Hunde skal trænes i små doser

Hvis du har dårlig tid til at træne din hund, skal du sørge for at sprede træningen i små doser over mange uger; så lærer hunden mest. Dansk speciale har udløst artikel til et internationalt tidsskrift.

Hunde skal trænes i små doser


 


Hvis du har dårlig tid til at træne din hund, skal du sørge for at sprede træningen i små doser over mange uger; så lærer hunden mest.


 


Det kan være fristende at rive en lørdag ud af kalenderen for at få overstået træningen af familiens nye hund på så kort tid som muligt.


Metoden er ganske vist også praktisk, men den er dårlig for hunden. Hunde lærer klart mest, hvis de bliver trænet i korte sessioner med en uges mellemrum, end hvis de træner intensivt hver dag.


 


Sådan lyder konklusionen på det det hidtil største forsøg med effekten af hundetræning, lavet af biolog Helle Demant fra Institut for Produktionsdyr og Heste på Københavns Universitet. Helle Demant har afsluttet sit speciale til topkarakteren 12 og har netop indsendt resultaterne af sine studier til tidsskriftet Applied Animal Behaviour Science.


 


Det skriver Videnskab.dk.


 


»Hunde, der kun blev trænet en gang om ugen i kort tid ad gangen, lærte markant mere end alle andre. Det betyder, at hvis man har et begrænset antal træningssessioner til rådighed, får man mest ud af at sprede dem over et længere forløb og ikke lægge det hele en lørdag formiddag,« siger Helle Demant til Videnskab.dk.


 


»Det har selvfølgelig betydning for folk, som har et begrænset antal timer til rådighed i hverdagen, men det viser også, hvordan man får mest ud af sine penge, for træningssessioner kan være dyre, især hvis man træner f.eks. en førerhund eller en politihund,« tilføjer hun.


 


Helle Demant understreger, at forsøget kun viser effekten ved samme mængde træning fordelt over forskellige perioder. Hvis man generelt træner mange timer med sin hund, lærer den selvsagt mere, end en anden hund som kun får lidt træning.


 


»Selvfølgelig lærer hundene mere, hvis de får mere træning, så man må selv vurdere, hvor lang tid man vil bruge. Men det her viser, at hvis man træner lidt med hunden derhjemme, bør man nok træne i kort tid ad gangen, for den orker ikke 20 kommandoer i træk. Så hellere fordele det ud over nogle dage,« siger Helle Demant til Videnskab.dk.


 


Studiet antyder, at hundens alder og personlighed spiller ind på resultatet: ældre hunde ser ud til at have sværere ved at lære, mens udfarende og menneskeglade hunde ser ud til at have lettere ved det.


 


Hele artiklen på Videnskab.dk: http://videnskab.dk/content/dk/miljo_natur/hunde_skal_tranes_i_sma_doser
 
 


 "`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

Husk at registrere din hund. "Klik her":http://www.hunderegister.dk/

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner