Prins Joachim gemmer frossen hundesæd

Hofhunden Winston, der i dag bener rundt på Schackenborg Slot, er resultatet af en portion sæd der blev gemt i fryseren. Det skriver BT


 Prins Joachims cockerspaniel er efterkommer af hunden Oscar som Alexandra, Grevinde af Frederiksborg tog med sig fra Hong Kong til Danmark. Det lykkedes dengang ikke Oscar, eller hans ejere, at finde en egnet tæve han kunne parre sig med, og derfor tappede de Oscars sæd og frøs den ned. Det skriver Vi med Hund.Det er dog ikke i kummefryseren på Schackenborg Slot, at sæden har været gemt, men hos en dyrelæge.


 


Den frossede hundesæd fungerer som en problemløser, da den skal afhjælpe sundhedsproblemer og dårligt helbred blandt hunde. Mange hunderacer har store problemer med for snævert genmateriale, og det resulterer i syge hunde. I mange år har man avlet racehunde, og det har indsnævret genmaterialet. Derfor er det en god ide at fryse hundens sæd ned og vente på, at det helt rigtige match dukker op. Hvis man ønsker at gemme gener fra sin firbenede ven, kan man få frosset sin hunds sæd ned i en sædbank for hunde Det er ham her der er resultatet af den frosne sæd.


Den lille Cockerspaniel Winston er populær hos de to små prinser Nicolai og Felix. 


kilde, bt.dk

Foto: Niels Meilvang"`img:212125:200`()":http://www.proftag.com
"Husk hundetegnet klik her":http://www.proftag.com

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner