implantat til kemisk kastration. Virkningen med det nye præparat holder i et helt år.


Det har været muligt kemisk at kastrere sin hanhund siden 2008. Nu er der kommet et nyt implantat, som gør det muligt at forlænge kemisk kastration fra 6 til 12 måneder.

Kastration kræver en grundig overvejelse. Nogle hunde ændrer adfærd, tager på i vægt eller får en kedeligere pels. Og når først hunden er kastreret, er der ingen vej tilbage. Så inden man beslutter at lade sin hanhund kastrere, kan det være en god idé at afprøve kemisk kastration med medicinpræparatet Suprelorin. Det gør det muligt at teste, hvordan hunden reagerer på kastrationen, og så er der stadig mulighed for på et senere tidspunkt at avle på sin hund.

Det veterinærmedicinske firma Virbac Danmark A/S står bag Suprelorin præparatet, og der kan vælges mellem et implantat, der holder kastrationen i enten 6 eller 12 måneder. Med et enkelt stik i nakken foretager dyrlægen kastrationen af hunden.

Medicinen frigiver en substans, som blokerer produktionen af kønshormonet testosteron i en periode, og som har samme effekt som en kirurgisk kastration. Selve injektionen er at sammenligne med en vaccination eller en chipmærkning og foretages uden bedøvelse. Implantatet nedbrydes langsomt og effekten forsvinder, hvorefter hunden opnår sit normale testosteronniveau igen.

Det tager flere uger, inden hunden ikke længere er befrugtningsdygtig efter en kemisk kastration. Når virkningen er ved at ophøre, kan man opretholde effekten af den kemiske kastration ved at fortsætte behandlingen. Bivirkningerne er få. Kastration med Suprelorin kan give hævelse på det sted, hvor implantatet er injiceret i op til 14 dage. Suprelorin er receptpligtig.

For mere information om produktet spørg din dyrlæge.

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner