Skælder du din hund ud for at være bange/usikker?

Om hundens signaler. Læs med her


"Naarj, det kunne jeg da ALDRIG finde på" ville de fleste hundeejere heldigvis svare.
`img:211891:100`
Men ofte gør de det faktisk, dog helt uden at vide det.
Jeg sad den anden dag i en bilkø og ventede på en færge, og to biler foran mig står en ung kvinde, med en glad ung westie han på omkring 10.mdr.

I bilen foran mig er en familie med mor, far, en lille dreng i et årsalderen, og formentlig en mormor el. farmor der går rundt med drengen, han kan kun gå med støtte fra kvinden, og da han ser hunden, vil han som de fleste andre børn gerne over at klappe "den levende bamse".

Hunden har set drengen og er tydeligvis ikke vant til børn. Drengen og kvinden går direkte hen imod hunden, som ikke er helt tryg ved situationen og stiller sig derfor først med ryggen til dem, de stopper ikke, og går nu storsmilende hen mod hunden, som så prøver at stille sig bag sin ejers ben, det virker som eneste sted, hvor der er en smule tryghed lige nu, men ejeren flytter sig og ud fra hendes kropssprog, siger hun noget i retning af, "hold da op, du skal da lige hilse på den lille søde dreng" som jo i hundens øjne, hverken er lille eller sød.
Men truende og stirrende og så viser de begge tænder, nej tak, lad mig komme væk, men desværre har han snor på.
Jeg sidder nu helt anspændt og taler højt med mig selv inde i bilen,
"nej nej nej. Han er utryg, ånej støt ham nu. Nej nej nej, så forstå dog hva' din hund prøver at fortælle dig. Gå nu væk med den unge.... Gå nuuuuu,"
...og så sker det, efter at hunden forgæves har sendt en masse dæmpene signaler OG søgt tryghed hos sin ejer, gør den (SELFØLGELIG) udfald mod kvinden og barnet, som nu er kommet helt hen for at klappe hunden, som egentlig fra første sekund har prøvet at fortælle både dem og ejer at de ikke skulle komme derhen, endnu, altså før den var tryg ved situationen.
Og nu får hunden skæld ud af sin ejer, som skulle ha' sørget for at det slet ikke var sket.

Tænk engang et tillidsbrud hunden nu har oplevet, og sker det nok gange, og hunden mærker at der ingen hjælp er at hente hos sin ejer, ja, så må man jo "ordne problemerne" selv.
Og pludselig står du med en hund der er utryg/usikker i alle nye situationer. Det kan godt gå hen at blive lange 14 år, med en hund der konstant, oplever at den ikke bliver forstået og ikke mindst respekteret.
Så sæt dig godt ind i hundens signaler/kropssprog, og undgå at den kommer ud i lign. situationer.

Dette er ikke en løftet pegefinger, og dog... Se det som et lille gog i nødden af en sød, blød hundepote, givet af Hundenørden Majken!

(Det kunne jo nævnes at bogen "På talefod med hunden" ( De dæmpende signaler) af Turid Rugaas, er nok en af de bedste om enmet, kropssprog & signaler. Kan den ikke købes her på siden?);

_Skrevet af Majken Chirstoffersen_

"Husk hundetegn - klik her":http://www.proftag.com/hundetegn "`img:212126:200`":http://www.proftag.com/hundetegn

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner