2,5 mio. kroner til ofre for hunde

Ofre for hunde kan få et økonomisk plaster på såret - også hvis hunden ikke er forsikret


12.000 til 15.000 danskere bliver hvert år ofre for hundebid eller andre skader forvoldt af vilde eller bidske hunde. I 2008 blev 222 af skaderne forvoldt af ukendte eller uforsikrede hunde, og det er en stigning i forhold til årene før, viser nye tal fra Forsikring & Pension.


Loven kræver, at alle hunde skal være forsikret. Men for at sikre alle ofre for hundeskader, har forsikringsselskaberne oprettet en særlig pulje - Forsikringspuljen FAH - så man alligevel kan få erstatning, hvis hundeejeren ikke har den lovpligtige forsikring, eller hvis hund og ejer er stukket af efter skaderne.


Ifølge afdelingsleder Kai Døring Larsen fra Forsikring & Pension fik de 222 ofre for ukendte og uforsikrede hunde cirka 2,5 millioner kroner i erstatning. Den samlede mængde af anmelde hundeskader løber årligt op i 30 til 50 millioner kroner.


Erstatning i million-størrelsen

- Folk tænker jo typisk på de sager, hvor eksempelvis børn eller mindre hunde bliver skambidt af en stor hund. Den slags sager er der nogle af, men sagerne spænder meget vidt. Fra tre dræbte høns i en hønsegård til store trafikulykker, hvor en bilist i høj fart må bremse hårdt for en hund på kørebanen og selv ender med at køre galt og komme alvorligt til skade. Det er især den sidste type sager, der kan være dyre, smertefulde og langvarige, forklarer Kai Døring Larsen.


Selv om Forsikringspuljen FAH er et sikkerhedsnet for ofre for uforsikrede hunde, gør Kai Døring Larsen opmærksom på, at hundeejere bryder loven ved ikke at ansvarsforsikre deres hunde. Derfor skal FAH's erstatninger til ofrene tilbagebetales af hundenes ejere - hvis de altså bliver fundet.


- Hvis en hund overfalder et barn eller er skyld i et alvorligt trafikuheld, kan erstatningerne komme op i millionstørrelsen, siger Kai Døring Larsen.


 


Artiklen er fra Eb.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner