Hundeadfærd - forstå din hund

Når hvalpens adfærd ændres, er det pludselig ikke så sjovt mere..


`img:224504:300`

Når du anskaffer en hund, så er det oftes en glad begivenhed. Hvalpen kommer hjem og er glad og springer rundt. Men der går ikke mange uger, før de fleste står og ser på hunden med et stor spørgsmålstegn. "Hvad er det for et uhyre vi har fået hjem, og hvor er den lille søde hvalp vi hentede" spørger man sig selv.


For den lille ny, er begyndt at bide i sofaen, og nu knurre den også af børnene og trækker i snoren når man går tur.
"_Hunden knurrer og snerrer - læs adfærdsbehandlerens råd her_":http://www.gipote.dk/hunde-brevkasse/1-Sp-rg-adfaerdsbehandleren/spoergsmaal/476-Hunden-knurrer-og-snerrer

Hvad er det som sker? Både med hundens adfærd, og med din som ejer? Nu forstår i ikke hinanden, og du føler dig måske magtesløs. Men der er hjælp at hente. De fleste hunde reagere på omgivelserne med instinkt. Det kan med træning og tålmodighed ændres til det bedre. Hvalpen er taget fra sin mor, og kan ikke lære god opførelse der, så nu er du "mor" og skal vise hvalpen hvad der er forkert og rigtig.
"_Se buket af uundværlige hunde-bøger her_":http://www.gipote.dk/hunde-artikler/366-Guide-til-hundeboeger


De fleste unoder hvalpe laver, ligger de fra sig når de bliver ældre. Mange af de ting de gør (bider i ting osv) er leg for dem. Men nogle ting er mere alvorlige, og det skal der gøres noget ved. Regel nummer 1 er hjælp! Få hjælp med det samme du kan se at du ikke selv kan håndterer det. Spørg din dyrlæge, eller andre i din omgangskreds som har hunde. Hvis du stadig ikke kan løse dit problem, så skal du søge hjælp ved adfærdsbehandlere.

Måske ligger svaret på dine problemer allerede i forums rundt om på nettet. Se eksempelvis adfærdsbrevkasser som er gratis at bruge, og hvis dit problem ikke er der, så spørg eksperterne.
"Se brevkasse for adfærd med hunde":http://www.gipote.dk/hunde-brevkasse/1-Sp-rg-adfaerdsbehandleren


*5 gode adfærds-råd når du får hvalp.*

1) *Vis din hund* hvad den må og ikke må. Springer den eksempelvis op i sofaen, og du ikke vil have det. Så flyt den nænsomt ned på gulvet med en enkelt kommando. Det kan være "Nej". Du skal måske gøre det 200 gange, men lige pludselig falder 10øren, og du vil ikke have det problem mere. Tålmodighed er svaret.

2) *Aktiver din hund*. Jo mere motion og leg din hund får, jo mindre energi har den til at lave ulykker :);

3) *Læs din hund.* Hvis din hund prøver at fortælle dig noget, og du ikke reagere på det, så kan du være sikker på at den vil forsøge at fange din opmærksomhed ved at vælte en plante eller andet. Hvis du ikke ved hvad den vil, så må du prøve forskellige ting. Måske skal den ud og tisse, måske er den tørstig og skålen er tom. Tjek de forskellige ting.

4) *Træning af din hund*. Tag den med til hvalpe-træning. Hvalpen får det ud af det, at den bliver socialiseret med andre hunde (og mennesker) og den lære de mest banale kommandoer. Du bliver også klogere på din hund når du ser den med andre.

5) *Hund og dyrlæge*. Du skal sørge for altid at have din dyrelæge med på sidelinjen. En hund kan ændre adfærd hvis den har ondt et sted. Det er ikke altid at hunden kan vise dig hvor den har ondt. Hvis den halter er det jo rimeligt tydeligt. Men har den ondt i en tand eller noget andet, kan det påvirke dens adfærd. Det kan vise sig i at den knurre eller trækker sig.

Der er naturligvis mange andre gode råd, men du kan allerede gør noget _inden_ du får hund.
En hund er ikke en hund, der er stor forskel på om du får en "Schæferhund":http://www.gipote.dk/racehunde/208-Schæferhund eller en "Chihuahua":http://www.gipote.dk/racehunde/63-Chihuahua-langhåret
Sæt dig godt ind i de forskellige racer og hvad de kræver, inden du køber en hund.
"Læs om alle hunderacer her, også dem du ikke viste fandtes":http://www.gipote.dk/racehunde.

Der findes ikke noget så dejligt som en hund, men vel at mærke en hund i balance, og som har en god adfærd. Når den har det, så kan man få rigtig mange lykkelige år med sin bedste ven.

`img:224505:300`

Skriv en kommentar herunder
Copyright Gipote.dk - 2011.

"`img:224669:600`":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner