Hvad kan din hund IKKE tåle at spise.

Læs med her, og bliv klogere på hvad du ikke må give din bedste ven.


`img:224587:300`
Næsten alle os med hund har til tider svært ved at modstå de store, bedende øjne - og derfor deler vi gerne af vores mad med hunden.

Dette skal vi dog passe på med! Der er overraskende mange ting som din hund, og alle andre hunde, ikke kan tåle. Her er en mindre liste over madvarer din hund ikke må få:

*1)* Chokolade. Mange ved godt at hunde ikke kan tåle chokolade, men hvad gør det af skade hvis ens hund faktisk har fået chokolade? I chokolade, selv i små mængder, findes theobromine. Dette kan få din hunds hjerte til at slå faretruende uregelmæssigt og hurtigt, hvilket i starten nok ikke ville vække den store mistanke - men det kan faktisk være dødsens farligt.

*2)* Løg. Dette kommer måske som en overraskelse for mange, det gjorde det i hvert fald for mig. Løg kan være årsag til iltmangel, vejrtrækningsproblemer, da løg kan ødelægge de røde blodlegemer.

*3)* Nødder. Har din hund spist nødder vil den indenfor 12 timer begynde at vise forskellige symptomer, for eksempel forhøjet puls, feber eller miste balanceevnen. Konsekvensen af nødder kan være alt fra opkast til lammelse. Bemærk, især valnødder er giftige for din hund.

*4)*Vindruer/Rosiner.
Har du før delt vindruer eller rosiner med din hund? I hvert fald må den ikke få det, da det kan forårsage alvorlige nyreproblemer.
Så næste gang du laver mad og deler lidt med din hund (hunde) - så tænk over hvilken virkning det egentlig kan have på det (de) kære dyr :-);

*5)* Øl
Alkoholiske drikkevarer forårsager de samme skader på dit kæledyrs lever og hjerne som på din egen. Men skaderne kan være dødelige, fordi dit kæledyr er meget mindre end dig. Selv ganske små mængder øl eller alkohol kan forårsage opkast og i værste fald lever- og hjerneskade.

*6)*Slik
Slik eller alt muligt andet, som indeholder sødestoffet Xylitol, som er et almindeligt sødestof, der bruges i mange slanke- og sukkerfrieprodukter, kan forårsage et pludseligt fald i dyrets blodsukker-niveau. Det kan betyde, at dyret mister sin koordinationsevne. Hvis tilstanden ikke bliver behandlet, risikerer du, at dyret dør. (læs mere i artiklen: Sukkererstatning er farlig for din hund);

*7)* Medicin
Gem medicin væk for dyr - lige som du gør det for dine børn. En af de hyppigst forekommende forgiftninger af dyr er, når de får medicin, som er beregnet til mennesker. Og det er ikke fordi dyrene selv kaster sig over medicinskabet. Faktisk opstår forgiftningerne typisk, fordi dyreejere selv giver deres kæledyr en smertestillende tablet for at hjælpe dyret, hvis de kan se, at kaninen, hunden eller katten har smerter. Men det er en meget dårlig idé. Acetaminophen og ibuprofen, som er det aktive stof i mange smertestillende præparater, er ekstremt giftigt for dyr.

*8)* Avocado
Avocado indeholder det giftige stof persin, som kan skade hjerte, lunger og væv i dyr. Avocadoen er meget giftig for hunde, katte og de fleste andre dyr.

Gipote.dk - September 2011
_Skrevet af Ann-Helen Knutsson_

Hvad har vi glemt på listen? Skriv din kommentar herunder.

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner