Hunde lærer børn at læse

Fredericia Bibliotek har gang i et spændene børn/hund projekt, der skal lære børn at læse bedre.


I efteråret 2010 gik Fredericia Bibliotek i gang med et amerikansk inspireret projekt, der skal lære børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse.


*Projekt læs for en hund*
Bibliotekar Lone Pedersen og pædagogiske konsulent Elise Venndt satte sig sammen, og startede det op for at se om det at læse op for hunde kunne gøre at børnene blev gladere for at læse.
Det tog både tid og undersøgelser at finde vej til de helt rigtige hunde. Man ville jo ikke ud i at børnene mistede interresen for hundene, eller endnu værre, at hundene kunne finde på at knurre eller ligefrem bide.

De fandt de helt rigtige hunde hos Nordjyllands Dyreadfærdsklinik. De træner nemlig i forvejen terapihunde, og havde lige uddannet DK´s første læsehund.

*Læs op for en "Schæferhund":http://www.gipote.dk/racehunde/208-Schæferhund eller en "Corgie":http://www.gipote.dk/racehunde/235-Welsh-corgi-cardigan.*
Gruppen gik i gang over havde 3 sessioner. Man kunne møde 3 hunde i læsegruppen, en schæferhund og 2 Corgier.
Biblioteket lavede det sådan, at børnene kunne sidde uforstyrret i en hyggeligt krog, sammen med en hund, og en hundetræner, og læse op for hunden. Hvis barnet gik i stå, skred hundetræneren så ind og lavede små tricks med hunden, til glæde for hund og barn.

*Hvad blev resultatet så?*
Man lavede en evaluering af hvert enkelte barn, og analysen var entydigt. Børnene fik meget mere selvtillid, og havde en meget større glæde ved at læse for hunde, end for mennesker. Det kunne blandt andet hænge sammen med at hunden ikke stoppede barnet og irettesatte ved hver fejl.
Forældre til børnene var også rigtig glade for det, en af børnene var sågar begyndt at læse højt for kattene derhjemme, selvom de nogle gange gik fra ham.

*Succes*
Succesen har medført, at en ny undersøgelse vil blive sat i værk i foråret 2012 med støtte fra TrygFonden.
Undersøgelsen denne gang vil være mere systematisk.

Læs mere på "Læsehunde.dk":http://www.laesehunde.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner