Ridehest skambidt af kamphund

Chokerende oplevelse for tre kvinder på ridetur ved Holstebro - rideklubformand ønsker hunden aflivet


  Heste er farlige dyr, og dem skal man omgås ansvarligt. Sådan er det også med hunde - i særdeleshed med kamphunde.

Roligt og behersket giver Lars Havn, formand for Holstebro Sportsrideklub, over for ekstrabladet.dk udtryk for sine følelser, efter at tre af klubbens medlemmer lørdag eftermiddag var udsat for en ualmindeligt grim episode under en tur på en ridesti ved Holstebro:


Hang fast som en burre

Pludselig kom en lille hund af kamprace styrtende hen imod dem, og inde de fik set sig om, hang hunden med et dybt bid som en burre fast i benet på den ene af hestene.


Den skrækslagne hest gjorde, som heste altid vil gøre, når de bliver angrebet:


- Den er et flugtdyr, og den stejlede og ville væk. I sådan en situation er det helt ligegyldigt, hvor erfaren en rytter er: Man bliver smidt af, konstaterer Lars Havn.


Tre erfarne ryttere

Sådan gik det også den unge kvinde, som red på den angrebne hest. Og da hun var kastet af, tog den skambidte hest flugten.


- Men hun og de to andre, som hun var sammen med, håndterede situationen utroligt flot, siger Lars Havn. - De fik fat i politi og dyrlæge, og hun, som var kastet af, tog med hesten til Ansager Dyrehospital. Alt det var klaret, før de kontaktede mig.


Lars Havn siger, at alle de tre ryttere er erfarne medlemmer af klubben, alle først i eller i midten af tyverne. Den ene af dem var på den pågældende tur ude på Lars Havns egen hest.


- De er chokerede, og vi har da talt om, hvorvidt de skulle have noget psykologassistance efter oplevelsen. Men jeg tror, at vi klarer det selv, siger klubformanden.


Vi ved, hvad vi ønsker

Midt- og Vestjyllands Politi har, oplyser vagtcentralen til ekstrabladet.dk, haft kontakt med hundeejeren, men vagtcentralen er ikke bekendt med, hvad kontakten har resulteret i. Alt efter, hvor alvorlige skader, der er forårsaget, og efter hvor meget kontrol ejeren harhaft over hunden, skal det afgøres, om der eventuelt skal ske aflivning.


- Ja, vi er jo ikke i tvivl om, hvad vi mener, siger rideklubformanden. - Vi vil ikke lægge os ud emd hundeverdenen, men vi mener, at når man har med farlige dyr at gøre - og det er både hunde og heste - så skal man tage sit ansvar alvorligt!


Hesten kan huske stedet

Den hest, som nu er under behandling på dyrehospitalet, har, siger Lars Havn, gode muligheder for at komme sig og blive ridehest igen.


- Men der bliver tale om en ret omfattende operation med transplantation - der er røget en del hud og lunser af kød fra benene. Og om hesten, hvis den kommer sig fysisk, nogensinde vil komme sig psykisk - det ved vi så ikke.


- Det kan godt være, at den til evig tid vil huske det sted, hvor den blev angrebet. Sådan noget husker heste tit, siger Lars Havn til ekstrabladet.dk.


Frygter for de yngre ryttere

Rideklubformanden er især opsat på at få sat en stopper for risikoen ved løse hunde i rideområderne, fordi hans skrækscenarie er, at en et klubben yngre ryttere bliver offer for angrebet.


- Nu var der tale om voksne kvinder på store heste. Og selv om man ikke må ride ud i området alene, før man er fyldt 18, kan yngre ryttere godt ride ud, hvis de er sammen med voksne. Og en lille pige på en lille hest vil virkelig være i fare, hvis de bliver angrebet, som det sketre i dag, siger Lars Havn.


Det skriver eb.dk (modelfoto)

"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner