DF vil tvinge mundkurv på muskelhunde

Dansk Folkeparti har mistet tålmodigheden med justitsministeren og lægger nu et vidtgående lovforslag mod kamphunde på bordet.


 Alle muskelhunde over seks måneder skal gå med mundkurv. Man skal være over 25 år for at kunne eje en muskelhund. Og bøderne for at overtræde reglerne skal firdobles. 

Sådan lyder et nyt forslag fra Dansk Folkeparti, som indebærer en markant stramning af hundeloven."Det er nødvendigt, fordi vi desværre har set, at både børn og voksne er blevet ofre for aggressive hundes adfærd. Det skaber stor utryghed i befolkningen," siger Marlene Harpsøe, som er dyrevelfærsordfører for Dansk Folkeparti, til Lokalavisen.dk.Hun henviser til en undersøgelse fra Dansk Kennel Klub, som viser at kamphunde - altså muskelhunde - hver 14. dag angriber andre dyr eller mennesker. En undersøgelse, som Lokalavisen.dk tidligere har omtalt.

Samtidig er antallet af muskelhunde steget markant, så der nu er 20.000 kamphunde i Danmark."De her hunde har nogle andre gener end andre hunde, og vi skal sikre, at de bliver tæmmet på en ordentlig måde," siger Marlene Harpsøe.


Slut med tålmodighed


DFs forslag kommer få uger efter at justitsminister Brian Mikkelsen (K) på Lokalavisen.dk fremlagde sin plan om at nedsætte et udvalg, der skulle komme med et forslag til en ny hundelov. Den sag er allerede blevet udskudt flere gange, og derfor har DF nu taget sagen i egen hånd."Der er ikke nogen tvivl om, at vi har mistet tålmodigheden med justitsminister Brian Mikkelsen. Men det er da positivt, at ministeren langt om længe nedsætter en arbejdsgruppe - det skulle have været gjort for længe siden," siger Marlene Harpsøe, som også mener at flere andre partier er trætte af tempoet i Justitsministeriet.


Klar til kamp


I Socialdemokratiet er forbrugerordfører Benny Engelbrecht dog kun lunken overfor forslaget."Det er jo ikke kun hundes race, der afgør, om det er en kamphund. Det er idioten, der går bagved. Så udgangspunktet for forslaget er naivt, og det ændrer ikke en tøddel ved, at problemet findes 80 centimeter bag hunden," siger Benny Engelbrecht til Lokalavisen.dk.Han frygter, at det bliver svært at definere, hvad der er en kamphund og at politiet ikke har ressourcer til at håndhæve loven. I stedet bør man indføre et kørekort til hundejere - og så skal man bruge de sanktioner, man allerede i dag har mulighed for."Der er jo nogle mennesker, der ikke er egnet til at have bestemte typer hunde. Og det er uholdbart at nogen kan få lov at gå med et dyr, der lige så godt kunne være en ladt pistol," siger Benny Engelbrecht.Forslaget forventes at blive førstebehandlet i Folketinget i den kommende uge fremtid. Det skriver lokalavisen.dk 
 Dansk Folkepartis forslag betyder at:
- Alle hunde, som kan defineres som muskelhunde og som er over seks måneder, skal bære mundkurv.- For at eje en muskelhund, skal man have en tilladelse fra politiet.- Tilladelsen gives kun til personer over 25 år.- Politipåbud om mundkurv skal følge hunden - og ikke følge ejeren som i dag. Hvis ikke påbudet overholdes, skal hunden kunne aflives.- Alle hunde skal registreres i et hunderegister i det øjeblik, de forlader opdrætteren. Det er nødvendigt, fordi DF på sigt vil indføre et hundekørekort.- Alle hunde - uanset race - over seks måneder skal i snor, når de befinder sig udendørs i byområder.- Hvis reglerne overtrædes skal bøderne lyde på mindst 2000 kroner. I dag er bøden ifølge Marlene Harpsøe kun på omkring 500 kroner.

"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner