Bodegueros - En Spansk hund

Racens fulde navn er Ratonero Bodeguero Andaluz. Således er racens navn på dansk: Andalusisk vinkælder rottehund. I daglig tale kalder vi den lille, smarte hund, bodeguero. Racen er oprindeligt en lille terrier, hvis opgave det var at fange rotter og


 På en killing station har vi oplevet, hvorledes en bodeguero blev holdt i foderrummet, for at holde gnavere væk.


Bodegueroen minder om andre terriere, som vi kender, men den opleves generelt som værende langt roligere og mere afbalanceret end eksempelvis en Jack Russel terrier. Bodegueroen stortrives i en hundeflok. Den har et udpræget socialt og harmonisøgende sind.


Bodegueroen er en intelligent og vagtsom hund. Den er energisk udenfor og tilbagelænet indendøre. Racen har ry for sit gode forhold til børn, men som altid afhænger det gode forhold hund og barn imellem meget af børnene og disses evne til at omgås dyr på den gode og hensigtsmæssige måde. Overfor mennesker er den åben og nysgerrig og overfor sin familie er den en særdeles loyal hund.

Bodegueroen er en højbenet, elegant og hurtig lille hund. Generelt har racen en størrelse fra cirka 35 til 43 cm i skulderhøjde. Vægten varierer fra cirka 7 – 9 kilo, men vi ser dog ganske ofte bodegueroer, som er noget større og vejer op til godt 15 kilo. Pelsen er kort og som oftest uden underuld. Farven på kroppen er hvid, evt. med enkelte pletter. Hoved og ører er sorte og/eller røde. Hunden kan være enten to- eller trefarvet - sjældent helt hvid. I Spanien er det tilladt at halekupere bodegueroen - det er det ikke i Danmark.

På internaterne er bodegueroerne talrige. Hundene er skønne at se på, de er som ovennævnt vidunderlige, loyale, små atleter, for hvem vi håber, at langt flere mennesker vil finde interesse efterhånden som det bliver almen viden, at denne race er mild og kærlig, samarbejdsvillig, sporty og med en handy størrelse.

Se annoncer for Bodeguros til formidling her - www.gipote.dk/racehunde/Bodegueros

(Artiklen er skrevet af Charlotte  Munck)
"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner