Kamphunde pumpes med anabolske steroider

Danske kamphunde bliver fodret med anabolske steroider, fortæller både Dyrenes Beskyttelse og Dansk Kennel Klub


22. maj 2009 12.08 Indland Opdat.: 22. maj 2009 13.42


De såkaldte kamphunde eller muskelhunde bliver fyldt med anabolske steroider og andre former for narkotika. Det har norsk politi vidst længe, men nu bekræfter kredsformand i Dyrenes Beskyttelse, Jørgen Jensen, Herning, over for DR nyheder, at det også sker herhjemme.


- Jeg tror ikke, det er særligt almindeligt. Men det foregår i visse kredse.


Hvorfor?


- Jeg tror, de forsøger at få hunden til at se ud, som de selv gør.


Bruger de også andre stoffer?


- Ja, de bruger også andre narkotiske stoffer, hvis de ikke kan styre hunden længere. Så giver de hunden nogle stoffer, så de kan få den ned igen, siger Jørgen Jensen  til DR Nyheder.


Det forøger hundens aggressivitet

Også i Dansk Kennel Klub nikker direktøren genkendende til problemet.


- Vi har også fået den oplysning fra forskellig side, siger Vibeke Knudsen til DR Nyheder.


Hvad gør anabolske steroider ved hunden?


- Det forøger hundens aggressivitet. Og det kender man jo også fra mennesker, der tager anabolske steroider. Dørmænd i nattelivet kan jo berette om, at hårdt pumpede typer har en meget lav aggressionstærskel. Og de har en meget voldsom og ukontrolleret form for aggression. Og det er desværre også det, man ser med nogle af kamphundene, slutter Vibeke Knudsen fra Dansk Kenne Klub.


Svagt begavede hundeejere 

Socialdemokraternes fungerende dyrevelfærdsordfører, Benny Engelbrecht er forarget:


- Brug af doping til kamphunde understreger blot, at det ikke alene er hundene, der er problemet, men i høj grad også deres ejere. Vi løser ikke problemet med meget agressive hunde, uden samtidig at tage hånd om de usædvanligt svagt begavede hundeejere, der bruger en muskuløs hund som rygmærke og potensforlænger. Hundene er et symptom på et dybereliggende problem i samfundet. Jeg mener, vi klart må signalere at det ikke er acceptabelt at forherlige den type aggression hos hverken mennesker eller dyr, siger han til DR Nyheder.


Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening vil lade oplysningerne gå videre til det udvalgsarbejde, som justitsministeren har sat i gang om kamphunde.


artikel fra dr.dk
"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner