Har hunde virkelig brug for tøj?

10. januar 2011 SPØRG VIDENSKABEN: Er det nødvendigt at pakke sin hund ind i trøje, hue og sko, når det er koldt udenfor? Spørg Videnskaben finder svaret – og afdækker, om hunde kan blive flove over outfittet.


Af: Thomas Hoffmann


 Det virker jo lidt fjollet: 


Hunde har overlevet i naturen i tusindvis af år. Så trækker vi mennesker dem ind i vores liv, og pludselig mener vi, at hunde har brug for tøj for at klare sig gennem vinteren.


Kan det virkelig passe, at hunde er blevet afhængige af små sweatre og mini-vinterstøvler, eller er det en dille, der i stedet tilfredsstiller forfængelige ejere, spørger vor læser Mathias Christensen.


Hundetøj er ligesom alle andre emner vigtigt at belyse med fakta. Derfor har Spørg Videnskaben trukket adfærdsbiolog og hundeekspert Jørgen Damkjer Lund til side for at få nogle svar.


Jørgen Damkjer Lund, har hunde virkelig brug for tøj, eller får de bare tøj på, fordi ejeren er lidt skør?


»Det kommer an på, hvilke hunde vi taler om. De helt små racer som Chihuahua har reelt problemer her i kulden. De kan simpelthen ikke holde varmen.«


»Du skal tænke på, at de små racer har en større overflade i forhold til deres kropsvægt. Det betyder, at de skal producere meget mere energi og have et højere stofskifte for at holde varmen.«


Kan de så ikke bare spise noget mere?


»Min erfaringer er, at de helt små hunderacer fryser, så snart det bliver koldt, også selvom de spiser godt nok.«Se video her - hvordan laver man en strømpe om til en hundejakke.


 


 "`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

Husk at registrere din hund. "Klik her":http://www.hunderegister.dk/

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner