Fede kæledyr et voksende problem

Forkælede og overfodrede kæledyr, der ved ejerens hjælp 'æder og sover sig ihjel', er et voksende problem siger dyreværnsforening


 Det er de grove tilfælde af dyremishandling, der chokerer og bedrøver, når de rammer avisernes forsider og glider over skærmen.


Men ifølge landets dyrlæger og dyrevelfærdsorganisationer er det en ganske anden form for vanrøgt af dyr, der de seneste år har markeret sig mest voldsomt i statistikkerne. Det skriver Kristeligt Dagblad


- Det er de fede og uformelige skødehunde, der ligger i vindueskarmen døgnet rundt, og ligesom ejerne aldrig rører sig ud af flækken, som vi desværre ser stadig flere af. De bliver ikke anmeldt, for der er jo ikke tale om ondskabsfuld dyremishandling. Det er ikke desto mindre kvælende omsorg, som kan være lige så fysisk skadelig, fordi dyret får lov at æde og sove sig ihjel, siger dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse Jens Svenningsen.


Dyr med livsstilssygdomme

Ifølge Kristelig Dagblad bliver flere dyr i dag diagnosticeret med 'livsstilssygdomme', som tidligere var forbeholdt mennesker: For eksemepel fedme og sukkersyge, der kræver insulinbehandling.


Grunden er, at mennesket i stigende grad deler deres lade livsstil og dårlige spisevaner med dyrene, fordi de også vil have at dyret skal 'hygge sig' og have det godt.


I Den Danske Dyrlægeforening kalder man fænomenet for 'disneyficering', fordi dyret tillægges menneskelige egneskaber og behov på linje med nuttede tegnefilmsfigurer.


- Det foregår i den bedste mening og er udtryk for stor, men misforstået kærlighed. Ejerne bliver ofte forbløffede over, at deres behandling og omsorg for kæledyret rent faktisk kan være skadelig, siger foreningens fagpolitiske konsulent, dyrlæge Johanne Østerbye til Kristelig Dagblad.


Artikel fra Kristelig Dagblad


 
"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner