Ni hvalpe aflivet efter smugling

Ni chihuahua-hvalpe aflivet efter smuglingsforsøg via


 Ni hundehvalpe af racen chihuahua er blevet aflivet af de svenske myndigheder, efter at to mænd forsøgte at smugle dem ind i Sverige via Øresundsbroen.


De svenske veterinærmyndigheder frygtede, at sygdomme ville blive indført sammen med hvalpene.


- Hunde, der indføres, skal have dokumenter, som kan vise, at de ikke er smittet af sygdomme som rabies, siger Katharina Gielen fra det svenske landsbrugsministerium.


Sælges via nettet

Salg af hunde sker ofte via internettet. Dyrene bringes til Danmark og Sverige fra lande, hvor de koster langt mindre end i Skandinavien. De bliver som oftest smuglet og solgt uden vaccinationer.


De to mænd, som havde hvalpene i et bur på bagsædet i deres bil, er blevet sigtet for smugling og vil blive afhørt i de kommende dage, siger den vagthavende tolder i Malmø.


(Modelfoto)


Fem smuglerhvalpe måtte aflives


Svensker standset ved den dansk-tyske grænse med fem hundehvalpe i bilen. Manden hævder at være kørt for langt - skulle bare til OdenseEn svensk statsborger blev natten til i dag standset på motorvejen nord for den dansk-tyske grænse, oplyser politiet i Syd- og Sønderjylland. Det viste sig, at han i bilen havde fem indsmuglede hundehvalpe.


Hundene lå i en kasse, hvor politiet også fandt en ungarsk avis. Bilisten hævdede dog, at han var på vej fra Malmø, hvor han havde købt hvalpene, til noget familie i Odense. Grunden til, at han var endt på motorvejen ved grænsen, var, at han var kørt for langt.


Ingen sundhedspapirer

Manden kunne dog ikke gøre rede for, hvor hans familie i Odense skulle bo.


Hvalpene havde ingen sundhedspapirer og var ikke vaccinerede mod smitsomme sygdomme. Dyrlæger fra Fødevareregion Syd besigtigede dem og besluttede, at de skulle aflives.


Der vil senere blive ført en straffesag mod svenskeren, oplyser politiet. 
"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner