Velkommen tilbage, Anja

Marts 2009 ..de store brune schæferøjne stråler af livsglæde, overskud og masser af energi til livets udfordringer, samtidig fortæller disse øjne, at der er en historie at fortælle


Denne historie vil jeg og Anja gerne dele med Jer, for at fortælle at vi som hundeejer kan gøre en forskel overfor vores dyr, så de kan få det liv de fortjener. Vores hunde fortæller os så meget, hvis bare vi giver dem lov…

 

Anja´s  feminine hoved med de grå hårstænk fortæller om en aldrende dame som er meget opmærksom, hun springer af glæde med spændstig krop og logrende hale, den skarpe forårssol fremhæver hendes åleblanke pels, og hendes kropsholdning og fjedrende flydende bevægelser over jorden er som en unghund…hun stråler som aldrig før, nysgerrig og fræk, går hun endnu et forår i møde…

 

 

 

Allergi / dårligt immunsystem ramte også Anja…

 

Da schæferhunden Anja var ca. 2 år gammel begyndte hun at klø sig mere end normalt, blev rød mange steder på kroppen, og energi og humør var ikke helt på toppen.

Alt blev prøvet, forskelligt foder og medicin, og intet lykkedes for os, at kunne gøre det godt for Anja.

For næsten et år siden i april måned 2008 talte vi om, at lade hende få fred, da var hun 8 år gammel. Hun gik også meget dårligt idet hendes den ene hofte har dysplasi, så kraftigt smertedæmpende medicin fik hun også…. Hendes blik var fjernt og tomt, hun lugtede fælt og pelsen var frygtelig tynd og mat, hun pustede meget og ørerne lå altid ned, tynd og ussel så hun ud…

At søge spor har altid været Anja´s store lidenskab, selv dette havde hun svært ved at koncentrere sig om, så hendes liv på dette tidspunkt var elendigt, MEN skæbnen var gudskelov en anden….

 

Anja fandt selv sin redningsmand….

 

En forårsdag i april måned sidste år blev redningen for Anja.

 

Jeg var på tur og kiggede ind på et hundestævne, Anja var lige hurtigt ude og så hurtigt tilbage i bilen igen, hun orkede ingenting. Hendes pels var glansløs og meget tynd, hendes krop var mager og benet fyldt med røde udslæt, fødderne var gnavet helt i stykker, ørerne lå ned og ked og trist så hun ud. Jeg lod hende ligge i bilen med åben sidedør, for hun gik jo ingen steder, …troede jeg !

Da jeg kom tilbage til bilen var Anja væk, først troede jeg at nogen havde taget hende for hun orkede jo ingenting, men da jeg kiggede mig omkring fik jeg øje på hende, og det første jeg lagde mærke til var at hendes ører var rejste, det havde de ikke været i meget lang tid…

Hun sad ved en af stævnets stande, min første tanke var om hun havde spist noget med mel og korn i, for hun var ( og jeg skriver var, det forklarer jeg senere i artiklen ) jo allergisk overfor ekskrementer fra husstøvmider. Hun havde tømt næsten en hel bøtte med noget der hedder ViVet,

jeg var meget skeptisk, men konsulenten for firmaet sagde til mig, at disse plantegodbidder ville give Anja en masse næringsstoffer, men min skepsis var stadig meget stor !

Jeg ville gå og kaldte på Anja, men hun ville meget gerne spise noget mere, det bekymrede mig en del ! Min hund fortalte mig jo åbenlyst, at hun havde behov for disse ViVet, konsulenten sagde jeg skulle lytte til min hund, det vidste jeg jo godt, at man aldrig må overhøre hundens signaler, heller ikke de meget små signaler der kan være svære at opdage og jeg kunne se på min hund, at hun nærmest slugte disse ViVet…

 

Inden jeg fik set mig om, så havde jeg været på standen hos VetCur Biotec som firmaet hedder i et par timer og snakket om foder, ernæring og planter, og Anja lå ligeså flot der med rejste ører, bare det gjorde mig super glad, en glæde og udstråling jeg ikke havde set hos min hund i lange tider !

 

Hvorfor havde Anja fundet disse ViVet ???

 

ViVet simulerer hundens levevis i naturen, og ViVet indeholder alle de meget vigtige næringsstoffer fra planter og urter som hunden har brug for. ViVet er med til at holde organerne sunde og raske, og sikrer stærke muskler, sund pels og giver næring til alle kroppens vigtigeorganer og systemer . ViVet kan bruges som træningsgodbid, og som fodertilskud i øvrigt. ViVet er selvfølgelig uden mel og tilsætningsstoffer, og indeholder næsten kun økologiske råvarer. Jeg har døbt ViVet til Verdens sundeste godbid, fordi den opbygger din hund. 

Vores tamhunde har jo ikke fri adgang til naturens skattekammer, hvor alle disse gode næringsstoffer forefindes.

 

Der var ingen tvivl om, at Anja manglede en masse næringsstoffer i sin krop, da hun guffede alle disse ViVet i sig og endnu mere interessant er, hun fandt dem selv ! Mange hunde spiser hesteafføring og hareekskrementer osv, og vi syntes det er ulækkert, MEN det er faktisk fordi, at vores hunde mangler en masse vigtige næringsstoffer som forefindes i dette. Disse vigtige plantenæringsstoffer er tilgængelige i ViVet.

 

Den meget kompetente konsulent havde givet mig nyt håb for Anja´s fremtid, det var næsten for godt til at være sandt J

 

 

Vendepunktet i Anja´s liv

 

Udover disse ViVet planteguffer valgte jeg at fodre Anja med VetCurs fuldfoder og nogle hjælpetabletter der hedder DiVet til at hjælpe hendes krop med at rydde op, samt ReVet til hendes dårlige hofte. Derudover fik hun kogt kød, da overfladen på kødet derved er brudt, så hun bedre kunne fordøje og optage. Jeg havde ellers bare fodret hende med råt kød, men når man giver en syg hund råt kød så skal kroppen virkelig arbejde, fordi det koster 50 % energi at fordøje råt kød.

Økologisk fløde og smør, samt masser af æg var også tilgængeligt for hende, for hendes signaler fortalte mig, at hun gerne ville have det.

 

 

 

Hvorfor GourMix ?

 

Dette GourMix hundefoder er fremstillet af de bedste råvarer uden mel og tilsætningsstoffer, og tåles rigtig godt, også af allergihunde. Os med allergihunde har jo prøvet næsten alt foder på markedet !

GourMix er simpelthen genialt hundefoder og alligevel såre simpelt, fordi VetCur går ikke på kompromis med kvaliteten, og har derudover taget skridtet videre og tilført foderet en unik blanding af planter og urter fra naturens eget skattekammer. Disse planter ville vores hunde selv opsøge i naturen, hvis de fik lov til at leve i det fri på store arealer. Der er altid en mening med det vores hunde går og gnasker i sig, selv om vi mennesker har svært ved at forstå det.

Foderet råvarer er topkvalitet med meget høj optagelighed, og samspillet af ingredienser er korrekt.

Den enestående opbygning og sammensætning i dette foder er skræddersyet til, at efterligne hundens naturlige levevis og biologiske behov.

GourMix er sammensat af 2 separate blandinger i én pakke.

Opdelingen i et morgen- og aftensmåltid sikrer, at hundens naturlige spiseadfærd og fysiologiske behov efterlignes. Dette giver en afbalanceret ernæring og hundens sociale liv sammen med os mennesker opfyldes i dette foder. Hundens morgenmad er vigtig ligesom for os mennesker. Morgenmåltidet skal lægge grobund for dagens aktiviteter, og for mange hundes vedkommende er det afslapning, og at være alene hjemme, mens den ”øvrige flok” er på arbejde. Derfor er det også naturligt, at proteindelen er lagt i morgenmåltidet, så hunden kan opbygge sin krop og celler i løbet af dagen og få ro på, til at være alene hjemme.

I aftensmåltidet er størstedelen kulhydrater, så aktiviteter sammen med os kan opfyldes. Samtidig er der i morgen- og aftensmad unikke urteblandinger af tørrede planter, bær, bark, frugter, blomster, rødder, nødder og spirer, skræddersyet til hvert måltid. Derved får hunden en naturlig afbalanceret ernæring, til gavn for helbred og livskvalitet. Størstedelen af GourMix er selvfølgelig økologisk J til gavn for hunden og almen dyrevelfærd.

 

Hvorfor DiVet ?

 

DiVet tabletterne skulle Anja have for at hjælpe hendes indre organer på plads igen, så hun kunne begynde at bygge sit immunforsvar. Størstedelen af immunforsvaret sidder i mave/tarmfunktionen og der hjælper DiVet med alle de aktive plantestoffer kroppen på plads igen, så Anja kan optage og udnytte sin mad.

 

Jeg havde en del samtaler med VetCur undervejs i Anja´s forløb for hun havde op og nedture undervejs i forløbet. Hun skulle jo i gang med at udskifte alle celler i sin krop, og det tager ca. et års tid. Der kom også kraftige udbrud i hendes poter og rødme og kløe, men i disse perioder hjalp jeg hende med urtespray der hedder 2Cure eller kaffe, som jeg sprayede på hendes hud og pels. Disse ”down-perioder” er helt normale, når hunden skal rense alle de affaldsstoffer ud af sin krop. Med tiden blev der længere imellem disse udbrud, for Anja var i fuld gang med at opbygge sit immunforsvar. Hendes afføring gjorde mig også nogle gange meget forskrækket, da der jo foregik mange processer i hendes krop, og ud skulle det jo !

 

Hvorfor ReVet ?

 

 

Hver dag får Anja ReVet som giver næring til hendes dårlige hofte, og såkan man ikke se eller mærke på hende, at hun har dysplasi. Hendes bevægelser er elegante og smidige, hun leger med velbehag og er med på ture ved strand og skov. ReVet holder hendes krop ved lige, og genopbygger hvis nødvendigt. ReVet er en ud af fire særlige tilskuds foder som VetCur har fremstillet på basis af urter og planter. VetCurs produkter er udviklet på grundlag af forskning og studier af vilde hunde og ulve i naturen. Hvorfor graver de kvikgræs op af jorden ? I kvikgræser der plantestoffer der hjælper kroppen til at restituere sig hurtigt igen, og derved kan de vilde hunde komme hurtigt på jagt, og har derfor større chancer for at overleve

 

 

Anja´s liv idag

 

Et år er gået siden Anja fandt sin redningsmand, og tusind tak for, at jeg har fået Anja tilbage J Jeg er ikke i tvivl om, at Anja har mange gode år endnu, hun har så meget hun skal indhente.

Hun er med mig overalt, nye oplevelser skal snuses, masser af skov og strand, agility, spor, hun elsker at blive brugt og få opmærksomhed. Hun er blevet meget mere social, hun har masser af energi og overskud, hun har et hårfint hundesprog og hun elsker at være sammen med andre hunde. Hun udfordrer mig, og viser hele tiden noget, for det er ikke tilfældigt at vores hunde agerer som de gør, der er en mening med den adfærd de udfører med deres krop, mimik og lyde – Lyt og se på dem – de fortæller os så meget !

 

Når døren til køleskabet åbnes kommer hun hurtigt springende og håber på, at jeg tager fat i bakken med de frisklagte æg, for så kunne hun godt tænke sig at smage et par stykker, hun spiser skal og det hele J

 

Hun fortæller, hvad hun gerne vil spise, fuldfoder og ViVet guffer er tilgængeligt for hende hver dag, kød, gulerødder, rå æg med skal ( det skal være økologisk ) ellers vil hun ikke have det, hun slår selv med poten på æggebakken når hun vil have æg. At slikke tallerkner fra aftensmaden, tigge noget afskåret fra mørbraden, piskefløde, æggekagerester, kødben, leverpostej fra frokosten, gulerødder, æbler, bær, nødder, rosiner, ja alt med kraft og næring bliver sat til livs. Når jeg beskærer æbletræer gnasker hun veltilfreds barken i sig…og rønnebær.

 

Det som jeg har lært om god og nærende kost til vores hunde er, at jo mere alsidigt foder jo flere forskellige næringsstoffer bliver tilgængelige og dermed får kroppen alle de byggesten den skal bruge for at holde sig sund og stærk.

 

Kombinationsfodring  kan man vel kalde det !

 

Forleden aften konsumerede hun resten af pandekagerne, som hun fik stjålet – og jeg ser det som et sundhedstegn, at hun kan finde på at stjæle igen, det fortæller mig at hun LEVER . Og Anja havde fået konstateret allergi for husstøvmideekskrementer og alle ved hvor meget mel pandekager indeholder – Hun tåler alt i dag ! Naboens fritgående høns har hende og jeg lavet en aftale om, at hun lade være i fred, for ellers kan hun ikke få deres dejlige æg, så den aftale overholder hun J

 

I dag har Anja et immunforsvar som gør, at hun kan leve et normalt aktivt hundeliv med masser af dejlige oplevelser og god og afvekslende mad.

Jeg håber, at Anja´s historie kan hjælpe andre fortvivlede hundeejere til at kunne tilbyde deres hund en sund og nærende kost, jeg har i hvert fald fået afkræftet mange myter om foder til vores hunde.

 

Tak til VetCur, som fremstiller foder med hjertet og deres enorme viden om næringsstoffer J

 

Tak for Jeres interesse og kram til Jeres hund J

 

 

 

Artiklen er skrevet af ejeren til Anja : Birgitte S. Christensen 
"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner