Den barske virkelighed.

Thailand er et rent paradis - bare ikke hvis du er en hund eller kat.


Phuket ligger i det sydlige Thailand og er meget populært blandt turister som hvert år strømmer til fra hele verden bla. på grund af de hvide sandstrande, kokospalmer, bølgebrus, god mad og smilende ansigter.

Jo, Thailand er et rent paradis - bare ikke hvis du er en hund eller kat.

Soi Dog Foundation (SDF) er en ikke-profiterende velgørenhedsorganisation som siden 2003 er blevet drevet af ægteparret John og Gill Dalley. Formålet er at reducere antallet af uønskede katte og hunde via sterilisering samt forbedre livsbetingelserne for de eksisterende omstrejfende hunde og katte på Phuket ved bla vaccinationer og behandling af syge dyr.

Derudover kører der et stort uddannelsesprogram for lokalbefolkningen – især for skolebørn - der lærer om vigtigheden af at lade deres dyr sterilisere og at man ikke bare smider et dyr ud, eller ”dumper” det på en parkeringsplads når man er træt af det.

Gee-gee som ses nedenunder blev fundet i en skraldespand. Buddy som også ses nedenunder blev fundet i et trådbur svømmende rundt i sin egen urin. Ejeren var pinligt berørt over hundens tilstand men havde ikke råd til at tage den til dyrlæge. Disse to tilfælde er blot to ud af de mange typiske skæbner som SDF ser hver eneste uge. Begge hunde er nu behandlet og raske.FØR

                                                                                          


 

EFTER

 


 

FØR


 

EFTER

 


 


 


I Thailand findes ingen lovgivning der sikre dyrs rettigheder hvilket betyder at man kan behandle sine dyr som man vil uden risiko for at blive retsforfulgt. 
Katte tapet samen med gaffa tape, hunde der er blevet sat ild til, tævet, overhældt med kogende vand, er blot nogle af de mange sager som SDF tager sig af. 
I 100-vis af hjemløse hunde strejfer rundt på øen ofte i en forfærdelig forfatning og ofte er dyrene sultedøden nær og har pga klimaet ofte mider, maddiker, sandfluer, svamp mm.
At turister bliver dybt berørt ved at se udsultede katte og hunde uden pels på gader og strande fremgår tydeligt af de mange emails der kommer til SDF. Skæbnerne for dyrene er mangfoldige, nogle er som Buddy og Gee-Gee tidligere kæledyr som er blevet kasseret og andre født på gaden. Men på trods af de barske levevilkår og mishandling har de fleste hunde stadig tillid til at mennesker vil dem noget godt.
I Thailand går hunde ikke i snor som i Danmark, men løber frit omkring og har ofte et tilhørssted omkring et hotel eller en forretning. Men desværre fjerner hoteller og forretninger ofte velfungerende, steriliserede hunde der bor og holder til ved hoteller, strande og veje og dumper dem på regeringens forfærdelige dumpingsteder i den tro at de har løst problemet, men desværre er problemet blot vokset. Hunde er territoriale og vil beskytte deres område mod andre hunde. Feks fjernede et specifikt hotel 2 fredelige hunde der havde holdt til der i meget lang tid, blot for at finde ud af at der i løbet af 3 måneder holdt 10 nye hunde til. At fjerne hunde fra deres tilholdssteder vil aldrig blive en løsning med mindre hunden er aggressive overfor mennesker, hvilket er yderst sjældent hvis de da ikke er trænet til det af deres ejere!

Der er stadig problemer på Phuket men ingenting i forhold til hvordan der ville have set ud hvis der intet var blevet gjort. Sterilisering, vaccination og dyrlægebehandling af næsten 25.000 dyr har betydet at antallet af dyr er formindsket betydeligt de sidste 6 år og den generelle sundhedstilstand i bestanden er højnet. Desværre kommer der hver måned i dusinvis af uvaccinerede og uindregistrerede hvalpe til øen fra fastlandet med fly eller bil for at blive solgt på markeder, tempelfester og hos dyrehandlere og de mange hvalpe vil med stor sandsynlighed i løbet af ganske kort tid producere endnu flere uønskede hvalpe. Uønskede og usolgte hvalpe dumpes ved templer eller - værre endnu – i vejsiden og man kan undre sig over at der ikke gøres mere fra myndighederne da det er et sted man sagtnes kunne(og burde) skride ind.

I de ca. 50 templer der er på øen har de fleste gennemsnitligt 30 hunde ”boende” og det skønnes at SDF passer og fodrer ca. 600 hunde i templerne udover de mere end 200 hunde og katte der i øjeblikket bor på shelteret som af forskellige årsager ikke kan sendes tilbage til stranden eller deres ejer.
Som alle velgørenhedsforeninger kan SDF kun gøre så meget som pengene rækker til. Der er i øjeblikket i SDF 12 fuldtidsansatte, og udgifter til løn, medicin og foder løber op i 500.000 Thai Bath hver måned svarende til ca. 80.000 kr.
SDF har stort set kun modtaget penge fra folk udenfor Thailand da der ikke er økonomisk støtte fra hverken lokalråd eller regering. Der er ligeledes ingen lovmæssig opbakning da der som tidligere nævnt ikke findes dyreværnslove i Thailand så de daglige udfordringer er store.
Skal du til Phuket i Thailand og er glad for dyr, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Soi Dog Foundation. Man er altid velkommen enten blot til et besøg eller som voluntør.
Vil du vide mere og ønsker du at støtte SDF´s arbejde og evt. blive voluntør kan du se meget mere på www.thaihunde.dkArtiklen er skrevet af Lene Pia Hansen
  
"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner